صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد :

یک سوم افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود اطلاعی ندارند

دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد فشار خون را یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد و گفت: بیماری فشار خون به قاتل خاموش مشهور است.
کد خبر : 260452

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محسن موهبتی گفت: یکی از فاکتورهای اصلی خطر برای سلامت قلب و عروق بیماری فشار خون است که این بیماری در جامعه به صورت شایع وجود دارد.


وی افزود: این بیماری اصولا علامت خاصی ندارد گاهی بعضی از بیماران با شکایت سردرد، سرگیجه و موارد مشابه مراجعه می‌کنند اما ارتباط دقیقی بین علائم و فشار خون مشاهده نشده است؛ این بیماری علی رغم بی‌علامت بودن می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، مغزی، کلیوی و چشمی شود به همین خاطر به عنوان قاتل خاموش مشهور است.


موهبتی با بیان اینکه از لحاظ شیوع باید بدانیم یک سوم افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود اطلاعی ندارند، اظهار کزد: به همین خاطر هر فرد سالم بالای ۲۰ سال بایستی حداقل یک نوبت فشار خون خود را اندازه بگیرد در صورت نرمال بودن حداقل هر دو سال یکبار تکرار شود و افرادی که زمینه فشار خون در خانواده دارند بایستی سالیانه فشار خون خود را تکرار کند.


وی با اشاره به اینکه از نظر سبب شناسی ۹۰ درصد فشار خون منشا ارثی دارد و علت خاصی برای آن پیدا نمی‌شود، بیان کرد: در ۱۰ درصد موارد برخی بیماری‌ها شامل بیماری‌های کلیوی، تیروئید و ... و مصرف برخی داروها می‌تواند از عوامل ایجاد فشار خون باشد.


دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سن معمول ابتلا به فشار خون بین ۳۰ تا ۵۰ سال است و اصل اولیه در پیشگیری از عوارض فشارخون تشخیص به موقع آن است.


موهبتی با بیان اینکه در صورتی که فشارخون با درمان‌های دارویی و غیر دارویی کنترل شود عوارض آن به حداقل خواهد رسید، اظهار کرد: درمان غیر دارویی شامل کاهش نمک رژیم غذایی، پیاده روی مرتب و ورزش، کاهش وزن و رژیم غذایی مناسب که حاوی چربی کم، مصرف میوه، سبزی و حبوبات فراوان است، که باید نسبت به آن توجه داشت.


وی با بیان اینکه درمان دارویی اساس کنترل بیماری فشار خون خواهد بود، خاطرنشان کرد: تشخیص و تجویز نوع دارو به عهده پزشک خواهد بود اما ذکر چند نکته در درمان دارویی ضروری می باشد اول اینکه بیماری فشار خون بیماری قابل رفع نیست صرفا قابل کنترل است لذا از زمان تشخیص فشار خون و شروع درمان دارویی ،تقریبا درمان دارویی تا آخر عمر ادامه خواهد داشت و قطع دارو در شرایط خاص صرفا باید بر اساس نظر پزشک معالج باشد.


دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: داروهای متعدد ضد فشار خون وجود دارند که بسته به سن، جنس و بیماری های همراه فرد پزشک معالج یک یا چند دسته دارو را برای درمان بیمار انتخاب خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر