صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا:

بزرگداشت افراد فاخر، ارزشی و انقلابی وظایف دانشگاه‌ها است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا تاکید کرد: بزرگداشت افراد فاخر، موثر، ارزشی و انقلابی باید از جمله وظایف دانشگاه‌ها باشد. این بدان دلیل و ضرورت است که دانشجویان با بهره‌گیری از نوع سبک زندگی این عالمان عالیقدر به هویت اصلی خود دست پیدا کرده و با الگو قراردادن آنها و با کارگیری از آموزه های علمی دینی آنان بر مشکلات زندگی فایق آیند.
کد خبر : 259935

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر رضا شعبان نژاد در همایش بزرگداشت آیت‌الله سید حسن موسوی شالی که با حضور استادان حوزه و دانشگاه، دانشجویان و مسئولان شهری و استانی در واحد بوئین زهرا برگزار شد با توجه به خصوصیات اخلاقی و علمی آیت‌الله موسوی شالی، گفت: «شخصیت علمی و فقهی این عالم بزرگوار همگان را تحت تاثیر خود قرار داده بود. نوع بیان و گفتار وی در حوزه علوم اسلامی و انسانی به گونه ای بود که شنونده را کاملا مجذوب مبانی دینی اسلامی می‌کرد.»



شعبان‌نژاد یادآور شد: «مراسم بزرگداشت آیت االله مدرس قزوینی سال 94 و پاسداشت شهید نصرت الله انصاری در سال جاری برکاتی برای دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا و جامعه دانشجویان داشت. دانشجویان با حضور در این مراسم با مبانی فکری و اندیشه‌های والای این مراجع عالیقدر و مجاهدین در راه اسلام و انسانیت آشنا خواهند شد و آنگاه خواهند توانست در مواجه با اتفاقاتی که در دنیای امروز به وجود آمده بهترین تصمیم را گرفته و راه از بیراه بشناسند.»


وی اظهار کرد: «از دیگر اهداف اجرای این چنین مراسمی، نزدیک کردن فاصله نسل‌های گذشته با نسل‌های امروز است و توانسته ایم به شکر خدا و به همت اعضا و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا در این موضوع نقش آفرینی کنیم.»


نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: «معروف است که 124 هزار پیغمبر از سوی حضرت حق‌تعالی برای هدایت انسان مبعوث شده‌اند. اما باید به این سوال پاسخ داد که آیا این 124 هزار پیغمبر در طول هم بودند؟ و یا این که چند پیغمبر در محوریت انبیاء اولوالعزم و دارای کتاب و رسالت بودند و دیگر پیامبران در مسیر همین انبیا صاحب کتاب نقش‌آفرینی می‌کردند. بنا بر مثال؛ حضرت ابراهیم دارای کتاب و رسالت بودند و پیامبران بعد از او به نام هادی هود، عود، لوط حول محور موضوعاتی که حضرت ابراهیم (ع) در کتابشان داشتند انجام ماموریت می‌کردند. این دو تفسیر یا دو نظریه در تعداد انبیا مطرح است.»



آیت الله اسلامی ادامه داد: «در دوران حضرت موسی که دارای کتاب و رسالت بود پیامبران دیگری حول محور موضوعاتی ایشان در نقاط مختلف به انجام وظیفه می‌پرداختند. لذا در دوران انقلاب اسلامی، در دوران نهضت 15 خرداد و 22 بهمن 57؛ محوری در سراسر ایران مشغول انجام وظیفه بود و چیزی که آن محور را به اهدافش رساند، وجود کسانی بود که در مناطق و در بلاد حول آن محور اصلی تلاش می‌کردند. اگر دستغیب، صدوقی، اشرفی اصفهانی، قاضی طباطبایی را از انقلاب حذف می کردیم. قهرا آن نتیجه که در 22 بهمن 57 گرفته می‌شد چنین نتیجه ای به دست نمی آمد.


عضو مجلس خبرگان افزود: «امام (ره) خط کلی انقلاب اسلامی را می‌داد و محوریت اصلی را به دوش داشت و اگر امام (ره) افرادی همچون موسوی شالی، مدنی و دیگر فعالان انقلاب اسلامی را در دست نداشت، قهرا نتیجه حاصل نمی‌شد. لذا باید بررسی کنیم و تفحص بیشتر داشته باشیم که یاران انقلاب چه کسانی بودند؟ چه خصوصیاتی داشتند؟ و چگونه درخشیدند؟ امام (ره) انقلاب را به وسیله صدوقی‌ها، مدنی‌ها، موسوی‌ها و شالی‌ها مدیریت کرد. بنابراین لازم است که به برخی از خصایص و خصوصیات یاران امام (ره) به ویژه شخصیت فقید و مجاهد آیت الله موسوی شالی توجه داشته باشیم.»


وی با توجه به ویژگی‌های اخلاقی و علمی مرحوم شالی، گفت: «این عالم عالیقدر مطالب فقهی و دروس علمیه خود را 23 سال در نجف اشرف در پیشگاه استادان بزرگ و برجسته و مجتهد و عالم بهره جست. استنباط و اجتهاد وی از رتبه بالایی برخوردار بودبه طوری که علمای بلند رتبه نجف اشرف به وی اجازه اجتهاد داده بودند.»


اسلامی ادامه داد: «استادان، مراجع و مجتهدانی همچون آیت‌الله میرزا علی قروی، میرزا محمدعلی توحید، شیخ نصرالله شاه آبادی که هم درس مرحوم شالی بودند اذعان کردند وی در علوم مختلف حوزوی عالمی مثال زدنی، مجتهدی مسلم، فاضلی از فضلای درجه یک حوزه، عالمی برجسته، مجتهدی انقلابی و فقیهی مبارز بود.»


نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری با توجه به ویژگی‌های انقلابی مرحوم شالی، اعلام کرد: «مرحوم شالی مجتهدی مبارز و انقلابی بودند. وی در نجف اشرف همراه با آیت‌الله شیخ محمد آقای تهرانی، متخاصم نسبت به رضا شاه پهلوی بودند و هم نوا و همراه با علامه امینی و سید مجتبی نواب صفوی در مبارزه با استکبار قرار می گیرد و پس از بازگشت به ایران در شهر قزوین به اصلاحات اساسی و بنیادی و مبارزه علیه تفکرات پهلوی دست می‌زند. این فعالیت‌ها به گونه‌ای بود که واحد ارتش مستقر در قزوین طی مخابره با آیت‌الله فلسفی از ویژگی‌های وی درخواست اطلاعات می کنند که آیا شما سید حسن موسوی شالی را می شناسید که این گونه در قزوین تحولات میدانی، فکری و انقلابی ایجاد کرده است؟ آیت‌الله فلسفی با کسب اطلاعات از حوزه علمیه نجف اشرف و از درس مرحوم آیت‌الله خوی استفسار می‌کند و در پاسخ به واحد ارتش مستقر در قزوین می گویند: سید حسن موسوی شالی فاضل، مجتهدی فقیه، محقق و عالمی مورد اعتماد و برجسته هستند.»



اسلامی با توجه به مبارزات مرحوم شالی در مقابله با عناصری همچون ساواک، افزود: «مرحوم شالی با حضور در مساجد به سخنرانی علیه رژیم شاهنشاهی می‌پرداختند به گونه‌ای که عناصر و مامورین ساواک حول مسجد قرار می‌گرفتند و وی را تهدید به بازداشت و حبس می‌کردند. وی شب‌ها در منزل محمود امانی به راهکارهای مقابله با نظام شاهنشاهی و میسر ساختن اهداف انقلاب اسلامی به گفت و گو می نشستند و نقشه راه ترسیم می کردند.»


وی ادامه داد: «مرحوم آیت‌الله مردم را در شهرهایی همچون قزوین، عصمت آباد خونان، صدرآباد، دانسفهان، اسفرورین و شال به مسایل روز آگاه کرده و شرایط تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی را فراهم می کردند تا بتوانند به فرامین و محور انقلاب لبیک بگویند.»


اسلامی زندگی مرحوم شالی را سراسر ساده زیستی عنوان کرد و گفت: «مرحوم شالی فرد ساده زیست و به دور از تجملات بودند. زندگی ساده وی همین بس که منزل ایشان همان حوزه علمیه تاکستان بود و تا آخر عمر پر فضیلتشان در همان خانه با اتاق های کوچک زندگی کردند. لذا این سیره از زندگی باید الگویی برای تمام مسئولان باشد. آنهایی که در صدد دریافت حقوق‌های نجومی هستند، مسئولان که اختلاس می‌کنند و مدیرانی که اسیر تجملات هستند باید سیره آیت‌الله موسوی شالی نماینده مردم قزوین و زنجان را در مجلس خبرگان رهبری مطالعه کنند و به خود بیایند و از خبط و خطای که به آن آغشته شده اند دوری کنند.»


وی تاکید کرد: «رمز پیروزی و سلاح موفقیت انقلاب، ساده زیستن مسئولان است. مسئولان باید از تجملات و تشریفات فاصله بگیرند. باید با توده مردم هم‌نوایی و هم‌صدایی داشته باشند. این عامل ماندگاری و محبوبیت در پیشگاه خداوند متعال و مردم خواهد بود. آن چه که موجب شده مرحوم آیت‌الله در اذهان مردم محبوب و ماندگار شود همین ساده زیستی، رعایت و اجرای فرامین الهی است.»



مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز با توجه به نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: «مردم ایران اسلامی در پناه خداوند و با بهره‌گیری از مبانی اسلامی توانستن حکومت اسلامی تشکیل دهند و ژاندارم تا به دندان مسلح دول استکباری را در منطقه با خفت و خواری از کشور بیرون کردند و نه تنها آن رژیم فاسد را بلکه آن کشورهایی که مستکبرانه به مردم ظلم و فخر می‌فروختند تو دهنی زدند و به تعبیر مقام معظم رهبری مردم ایران اسلامی توانستند در دهه 50 دولت استکباری و پوچالی که چنگالش به خون مظلومان آغشته شده بود را از کشور بیرون کنند و در دهه 90 تو دهنی دیگری زدند و آنها را از منطقه بیرون کردند.»


حجت الاسلام حسین حیدری ادامه داد: «امروز ما در سفره انقلابی پر برکت نشسته‌ایم. امروز ما مدیون خون شهدا و امام راحل و رهبری معظم هستیم و می‌بینیم در آستانه 40 سالگی این انقلاب مردم انقلاب اسلامی همچنان پایبند و محافظ اصلی این نظام هستند و این پایبندی را مکررا مشاهده کرده ایم از جمله آن می‌توانیم حوادث اخیر را نام ببریم دیدیم که چگونه مردم در حفظ حریم ولایت و ارزش های دینی و ملی حضور پیدا کردند و آن چه را که شایسته دشمنان انقلاب است به تصویر جهانیان کشیدند.»


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین تاکید کرد:«رسالت اصلی دانشگاه تراز اسلامی این است که تحول آفرین در مسیر و راستای ارزش های اسلامی و انسانی باشد که به شکر خدا تا به امروز دانشگاه آزاد اسلامی تلاش‌های وافری را در این مسیر انجام داده است. واحد بویین زهرا نیز به مسئولیت و ریاست فردی انقلابی و ارزشی به نام دکتر شعبان نژاد توانسته است در راستای الگو سازی و اعتدال کلمه الله و ارزش های انقلابی انسانی ساعی و کوشا باشد.»


وی در معرفی شخصیت شالی و در رابطه با امیرالمومنین علی (ع) جمله ای داریم که می گویند «علیٌ عدلٌ» در تفسیر این جمله، گفت: «بین عدل و عادل تفاوت‌هاست. عادل ممکن است به خاطر علایق و خصوصیاتی وجودی شخصی که دارد، نتواند آنچه که شایسته عدل است حکم صادر کند. درباره عقل و عقلا نیز همین تمایز وجود دارد. اما دربارهشالی باید به این نکته توجه کرد که وی در هر حوزه‌ای فعالیت می‌کردند حق آن را به تمام و کمال ادا می‌کردند. در واقع عملکرد وی به گونه‌ای بود که می‌توان از وی به عنوان مجسمه اسلام نام برد و این تربیت شده همان مبانی و گزاره‌های ناب امیرالمومنین است. در جای جای زندگی مرحوم شالی می‌توان این خصوصیات را به وضوح دید و لمس کرد.»


وی افزود: «وقتی سیره زندگانی این مجاهد عالیقدر را انسان مطالعه می‌کند به این نکته پی خواهد برد که مرحوم شالی هم در امور زندگی شخصی، هم در امور مربوط به انقلاب کاملا در چارچوب اسلام و شریعت عمل می کرد و دقیقا آن چه را که گزاره های اسلام مطرح کرده انجام می داد.»


همایش فقیه انقلابی مراسم بزرگداشت آیت‌الله سید حسن موسوی شالی با حضور آیت الله اسلامی نماینده مردم استان درمجلس خبرگان رهبری، حجت‌الاسلام زرینه امام جمعه بویین زهرا، دکترعلی رحمانی فرماندار بویین زهرا، حجت الاسلام حسین حیدری مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین، دکتر محمد عطایی رئیس دبیرخانه هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دکتر رضا شعبان نژاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بویین زهرا، حجت الاسلام سید هاشم موسوی امام جمعه شهرشال، حجت الاسلام حسینی امام جمعه شهرسگزاباد، سرهنگ ملک محمدی فرمانده سپاه ناحیه بویین زهرا، دکترحسین غیاثوند شهردار بویین زهرا، حجت‌الاسلام سید محمد و سید شمس الدین موسوی فرزندان آیت الله سید حسن موسوی شالی، نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، مدیران و روسای ادارات بویین زهرا خانواده معظم شهدا و جمع کثیری از دانشجویان برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر