صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن کاظمی قمی*

نگاه عملیاتی ایران به بازسازی کشورها

نگاه جمهوری اسلامی ایران به منطقه در چارچوب تلاش برای ایجاد یک منطقه باثبات، امن و شکوفاست. براین اساس ایران تلاش داشته در همه زمینه‌ها از جمله امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و...، نقش سازنده‌ای در کشورهای بحران‌زده داشته باشد.
کد خبر : 260935

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، نگاه جمهوری اسلامی ایران به منطقه در چارچوب تلاش برای ایجاد یک منطقه باثبات، امن و شکوفاست. براین اساس ایران تلاش داشته در همه زمینه‌ها از جمله امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و...، نقش سازنده‌ای در کشورهای بحران‌زده داشته باشد.


به عنوان نمونه درعراق که از 2003 شرایط جدیدی را تجربه می‌کند تلاش ایران در حمایت از مردم این کشور و در جهت کمک به فرایند ساخت نظام سیاسی جدید بر پایه خواست مردم عراق بود همچنین در سوریه، افغانستان و یمن نگاه ایران، حمایت و کمک به آن کشورها با توجه به مقتضیات و شرایط حاکم بوده است.


از رهگذر این راهبرد سازندگی، جمهوری اسلامی ایران در پی کمک به زیر ساخت کشورهایی است که در جنگ‌های داخلی، اشغالگری و یا تخریب‌های ناشی از اقدامات تروریستی دچار مشکل شده‌اند. چرا که باور ایران این است که منطقه در گرو همکاری می‌تواند به سمت پیشرفت حرکت کند.


اگر نگاه کلی به سیاست‌های ایران طی چند سال گذشته بیندازیم، مشاهده می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران در بازسازی افغانستان پس از سقوط رژیم طالبان و حاکم شدن نظام جدید نقش ارزنده‌ای ایفا کرده است. ایران برخلاف کشورهایی که متعهد به کمک شدند و از اجرای تعهدات خود سر باز زدند به طور واقعی و براساس تعهداتش عمل کرد، از جمله ایجاد شبکه‌های برق، جاده‌سازی، ساخت مدارس و ساخت جاده استراتژیک از مرز ایران به هرات.


در عراق هم از ابتدای سال 2003 و سقوط رژیم صدام، ایران همکاری‌های اقتصادی خود را با این کشور آغاز و شبکه برق را وارد این کشور کرد که همچنان نیز ادامه دارد.


وضعیت سیاسی امنیتی عراق گرچه همچنان با برخی چالش‌های امنیتی، رقابت و دخالت‌های خارجی مواجه است اما در مجموع رو‌به بهبود است و مرحله سازندگی آن آغاز شده و ایران در کنفرانس بازسازی عراق به صورت فعال شرکت داشته و آمادگی خود را برای کمک به سازندگی این کشور اعلام کرده است.


عراق بیش از 4 دهه است که دچار خرابی و ویرانی‌های ناشی از سیاست غلط رژیم صدام، اشغال این کشور همچنین اقدامات تروریستی است، در نتیجه بازسازی این کشور نیاز به کمک‌ها و حمایت‌های بین المللی دارد و در این مسیر کشوری مانند ایران که معتقد به همکاری کشورها در جهت ثبات منطقه است به عراق کمک می‌کند.


در ضمن چنین کمک‌هایی برای تعامل اقتصادی دو کشور هم سودمند خواهد بود، گرچه سازندگی در عراق و بازار این کشور رقابتی خواهد بود و باید بتوانیم فعالانه در این بازار مشارکت داشته باشیم.


جمهوری اسلامی ایران باید همانند آنچه در دوران مقابله با تروریسم و دفاع از کشورهای بحران‌زده انجام داد در مرحله سازندگی نیز از طریق ایجاد ستادی که بتواند تمام ظرفیت‌های ملی اقتصادی کشور را اعم از دولتی و بخش خصوصی مدیریت کند، صندوقی را در حمایت از بخش‌هایی که خواهان مشارکت در بازسازی هستند ایجاد کند. از این طریق می‌توان به بخش خصوصی کمک کرد که برای مشارکت جدی در این کشورها به طور فعالانه وارد شوند، اگر این امر صورت نگیرد کشورهای دیگر با انگیزه کار اقتصادی وارد این کشورها می‌شوند. نکته قابل توجه این است که مشارکت ما در سازندگی این کشورها می‌تواند در چارچوب اقتصاد مقاومتی کشورمان نیز محسوب شود چرا که حضورمان نیازمند این است که شرکت‌های متعددی به آنجا وارد شوند. امروز ایران بهترین تجربه سازندگی بعد از دوران جنگ را دارد و تجهیزات و مصالح و سایر لوازم سازندگی در داخل کشور در سطح ملی تولید می‌شود، طبیعتا صادرات خدمات فنی، مهندسی و مصالح می‌تواند در چارچوب اقتصاد مقاومتی بوده و به نفع کشور باشد.


سفیر پیشین ایران در عراق


منبع: جام جم


انتهای پیام/

ارسال نظر