صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۰ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
انقلاب در بهار چهلم/ مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌ آزاد کرمانشاه:

استقلال و آزادی، ایران اسلامی را در دنیا عزیز کرده است/ لزوم حفظ وحدت و یکپارچگی

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان کرمانشاه عنوان کرد: این استقلال و آزادی ماست که ایران را در دنیا عزیز کرده است.
کد خبر : 259606

خبرنگار خبرگزاری آنا، همزمان با چهلمین بهار پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برای پی بردن به شرایط انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی و تاثیر آن در منطقه و جهان با حجت‌الاسلام ابوالفضل الله وردی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان کرمانشاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


* با توجه به پشت سرگذاشتن سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فکر می کنید مهمترین اهداف انقلاب ما چه بوده و تا به حال چقدر تحقق پیدا کرده است؟


- از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی که امام (ره) و انقلابیون مد نظر داشتند؛ استقلال و آزادی بود. هدفی که برگرفته از شعار امام حسین علیه السلام است. شعار هیهات منا الذله. شاید بتوان گفت، نرفتن زیر بار زور در سرشت انسان و بشر بوده و هست. انبیا و اولیاء الهی آمدند و ما انسان ها را بر این فطرت متذکر شدند. اگر تاریخ انبیای الهی به خصوص تاریخ صدر اسلام را مرور کنیم، خواهیم دید که در صدر اهداف همه انبیای الهی مبارزه با بردگی و برده پروری و مبارزه با زور و ستمکار است.


مشکلات اقتصادی جزو آسیب های نظام است که خدای ناکرده مبادا منجر به ناامیدی نسل جوان ما شود. در عرصه اقتصادی دولتمردان ما باید قوی تر و هدفمند تر عمل کنند

حضرت امام (ره) که به راستی شاگرد و دست پرورده مکتب انبیای الهی بود با الهام از اهداف انبیای الهی یکی از مهم ترین اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی را استقلال برشمرد. در حالی که حکومت ستمکار پهلوی، 2500 سال بر گرده این مردم تاختند. شما اگر پیش از انقلاب را نگاه کنید می بینید که این نظام در مقابل دنیا خار و خفیف بود، این ایران عزیز همواره مورد هجوم و طغیان کشورهای بیگانه بوده که این موضوع موجب ناراحتی هر انسان آزاده ای می شد، اما امام فرمودند: «آنگاه که دیدم شاه یک مملکت در مقابل سفیر امریکا حقیرانه ایستاده به حال مملکت غبطه خوردم که چرا کشوری به نام کشور اسلامی باید این چنین باشد.» و امام بزرگترین هدیه به نام استقلال را برای ما آوردند.


دومین هدف انقلاب اسلامی آزادی است. اگرچه برخی ها امروزه تعابیر مختلفی از آزادی دارند؛ ولی ملاک و معیار امام(ره) از آزادی آن است که بر اساس و معیار اسلام باشد. دین مقدس اسلام آزادی بیان و نقد را مجاز دانسته؛ ولی نقدی که منصفانه و مودبانه باشد. امروز آزادی که در این نظام هست در کمتر مملکتی وجود دارد.


* اگر بخواهیم قضاوتی داشته باشیم باید ببینیم بعد از گذشت 39 سال از انقلاب اسلامی، چقدر در نهادینه کردن این دو هدف موفق بوده ایم، نظر شما چیست؟


- باید گفت ایران اسلامی تا به امروز زیر بار زور استکبار و هیچ ابر قدرت دیگری در این 39 سال نرفته است. ما 8 سال جانانه مقابل دنیا ایستادیم و از وجب به وجب سرزمین ایران عزیز دفاع کردیم و حتی یک وجب از این خاک را به دشمن ندادیم. چراکه امام عزیز به ما آموختند «ما می توانیم». امروز اگر می بینید جوانان ما در قله های علمی ایستاده اند و می درخشند و استکبار جهانی از قدرت هسته ای و موشکی از نام سپاه پاسداران هراس دارد؛ حکایت از استقلال و آزادی ماست، این استقلال و آزادی ماست که ما را در دنیا عزیز کرده است.»


*نقش دانشگاهیان در مقطع فعلی چیست؟


- حضرت امام (ره) بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، حوزه و دانشگاه را دو رکن اصیل و نیروی محرکه نظام اسلامی بر می شمارند، زیرا پرورش و تربیت بزرگان ما، دانشمندان و اندیشمندان جزو وظایف حوزه و دانشگاه است، مدیرانی که تربیت و آموزش داده می شوند تا در قوای مختلف مشغول به کار شوند؛ به تعبیری آینده و سرنوشت این نظام به دستان حوزه و دانشگاه گره خورده است. اگر ما بتوانیم در این دو نهاد مقدس تفکر اسلامی را حاکم سازیم بی شک موفق می شویم، زیرا که دانشگاه محل پرورش و تعلیم و تربیت انسان است. یعنی جوانان این مرز و بوم در دانشگاه تربیت اسلامی شوند پس می توان گفت نقش دانشگاه در این عرصه بسیار مهم است. دانشگاه ها امروز باید به سمت قله های علمی حرکت و تلاش را در نظام مقدس جمهموری اسلامی نهادینه کنند. باید جوانانی را تربیت و تحویل نظام مقدس جمهوری اسلامی دهند که همچون جوانان ابتدای انقلاب، بتوانند جنگ های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... را با روحیه انقلابی و با الهام گرفتن از بیانات و منویات مقام معظم رهبری فرماندهی و مدیریت کنند.


* چه الزاماتی را باید برای حفظ و پیشرفت انقلاب اسلامی در نظر گرفت؟


- از مهمترین الزاماتی که امروزه در پیشرفت و حفظ انقلاب اسلامی علی رغم سلیقه های متفاوت، مذاهب و اقوام مختلف باید مورد توجه قرار داد، حفظ وحدت و یکپارچگی است. امروز باید در مقابل دشمنان متحد و یک دست باشیم و با تمام قدرت از رهبری عزیز حمایت کنیم، چراکه امام رحمه الله علیه فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشد تا به مملکت شما آسیبی نرسد» امروز اگر ما یک دست باشیم دشمن حتی توهم و فکر نفوذ و هجوم به ما را نمی تواند در سر بپروراند.


نکته دوم اطاعت و ولایت پذیری است. امروز یکی از الزامات نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع همه جانبه و اطاعت پذیری از رهبری است. بر همگان آشکار است که امروز اگر ما سی و نه سال در مقابل تمام دنیا ایستاده ایم به دلیل وجود رهبری حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری است. تمام دشمنان ما معترفند که نقش مقام معظم رهبری در هدایت این انقلاب تمام نقشه های آنان را نقش بر آب کرده است.


سومین الزامی که می توان ذکر کرد کار و تلاش اقتصادی است. شاید بیش از ده سال است که مقام معظم رهبری سال ها را به نام اقتصادی نام گذاری می کنند. این برای همه ما پیام دارد که دشمن در همه جنبه ها شکست خورده است و دشمن در هشت سال جنگ با ما موفق نشد. امروز دشمن متوجه شده است که یکی از مهمترین روزنه هایی که می تواند بر نظام مقدس جمهوری اسلامی نفوذ کند؛ جنگ در عرصه اقتصادی است پس می طلبد همه، به خصوص ما دانشگاهیان در این عرصه تلاش مضاعفی داشته باشیم، باید مسئولان نیز به صورت جهادی در این جنگ اقتصادی تلاش کنند، زیرا این مردم عزیز شایسته خدمات بیشتری هستند؛ پس باید وضعیت معیشتی مردم و اشتغال جوانان را مد نظر داشته باشیم تا جوانان دغدغه ی اشتغال و اقتصاد نداشته باشند.


دانشگاه ها باید جوانانی را تربیت و تحویل نظام مقدس جمهوری اسلامی دهند که همچون جوانان ابتدای انقلاب، بتوانند جنگ های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... را با روحیه انقلابی و با الهام گرفتن از بیانات و منویات مقام معظم رهبری فرماندهی و مدیریت کنند

* اگر بخواهیم انقلاب را از منظر آسیب شناسانه بررسی کنیم مهمترین معضلات و مشکلات این مسیر چهل ساله چه بوده است؟


- یکی از مهمترین آسیب های انقلاب اسلامی ریزش هایی است که در مقاطعی در میان بزرگان نظام اتفاق افتاده است؛ اگر چه خود این ریزش ها در مقاطعی موجب پالایش نظام و شفافیت ها شده است، اما هزینه هایی نیز به همراه داشته است. نگاه کنید در دهه هفتاد و هشتاد به خصوص در سال 88 عده ای که روزگاری در نظام مسئولیتی داشتند جزو سران فتنه در انقلاب اسلامی قرار می گیرند و به نوعی با دشمنانی که طرح براندازی نظام را در سر می پرورانند همصدا می شوند. این مقداری موجب گلایه دوستان و دوستداران انقلاب می شود و می بینیم کسانی که روزگاری داعیه انقلابی بودن داشتند و جزو انقلابیون به حساب می آمدند، حالا به سادگی از دایره انقلاب خارج می شوند و جزو ریزش ها قرار می گیرند. یکی از مهمترین آسیب ها؛ ریزش های این افراد است.


دومین آسیبی که می توان مطرح کرد مشکلات اقتصادی است که پیشتر به آن پرداختیم، دشمن با هجوم همه جانبه و تمام توان خود با فشارهای فرهنگی و اقتصادی به میدان آمده است، البته ان شاالله در این عرصه هم دشمن ناکام خواهد ماند. اما بالاخره تبعاتی دارد. اکنون حضور شبکه های مجازی انبوه ، اعتقادات جوانان ما را هدف قرار داده است. مشکلات اقتصادی جزو آسیب های نظام است که خدای ناکرده مبادا منجر به ناامیدی نسل جوان ما شود. در عرصه اقتصادی دولتمردان ما باید قوی تر و هدفمند تر عمل کنند.


سومین آسیبی که می توان آن را جزو آسیب های انقلاب اسلامی برشمرد فسادها، اختلاس ها و دست درازی هایی است که در دولت های متمادی به گوش مردم می رسد، یک روز اختلاس های میلیاری و روز دیگر موضوع فیش های نجومی مطرح می شود که این موجب دل آزردگی رهبر عزیز انقلاب و دوستداران نظام می شود. اینها از مهمترین آسیب هایی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی را تهدید می کند. بالاخره جوان است و پرنشاط و برای او سوال ایجاد می شود که چگونه است که من باید یک جوان بیکار باشم و یک مسئولی به خود اجازه دهد تا میلیون ها تومان در ماه حقوق دریافت کند؟! در حالی که یکی از اهداف و شعارهای نظام مقدس جمهوری اسلامی از بین بردن فقر و یکسان کردن طبقات مردم بوده است. حضرت امام شعار دادند «ما کاخ نشین نداریم و قرار نیست عده ای مانند قبل از انقلاب همچنان بر گرده مردم بتازند». در واقع اگر قوه قضاییه با موضوعاتی مانند اختلاس ها و دست انداری هایی که گهگاه شنیده می شود و اتفاق می افتد با تمام قدرت مقابله و مبارزه کند و حتی قبل از قوه قضاییه خود دولت و دلتمردان اجازه چنین اتفاقاتی را ندهند مردم دلگرم می شوند. مردم تمام قد در دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستاده اند شما نگاه کنید همین اغتشاشات اخیر که اتفاق افتاد همگان دیدند؛ که مردم در روزهای نه و سیزده دی با تمام قدرت به صحنه آمدند و از ولایت فقیه دفاع کردند و همانند روزهای نخست انقلاب امروز هم اعلام کردند، که برای دفاع از انقلاب خون و جوان می دهند. و این حضور با شکوه را دوباره در 22 بهمن 96 تکرار خواهند کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر