صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۹ - ۱۰ تير ۱۳۹۴
یک کارشناس ارشد تغذیه:

آیا روزه گرفتن برای مادر باردار و جنین ضرر دارد؟

یک کارشناس ارشد تغذیه، عنوان کرد: روزه داری حدود 12 ساعته زنان باردار احتمال زایمان زودرس را افزایش نمی‌دهد و بر اساس اطلاعات موجود، روزه داری ماه رمضان در صورت تغذیه خوب مادر اثرات سوئی در کاهش قند خون و کاهش ضریب هوشی نوزاد ندارد.
کد خبر : 26161

به گزارش گروه اجتماعی آنا، مهدیه آخوندان، کارشناس ارشد تغذیه در خصوص روزه داری، بارداری و شیردهی گفت: تغییرات ایجاد شده ناشی از گرسنگی شدید در دوران بارداری شدیدتر از مواقع دیگر است. سوء تغذیه مادر در دوران بارداری باعث اختلال رشد عصبی رفتاری کودک و تولد نوزادان با وزن کمتر از 5/2 کیلوگرم و یا حتی سقط جنین می‌شود.


وی با توجه به اثر روزه‌داری بر افزایش وزن مادر و وزن تولد اظهار کرد: اگر در ماه رمضان دریافت انرژی مادر در مقادیر توصیه شده باشد، روزه داری اثرات سوئی بر وزن گیری مادر و افزایش ارتفاع رحم نخواهد داشت و به همین دلیل زنان بارداری که قصد روزه داری دارند باید رژیم غذایی مناسب دوران بارداری را در طول ماه رمضان نیز رعایت کنند و طبق توصیه یک پزشک متخصص، وعده‌های غذایی مناسب ماه رمضان را تنظیم کنند.


این کارشناس ارشد تغذیه به نتایج مطالعات انجام شده در خصوص روزه داری و بارداری اشاره کرد و گفت: روزه‌داری منجر به کاهش وزن گیری و یا افزایش تولد نوزادان کم وزن نمی‌شود. با این حال، بدیهی است که اگر تغذیه مادر باردار در ماه رمضان مناسب نباشد، می‌تواند منجر به کاهش وزن هنگام تولد نوزاد شود.


وی درباره اثر روزه داری بر زایمان زودرس اظهار کرد: تغذیه نامناسب و گرسنگی طولانی مدت با خطر زایمان زودرس ارتباط دارد. گرسنگی بیش از 13 ساعت در بارداری از طریق افزایش تغییرات هورمونی در بدن مادر، احتمال زایمان زودرس را افزایش می‌دهد اما با این حال، اثرات روزه داری ماه رمضان را نمی‌توان معادل گرسنگی در نظر گرفت.


این پژوهشگر گروه روزه داری اسلامی ادامه داد: دیده شده است که روزه داری حدود 12 ساعته زنان باردار احتمال زایمان زودرس را افزایش نمی‌دهد و بر اساس اطلاعات موجود، روزه داری ماه رمضان در صورت تغذیه خوب مادر اثرات سوئی در کاهش قند خون و کاهش ضریب هوشی نوزاد ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر