صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶

برملا شدن اسناد دخالت روسیه در رفراندوم برگزیت

یک آژانس ارتباطی بریتانیایی مدعی شد که شبکه‌های روسی با دخالت در کارزار همه‌پرسی برگزیت، بر نتیجه آن به نفع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تأثیر گذاشته‌اند.
کد خبر : 260487

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از یورونیوز، بیشترین فعالیت امنیتی دولت روسیه در تبلیغ برای رای آری به همه پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ در توئیتر انجام گرفته است.


آژانس ارتباطات «۸۹ آپ» ادعا کرد که شبکه‌های روسیه به طرز قابل توجهی در همه‌پرسی برگزیت دخالت کرده‌اند.


«۸۹ آپ» که یک آژانس ارتباطی بریتانیایی است در وبسایت خود مدعی شد که شبکه‌های روسی با دخالت در کارزار همه‌پرسی برگزیت، بر نتیجه آن به نفع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تأثیر گذاشته‌اند.


ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در ماه نوامبر 2018 گفته بود که از اقدام روسیه در استفاده از اطلاعات به مثابه سلاح جنگی باخبر است، اما دولت روسیه را مستقیماً به دخالت در همه‌پرسی برگزیت محکوم نکرد.


با این حال مایک هریس، بنیان‌گذار سایت «۸۹ آپ»، تلاش رسانه‌های روسی برای جهت‌دهی به افکار همگانی بریتانیا را انکارناپذیر می‌داند. او می‌گوید: «پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که رسانه‌های وابسته به دولت کرملین، یعنی راشا تودی و اسپوتنیک، در مجموعه‌ ۲۶۱ مقاله بسیار مهم در این زمینه منتشر کردند. این مقاله‌ها عمدتاً درباره بحران پناه‌جویان و نیز در مورد قراردادهای تجاری کلان بریتانیا با روسیه بعد از برگزیت بوده‌اند.»


به باور این کنشگر رسانه‌ای، بیشترین فعالیت روسیه در تبلیغ رأی «آری» به همه پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ در توئیتر انجام گرفته است. او در عین حال می‌گوید که فیسبوک هم باید در مورد مبالغی که برای تبلیغ برگزیت دریافت کرده، شفاف‌سازی کند.


کمیسیون ورزش، فرهنگ، رسانه و اینترنت در مجلس بریتانیا هم‌اکنون مشغول بررسی این نکته است که آیا روسیه در همه‌پرسی ۲۰۱۶ این کشور نقشی داشته است یا نه؟


دامین کالینز، نماینده محافظه‌کار مجلس بریتانیا چند روز پیش گفته بود: «رسانه‌های اجتماعی مانند توئیتر باید به رأی‌دهندگان بریتانیایی خبر می‌دادند که در جریان کارزار انتخاباتی ممکن است در معرض تبلیغات دولت روسیه قرار بگیرند.»


روسیه همان گونه که نقش خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را همواره تکذیب کرده، اتهام دخالت در کارزار همه‌پرسی برگزیت را نیز قبول ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر