صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
رئیس فدراسیون دوومیدانی در بازید از خبرگزاری آنا:

دو میلیارد تومان هزینه کردم تا دوومیدانی دیده شود/ قدم در راه کفاشیان برای گرفتن کرسی آسیایی

رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: دو میلیارد هزینه کردیم و میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا را گرفتیم تا مردم ایران دوومیدانی را بشناسند و جذب این رشته شوند.
کد خبر : 259591

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شاید گفتن این جمله که ورزش پایه در ایران چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد موضوع عادی باشد و گوش شنونده از شنیدن آن خسته شده باشد اما واقعیت امر همین است، رشته‌های شنا، شیرجه و واترپلو،‌ژیمناستیک و‌ دوومیدانی چندان حال خوشی ندارد و سهم مدال آوری ایران در این رشته ها کمتر از انگشتان یک دست و یا حتی هیچ است. به هر روی این نیاز اصلی ورزش ایران است که در رشته‌های پایه بازنگری جدی صورت گیرد تا قلب تپنده ورزش ایران احیا شود. البته در بین ورزش‌های مادر حال و هوای دوومیدانی در این سال‌های اخیر بهتر از گذشته شده است؛‌دوومیدانی ایران که با تک نقره المپیکی احسان حدادی همیشه این تصور را به یاد همگان می‌آورد که پناسیل رسیدن به قله‌های پیروزی را دارد و اگر نگاه ویژه‌ای به این رشته شود به مراتب بهتر از گذشته خواهد شد در این چندسال اخیر در آسیا بهتر از قبل نتیجه گرفته هر چند که باشرایط ایده آل هنوز فاصله دارد. به هر روی مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا برای سومین بار به میزبانی ایران در بهمن‌ماه امسال برگزار شد و تیم ملی دوومیدانی ایران با ترکیب کامل به نایب قهرمانی این مسابقات دست پیدا کرد.‌نکته قابل توجه این رقابت‌ها علاوه بر نتایجی که ملی‌پوشان کسب کردند میزبانی ایران در این دوره از مسابقات بود که به نحو شایسته‌ای صورت گرفت. مجید کیهانی رئیس فدراسیون دوومیدانی با حضور در خبرگزاری آنا درباره شرایط دوومیدانی و مسابقاتی که به میزبانی ایران برگزار شد صحبت کرد که متن آن به شرح زیر است:


رئیس فدراسیون دوومیدانی ابتدا از وضعیت دوومیدانی در ایران گفت:‌«دوومیدانی ورزش اول المپیک است،‌من این موضوع را در جلسه با رئیس کنفدراسیون آسیا مطرح کردم که ما باید در سطح دنیا بر روی این موضوع پافشاری کنیم چون واقعا دوومیدانی ورزش اول المپیک است. دوومیدانی یک رشته پایه و هویت المپیک است.‌منتها اگر در یک کشور مانند ایران دوومیدانی به جایگاه واقعی خودش نرسیده این دلیلی نمی شود که ما بگوییم ورزش دوومیدانی رشته کم طرفدار و جذابی نیست.‌در واقع این ایراد از ماست که نتوانستیم این رشته را به جایگاه واقعی خودش برسانیم. به همین دلیل ما به شدت در فدراسیون دوومیدانی این اعتقاد را داریم که این رشته پر از پتانسیل و جذابیت است و ما باید بتوانیم رشته دوومیدانی را به مردم معرفی کنیم و در این مسیر هم تلاش کنیم.»


مسابقات قهرمانی آسیا


رئیس فدراسیون دوومیدانی به برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی ایران برگزار شد اشاره کرد و گفت: «یکی از خلاهای دوومیدانی ما برگزاری مسابقات در سطح بین المللی بود. ما به این موضوع کاملا رسیدیم که یکی از ایرادات بزرگ این رشته در همین است که مسابقاتی خوب برای معرفی این رشته تاکنون برگزار نکردیم. بنابراین به سراغ آن رفتیم که مسابقات خوب و جذابی برگزار کنیم کاری که در کشور ما کمتر انجام می‌شد.‌ما هیچ زمانی در ایران میزبان یک مسابقات ماراتن تمام عیار که اسم آن را هم گذاشتیم پرشین ران نبودیم که البته سال گذشته دور اول این مسابقه را برگزار کردیم و در برنامه‌های ما این گونه طراحی شده که هر سال این مسابقه برگزار کنیم.ما سال گذشته اولین تجربه برگزاری دوره مسابقات ماراتن را داشتیم و نقاط ضعف و قوتمان را شناختیم و به یک جمع‌بندی کلی رسیدیم که یک مسابقه طراز اول بین‌المللی را برگزار کنیم‌ که خدا را شکر این اتفاق هم رقم خورد.‌امسال به دلیل اینکه ما این خلا را در دوومیدانی کشورمان دوباره حس کردیم درخواست میزبانی مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا و صحرانوردی آسیا دادیم که البته به دلایلی صحرانوردی مورد موافقت قرار نگرفت و نهایتا رایزنی‌ها را ادامه‌ دادیم و کنفدراسیون آسیا را مجاب کردیم که ما میزبانی این مسابقات را برعهده بگیریم و خوشبختانه از روزی که ما بر ژاپن،‌ترکمنستان کاندیدهای اصلی میزبانی غلبه کردیم زمان کافی هم برای برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا در سطح قابل قبول داشتیم.»



تجهیزات دوومیدانی


وی همچنین به تجهیزات دوومیدانی که از کشور بلژیک و چین خریداری شد اشاره کرد و گفت: «متاسفانه تجهیزات دوومیدانی بیش از 15 سال بود که خریداری نشده بود. به عنوان مثال ما برای بازی‌های کشورهای اسلامی برخی تجهیزات را خریداری کرده‌ بودیم اما اینکه هدفمند تجهیزات را بخریم سال‌های سال این اتفاق صورت نگرفته بود. از همین روی ما برای برگزاری مسابقات داخل سالن آسیا تجهیزات جدید را خریداری کردیم.‌دستگاه هایی که نیاز اصلی ما بودند یکی فتوفینش و دیگری دستگاه‌های زمان سنج الکترنیکی بود که خوشبختانه توانستیم این تجهیزات را از کشور بلژیک بخریم و وارد ایران کردیم. مابقی تجهیزات هم مانند تشک ارتفاعات، تشک نیزه و مانع و...را از کشور چین خریداری کردیم که اتفاقا این تجهیزات حتی به بندرعباس هم رسید اما متاسفانه در کمرگ ماند و فردای مسابقات به دست ما رسید. باتوجه به اینکه ما از قبل پیش بینی کرده بودیم که ممکن است این وسایل به ایران نرسد از همین روی تجهیزات موجود را بازسازی کردیم.‌ مثلا تشک نیزه، تشک ارتفاعات با مانع و ... را همه را بازسازی کردیم که اگر وسایل خریداری شده به ما نرسد با همین تجهیزات موجود مسابقه را برگزار کنیم که این اتفاق هم افتاد و ما توانستیم با تجهیزاتی که آنها را بازسازی کرده بودیم مسابقات را برگزار کنیم که البته ناگفته نماند تمام تجهیزات هم مورد موافقت کنفدراسیون آسیا قرار گرفته شد.»


دومیلیارد تومان هزینه مسابقات داخل سالن


کیهانی عنوان کرد: «ما برای کل مسابقات داخل سالن آسیا که شامل خرید تجهیزات و بازسازی سالن آفتاب دو میلیارد تومان هزینه کردیم. مجموعه آفتاب را از سرویس‌های بهداشتی تا کف سالن،‌ نصب صندلی و استیج و وسایل روشنایی و گرمایشی همه و همه بازسازی کردیم.‌ بخش اصلی هزینه ما صرف خرید تجهیزات شد اما ما یک توافقی که با شرکت‌های تولید کننده کردیم این بود که آنها در بخشی از هزینه‌ها اسپانسر ما باشند تا هزینه های ما کمتر شود.»


تمام هزینه مسابقات داخل سالن بر عهده اسپانسرها بود


وی اظهار کرد: «در واقع می‌توانیم بگوییم همه هزینه‌های مسابقات داخل سالن برعهده اسپانسر بود.‌ ما درخواست کمک از نهادی برای برگزاری این مسابقات نکردیم، معمولا کمک‌های وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در قالب تفاهم‌نامه است و برای برگزاری مسابقه ای به صورت مستقیم به فدراسیونی کمک نمی کنند. در واقع این جوری نیست که اگر در فدراسیون دوومیدانی مسابقه‌ای قرار است برگزار شود به آنها بگویم به ما کمک کنید،‌البته ممکن است به صورت موردی یک فدراسیون وضعیت مناسبی نداشته باشد و کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به صورت مستقیم به آن فدراسیون کمک کند اما به نظرم این موضوع قابل قبول نیست چرا که فدراسیون ها از ابتدای سال یک تفاهم‌نامه امضا می‌کنند و باید براساس آن تفاهم‌نامه برنامه‌ریزی های خاص خودشان را اجرا کنند. خوشبختانه برای برگزاری این مسابقات ما خودمان بودجه را تامین کردیم و حتی یک درخواست هم مبنی بر کمک به وزارت خانه نفرستادیم.چون من می‌دانستم وزارت ورزش پول خارج از تفاهم‌نامه به هیچ فدراسیونی نمی‌دهد و ما هم همین مسئله را در دستور کار خودمان قرار دادیم و با اسپانسرهای مختلف وارد مذاکره شدیم و هزینه مربوط به مسابقات را تامین کردیم.»


حضور اسپانسر در دوومیدانی یک دستاورد بزرگ است


رئیس فدراسیون دوومیدانی ذکر کرد:« در این چندسال اخیر اسپانسرهای زیادی به دوومیدانی آمدند که البته من هنوز راضی نیستم و فکر می‌کنم بعد از این مسابقات کمی شرایط تغییر کند. اسپانسر باید در آینده نزدیک به خاطر ورزش دوومیدانی سرمایه‌گذاری کند نه به خاطر یک شخص.‌ من 21 سال کار اقتصادی کردم و اسپانسرهایی که الان در دوومیدانی حضور دارند به خاطر عقبه فعالیت‌های اقتصادی من است. کار اصلی من فعالیت های اقتصادی بوده به هر حال من مدیر ارشد یک بانک بودم و ارتباطات گسترده‌ای با شرکت‌های بزرگ داشتم. آنها هم الان به من کمک می‌کنند. اما ما در تلاش هستیم که دوومیدانی را به جایی برسانیم که اسپانسرها به سراغ ما بیایند، خدا را شکر فکر می‌کنم الان این شرایط برای دوومیدانی فراهم شده است.»


او خاطرنشان کرد: «شاید باورتان نشود ما هنوز برای مسابقات پرشین ران اسپانسر خودمان را انتخاب نکردیم که این موضوع خودش اتفاق خوشایندی است. این موضوع به این معناست که دوومیدانی در حال دیده شدن است و اسپانسرها بر روی این رشته سرمایه گذاری می‌کنند. شاید قبلا اسپانسرها به خاطر مجید کیهانی و فعالیت‌های اقتصادی من به این رشته می‌آمدند اما حالا شرایط تغییر کرده است. خوشبختانه اینکه در دوومیدانی اسپانسر حضور دارد این یک دست آورد بزرگ برای ماست. در حال حاضر خیلی از رشته های اسپانسر ندارند اما ما در دوومیدانی یک اسپانسر ثابت داریم و انصافا هم به ما کمک می‌کند. الان شما ببنید فدراسیون کشتی یک اسپانسر دائم دارد که همیشه پای ثابت این رشته بوده و کمک های زیادی هم به آنها کرده است. اسپانسر آسان پرداخت هم به فدراسیون دوومیدانی کمک می‌کند،‌ما هر جایی که تیم نداشتیم این اسپانسر ما را حمایت کرده، برای مسابقات پرشین ران پای ثابت کارهای ما بوده است. البته برای همین مسابقات قهرمانی آسیا ما اسپانسرهای دیگری هم داشتیم اما نتوانستیم شرایط را تطبیق دهیم و شروط آنها را نپذیرفتیم. من یکی از صحبت‌های اصلی‌ام در مجمع فدراسیون دوومیدانی این بود که ما یک اسپانسر ثابت داشته باشیم که به خوبی یادم است آن زمان انتقادهای زیادی به من شد که مگر می شود در دوومیدانی اسپانسر ثابت داشته باشیم ولی ما تعامل کردیم و اسپانسر ثابت به این رشته آمد.»



وی ادامه داد: «‌در همین مسابقات قهرمانی آسیا خیلی از مردم ما دوومیدانی را شناختند. من طی رایزنی‌هایی که با کنفدراسیون آسیا انجام دادم آنها را مجاب کردم که ساعت مسابقات بین ساعت 6 الی 8 شب باشد چرا که مردم ما بیشتر در این زمان پای تلویزیون هستند و این مسابقات هم پخش زنده تلویزیونی دارد و آنها می تواند این مسابقات را ببیند. یا اینکه در ماشین هایشان از طریق رادیو این مسابقات را بشنوند. انصافا همه ما را در برگزاری این مسابقه کمک کردند و خیلی‌ها این تصور براشان به وجود آمده که شاید بابت این پخش زنده هزینه ای به صدا و سیما پرداخت کرده ایم در صورتی که چینین چیزی نبود و ما به هیچ وجه حتی یک ریال هم به صدا و سیما ما پرداخت نکردیم.»


نتایجی دوومیدانی‌کاران راضی کننده بود


کیهانی عنوان کرد: «میزبانی همیشه یک امتیاز برای کشور میزبان در بردارد و آن هم به این صورت است که هر کشور دو تا سهمیه برای حضور در هر ماده دارد اما کشور میزبان می‌تواند در هر ماده سه شرکت کننده داشته باشد. این موضوع هم تنها مختص به ما نیست و برای همه کشورهاست. ما از فرصت میزبانی استفاده کردیم و تیمی کامل با ترکیب 70 ملی‌پوش در این مسابقات شرکت دادیم. به تمامدوومیدانی‌کار که مدعی بودند این فرصت را دادیم که در این مسابقات حضور پیدا کنند و قطعا از نتیجه‌ای هم که به دست آمد رضایت داریم چرا که تیم های خوبی در این مسابقات شرکت کرده بودند. در این مسابقات 21 کشور شرکت کرده بودند و ورزشکاران 6 قدرت اصلی دوومیدانی در آسیا چین، ژاپن، قزاقستان، هندوستان، قطر و ایران در این مسابقات حضور داشتند. ما در چند ماده بهترین نتایج جهان را به دست آوردیم. در پرش ارتفاع بهترین حد نصاب سال دنیا در همین مسابقات به ثبت رسید. در پرش طول بهترین حد نصاب سال دنیا در همین مسابقات 8:16 متر توسط یک چینی به ثبت رسید. تفتیان در همین مسابقات پنجمین رکورد سال دنیا را به دست آورد که البته برخی می‌گفتند تفتیان حریفان قدرتمندی در کنارش نداشته اما اگر حتی هیچ رقیبی هم کنار او نبوده دوومیدانی رشته رکوردی است و ما طبق رکوردی که ورزشکار به ثبت می رساند در مورد عملکرد آنها صحبت می کنیم. رکورد تفتیان پنجمین رکورد دنیا است نباید این موضوع را نادیده بگیریم.»


وی گفت: «البته قبول دارم در برخی ماده‌ها هم ما ورزشکاران ضعیفی داشتیم و منکر آن نمی‌شویم.‌ همانطور که در یک مسابقه کشتی در چند وزن ممکن است کشتی‌گیران ضعیف باشند در دوومیدانی در برخی ماده‌ها هم شرایط همین است.‌در 60 متر مانع مردان و دختران بهترین‌های آسیا حضور داشتند.اگر هم برخی ورزشکاران خاص غایب بودند این موضوع کاملا طبیعی است.‌البته برخی می‌گویند چون مسابقات جهانی یک ماه بعد از مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا برگزار شده برخی در این رقابت‌ها شرکت نکردند که من این موضوع را برعکس می‌دانم چون به نظرم همین حضور در این رقابت ها یک مسابقه تدارکاتی خوبی برای ورزشکاران است و در آستانه مسابقات جهانی به آمادگی قابل قبولی می رسند. در حال حاضر نتایجی که در این مسابقات به دست آمد نسبت به نتایجی که دو سال پیش در قطر کسب شد بهتر است. البته در برخی ماده‌ها مانند استقامت قطر بهتر از تهران بود.»


کیهانی تاکید کرد: «‌ماهزینه کردیم و میزبانی این مسابقات را گرفتیم تنها به این دلیل که مردم دوومیدانی را ببیند و بشناسند. ما برنامه هایی داریم که مردم باید آن را ببیند و با آن آشنا شوند.‌ ما برای اینکه استعدادیابی کنیم و پشتوانه سازی کنیم مردم باید این رشته را بشناسند و به سمت آن بیایند. ما دو ماه دیگر پرشین ران را برگزار می‌کنیم در دور اول برگزاری این رقابت‌ها شرایط استرس زایی داشتیم ولی الان با توجه به تجربه ای که پشت سر گذاشتیم دیگر استرسی نداریم و همه تلاشمان این است که با کمترین نقص نسبت به سال گذشته این رقابت ها را برگزار کنیم.»


من در قبال آینده دوومیدانی ایران مسئول هستم


عضو هیات اجرای کمیته ملی المپیک همچنین در مورد وضعیت پشتوانه‌سازی در دوومیدانی و تقویت تیم‌های پایه گفت: «من در قبال آینده دوومیدانی ایران مسئول هستم. اگر من رئیس این فدراسیون هستم به این معنی است که برای آینده این رشته هم باید کاری انجام دهم و فعالیت هایم تنها محدود به دوران ریاستم نباشد. من فقط مسئول فعلی دوومیدانی ایران نیستم بلکه ده سال دیگر باید نفراتی که ما الان جذب می‌کنیم برای این رشته مدال آوری کنند. بنابراین باید فعالیت های خودمان را در بخش‌های مختلف متمرکز کنیم. تیم ملی بزرگسالان ویترین دوومیدانی است و در واقع اساس کار ماست. تیم‌های نوجوانان و جوانان به عنوان پخش پایه فدراسیون یک بخش از کار ماست. کار استعدادیابی برای جذب و شناسایی نفرات جدید یک بخش دیگری از کار ماست ما باید در هر سه زمینه خوب کار کنیم تا هم الان و هم در آینده حال دوومیدانی ایران خوب باشد.»


رئیس فدراسیون‌ دوومیدانی در مورد مربیان‌ و‌ بحث آموزش‌ به مربیان اظهار‌کرد:‌‌‌ «‌متاسفانه یکی از مشکلات ما در دوومیدانی همین بحث مربیان است.همانطور که گفتم ما به این نتیجه رسیدیم که اساس موفقیت در ورزش دوومیدانی مربی است. یعنی هر کشوری مربی داشته باشد موفق خواهد بود هر کشوری که مربی نداشته باشد موفق نیست. ما هم این کار را شروع کنیم منتها آیا صرف بودن مربی بدون اینکه برنامه ای و نظارتی برای عملکرد او وجود داشته باشد باعث موفقیت تیم ما می شود؟! قطعا پاسخ این سوال خیر خواهد بود.»


وی ادامه داد: «‌بنابراین اصلی ترین کار ما در فدراسیون دوومیدانی اجرای طرح ساماندهی؛‌ارتقای دانش و به کار گیری هدفمند مربیان داخلی است.به این معنی که ما باید مربیان داخلی را شناسایی کنیم و دانش آنها را ارتقا دهیم و درست به کار بگیریم.‌مهمترین نکته به کار گیری هدفمند است؛ دیگر زمان آن گذشته است که یک مربی صد متر یا چهارصد متر و بتواند ورزشکار پرتاب دیسک هم تربیت کند.‌در تمام دنیا به صورت تخصصی کار پیش می‌رود و ما باید مربیان را هدایت کنیم و دانش آنها را ارتقا دهیم تا کار درست انجام شود.»


نگاه تبعیض آمیز به بانوان و آقایان نداریم


کیهانی به وضعیت بانوان دوومیدانی اشاره کرد و گفت: «‌به نظرم در هیچ فدراسیونی نگاه تبعیض آمیز به بانوان و آقایان وجود ندارد و کاملا این نظریه رد شده است.مگر می شود ما در حق یک دختر شایسته احجاف کنیم؟! به هیچ عنوان! ما مسابقات داخل سالن آسیا را برگزار کردیم و فرصت را به شکل مساوی در اختیار بانوان و آقایان دوومیدانی کار گذاشتیم. ما 35 دختر و 35 پسر در این مسابقات شرکت دادیم ولی موضوع جاکارتا و بازی های المپیک متفاوت است. ما در این بازی‌ها فرصت را به کسی می دهیم که شانس مدال‌آوری داشته باشند و دختر و پسر برای ما معنی ندارد. ممکن است همه تیم متشکل از بانوان باشد و ممکن است همگی آقایان باشند. برای ما فرقی نمی کند و تنها چیزی که اهمیت دارد این است که آنها مدال آور باشند. بنابراین شایسته ها به مسابقات جاکارتا اعزام می شود و حمایت‌ها هم به همین شکل است. هیچ فدراسیونی ریسک نمی کند و از آنجایی که مردم از ما مدال می خواهند از همین روی فرصت را به کسانی می دهیم که شانس مدال آوری شان بالاتر باشد.»



کشورهایی کرسی دارند که از ما عقب تر هستند


رئیس فدراسیون کیهانی در پاسخ به اینکه چرا دوومیدانی در مجامع آسیایی کرسی ندارد؛ اظهار کرد:«‌واقعا سوالم من هم همین است. چرا ما حداقل در آسیا کرسی نداریم که بتوانیم از حق خودمان دفاع کنیم؟! مخصوصا در دوومیدانی که این موضوع بسیار حساس است و ما حتی یک کرسی در کنفدراسیون آسیا نداریم. در حالی که کشوری مانند مالزی هم عضو هیات رئیسه آسیا است و هم عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی است. یا کشورهای همچون ژاپن، هند، چین همگی به همین شکل کرسی دارند.متاسفانه کشورهایی که از ما خیلی عقب‌تر هستند در آسیا کرسی دارند ولی ما از آن محروم هستیم.‌سطح دوومیدانی کشور عراق خیلی ضعیف است و حتی یک مدال در مسابقات قهرمانی آسیا به دست نیاوردند اما نایب رئیسی کنفدراسیبون آسیا را دارند اما ما هیچ پستی نداریم.»


ما باید قدرت لابی گری خودمان را افزایش دهیم


وی ادامه داد: «‌متاسفانه دوومیدانی در 15 سال گذشته تغییرات متعددی داشته است. شما در نظر بگیرید از 82 تا 85 رئیس فدراسیون جلالی بود و بعد از آن کریمی روی کار آمده است. یک دوره هم آشتیانی سرپرست فدراسیون بوده و بعد هم داوری ریاست فدراسیون را برعهده گرفته است. همه این تغییرات باعث شده ما کرسی در آسیا نداشته باشیم چرا که روسای ما وقتی خواستند خودی نشان دهند تغییر کردند. موضوعی که حتی در آسیا هم عنوان می شود و به ما می‌گویند فدراسیون شما مدام در حال تغییر است. یکی از عوامل اصلی در به دست آمدن کرسی‌های آسیای ثبات مدیریتی است. شما نگاه کنید ما هر جایی که مدیریتمان ثبات داشته در آن موفق بودیم و توانسته ایم کرسی به دست بیاوریم. اما هر جایی که پیوسته مدیریت آن در حال تغییر است نتوانستیم به موفقیت برسیم. دومین موضوعی که ما باید به آن توجه کنیم این است که باید حقمان را بگیریم.ما باید قدرت لابی گری خودمان را افزایش دهیم تا بتوانیم به حقمان برسیم و شک نکنید در دور بعدی انتخابات کنفدراسیون آسیا ایران اگر کرسی نایب رئیسی را به دست نیاورد به طور حتم یکی از اعضای هیات اجرایی خواهد بود.»


کیهانی در پاسخ به اینکه کرسی ها در مجامع آسیایی خرید و فروش می شود؛ اظهار کرد:« خیلی کم این اتفاق می افتد.در کنفدراسیون آسیا بیشتر لابی گری جواب می‌دهد. عرب‌ها خیلی باهم متحد هستند و ما تک هستیم. کشورهای آسیای میانه هم همه با هم هستند. کشورهای چون هند، پاکستان، سریلانکا، بنگلادش همه با یکدیگر متحد هستند.کشورهای شرق آسیا چین، ژاپن،کره همه باهم هستند و متاسفانه بین همه آنها ما تک هستیم. ما باید خیلی قوی تر از این‌ها باشیم که با همه موردی و تک تک ائتلاف کنیم. من الان در کنفدراسیون آسیا طوری رفتار می‌کنم که می‌گویم در تیم هیچ کسی نیستم اما مورد به مورد با همه تعامل دارم.»


وی ادامه داد: «‌یکی از دلایل موفقیت کفاشیان در نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا همین است که او با همه در تعامل است. من از او مشورت می گیرم چرا که ما چاره‌ای دیگر نداریم. اگر با عرب‌ها باشیم ممکن است آنها شکست بخورند؛ یا اگر با هندی‌ها تعامل کنیم باز هم ممکن است آنها شکست بخورند بنابراین تنها راه چاره این است که قدرت لابی گریمان را بالا ببریم و ارتباط ایجاد کنیم که بتوانیم به یک هدف خوب برسیم. خوشبختانه من به عضویت در هیات رئیسه خیلی امیدوارم و همه هدفم این است که عضو کمیته فدراسیون جهانی شوم. البته منظور من از ثبات مدیریتی تنها دو دوره است چرا که اعتقاد دارم اگر مدیری در یک فدراسیون قرار است کار کند با دو دوره می تواند برنامه هایش را عملی کند. به نظرم استاندار مدیریت دو دوره یا نهایتا سه دوره است که فرد برنامه هایش را اجرایی کند.»


دوومیدانی رشته تک چهره


کیهانی تاکید کرد: «به نظرم این موضوع طبیعی است در دوومیدانی همه کشورها قهرمان این رشته ثابت و مشخص هستند.شما فکر می کنید در کشور جامایکا و کنیا که قهرمان قدرتمندی در رشته دوومیدانی دارد آیا همه آنها مدال آور هستند؟!هر کشوری یک تعداد ورزشکار شاخص دارد که آنها جلودارند ما هم در دوومیدانی با این موضوع روبه رو هستیم. ما خیلی دوست داریم همه ظرفیت مدال آوری داشته باشند اما این واقعیت دوومیدانی نیست؛‌به طور مشخص تعداد محدودی از نفرات شانس کسب مدال دارند.بنابراین این موضوع کاملا طبیعی است و در همه کشورها شرایط همین است.»


وی ادامه داد: «‌درست است که برخی ورزشکار برای ما مدال می آوردند و در همه کشورها هم شرایط همین است اما همه دوومیدانی ایران هم این افراد نیستند.بخشی از دوومیدانی ایران کسایی هستند که قرار است 5 سال دیگر به این رشته وارد شوند و برای ما مدال آور شوند که ما باید از همین حالا به آنها کمک کنیم.کار پایه و پشتوانه سازی اساس کار ماست و 60 درصد فعالیت های فدراسیون در این قسمت است.‌ما در اسرع وقت باید جوانان تازه نفس را به تیم های بزرگسالان تزریق کنیم وگرنه چندسال دیگر با مشکل مواجه می شویم و هیچ پشتوانه ای نداریم.»


اگر پشتوانه سازی نکنیم باختیم


کیهانی به وضعیت دوومیدانی در رده پایه اشاره کرد و گفت: «بخش عمده از برنامه‌ریزی فدراسیون بر مبنای توسعه ورزش دوومیدانی در پخش پایه است و در واقع جذب استعدادهای برتر در این رده است. طرح ساماندهی مربیان داخلی با اولویت جذب استعدادها در ورزش دوومیدانی در دستور کار خود قرار داده ایم و با قدرت آن را اجرا می کنیم.کمیته پایه فدراسیون بر موضوع تیم‌های ملی نونهالان‌، نوجوانان و جوانان تمرکز دارد تا در آینده از جمع این نفرات پایه یک تیم قدرتمند را داشته باشیم. ما اگر در بحث پایه فعالیتی نداشته باشیم و برای تیم ملی بزرگسالان پشتوانه سازی نکرده باشیم باختیم.»



بر مبنای رکورد به ملی پوشان پاداش می دهیم


کیهانی همچنین در بخش‌های دیگر از صحبت هایش به هزینه ورزشکاران اشاره کرد و گفت:«ما سال گذشته پرونده حقوق ملی پوشان را بستیم و از سال گذشته تصمیم بر آن شد که هیچ ملی پوشی حقوق ثابت از فدراسیون نگیرد. این تصمیم را گرفتیم و بر روی آن هم محکم ایستاده ایم. ما برای نتایج خوب ملی پوشان پاداش در نظر می گیریم. سال گذشته نزدیک به 500 میلیون تومان به مدال آوران که طلای آسیا را کسب کردند پاداش دادیم. مربیان و ملی پوشان همگی پاداش گرفتند. این کار نتیجه داده و از طرفی به ملی پوشان هم انگیزه می‌دهیم. ما ورزشکاری داریم که 15 سال حقوق گرفته و یک مدال هم به دست نیاورده از آن طرف یک ورزشکار ده سال در دوومیدانی بوده و 5 مدال گرفته است چرا این دو نفر باید در پرداختی هایشان شبیه هم باشند؟!مگر کارمند استخدام کردیم؟!‌ما باید درست کار کنیم و الان هم همین طرح را برای جاکارتا پیاده می‌کنیم، اگر ورزشکار و مربی ما مدال طلا بگیرد همگی پاداش می‌گیرند. مثلا مربی اگر شاگردش طلای جاکارتا را بگیرد 50 میلیون به او پاداش می‌دهیم. ورزشکار هم از طرف وزارت خانه 200 سکه پاداش می گیرد. ضمن اینکه ما علاوه بر این پاداش ها، مبلغی هم به عنوان پاداش منتها بر مبنای رکورد برای ملی پوش در نظر گرفته‌ایم.»


ورزش ایران نباید منتظر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باشد


وی در ادامه به عدم مدال آوری برخی ورزشکاران و برنامه فدراسیون برای آنها اشاره کرد و گفت: «ما برای ورزشکارانی هم که مدال آور نیستند هم فکر کردیم. ما مسابقاتی به عنوان لیگ طلایی و باشگاهی طراحی کردیم. با این دو برنامه‌ای که فدراسیون طراحی کرده است دوومیدانی کاران ما یا باید سطح خودشان را بالا ببرند تا در مسابقات آسیایی مدال‌آور باشند و یا اینکه این که از طریق لیگ‌طلایی و باشگاه‌هایی منبع درآمدی برای خود داشته باشند. یعنی ورزشکار باید آن قدر سطحش بالا باشد که به پاداش‌های آنچنانی برسد و یا اینکه اگر سطحش پایین است در حد همین لیگ طلایی و باشگاهایی باشد که البته قرارداد آنها خیلی ناچیز است به عنوان مثال یک ورزشکار اگر هم لیگ طلایی و هم باشگاهی نتیجه خوبی به دست بیاورد نهایتا سقف قراردادش 30 میلیون تومان است.در صورتی که ورزشکاران دیگر که سطح بالایی دارند در این بخش هم می توانند فعالیت کنند. البته در پخش ورزش انفرادی همه این مشکل را دارند و تنها مختص به دوومیدانی نیست.ما خودمان باید فکری به حال خودمان کنیم وگرنه مشکلات همیشه هست و ورزش ایران نباید منتظر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و باشگاه‌ها باشد.»


خرج پول بیت المال برای ورزشکاران


کیهانی درباره اینکه ورزشکاران در خارج از کشور هزینه هایشان برعهده خودشان است؛ گفت: «‌شما این حرف ها را باور می کنید؟!مگر آنها می توانند بدون اجازه فدراسیون به خارج از کشور بروند؟! این حرف‌ها دیگر تمام شد. تمام هزینه‌های ملی پوشان در خارج از کشور برعهده فدراسیون است اما متاسفانه ما هم این موضوع را رها کرده بودیم و همین امر باعث شده بود خیلی ها از این شرایط سواستفاده کند. این مسائل دیگر جمع شد و هیج ورزشکاری دیگر حق ندارد این حرف ها را بزند. پول بیت المال برای آنها هزینه می شود آن وقت ادعا می‌کنند که از جیب هزینه می کنند. تمام اسنادی که برای ورزشکاران هزینه کرده‌ایم در فدراسیون است و آنوقت به اسم خودشان تمام می‌شود.‌ یک سری مسابقات هست به اسم مسابقات اپن که ورزشکار می‌تواند خودش با هزینه شخصی‌اش در این رقابت‌ها شرکت کند، مسئولیت این مسابقات هم مطلق با خودش است.‌ اما هیچ ورزشکاری نمی تواند ادعا کند در قالب تیم ملی از جیب خودش هزینه می کند به هیچ عنوان این مسائل درست نیست. ورزشکارانی که در قالب تیم ملی چه برای کمپ چه برای مسابقه هزینه آنها با فدراسیون است.»


صالحی امیری توانست 100 درصد بودجه را بگیرد


کیهانی که عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک هم هست در مورد تخصیص بودجه اظهار کرد: «من معتقدم ورزش کشور با وجود صالحی امیری برنده شد. صالحی امیری بسیار مدیر قدرتمند و اهل تعامل است و هر دو تای آنها برای یک مدیریت کارآمد لازم است که خدا را شکر صالحی امیری هر دوی آنها را با هم دارد.او بسیار اهل تعامل و پاسخگوست و این برای ورزش کشور بسیار ارزشمند است. برخی این انتقاد را به او می کردند که چون ورزشی نیست برای کمیته گزینه مناسبی نیست اما من حرفم این است که مدیری که ورزشی باشد اما نتواند بودجه و وضعیت اقتصادی ورزش را سر و سامان بدهد به چه درد ورزش می‌خورد؟! صالحی امیری در همین مدت کوتاهی که رئیس کمیته ملی المپیک شد 100 درصد بودجه فدراسیون های ورزشی را گرفته است. صالحی امیری که در مسائل فنی فدراسیون ها دخالتی ندارد او در بحث بودجه و مسائل مالی قدرتمند است که خوشبختانه موفق هم شد و تا چند روز دیگر بودجه را به فدراسیون های ورزشی تحصیص می دهد. من برای فدراسیون ها معتقدم کسی باید روی کار بیاید که آن ورزش را بشناسد و مدیر اقتصادی باشد. صالحی امیری هنوز یک ماه نشده از دوران مدیریتش اما توانست 100 درصد بودجه را بگیرد.»


لیگ را باید پویا کنیم


لیگ آنطور که دوومیدانی کارها و ما انتظار داریم پیش نمی رود و ما از همین حالا باید تلاش کنیم تا لیگ را احیا کنیم. همه ورزش یک رشته خاص نیست و باید به رشته های دیگر نگاه ویژه ای داشته باشند. ما سال گذشته توانستیم ذوب آهن را به لیگ بیاوریم و در بخش مردان هم باشگاه آسان پرداخت تیم داری کرد. امسال هم از صالحی امیری و شخص وزیر می خواهیم که ما را کمک کند تا لیگ را احیا کنیم و شرایط خوبی برای دوومیدانی کاران فراهم کنیم.


گفت‌و‌گو از فرزانه شریفی


انتهای پیام/

ارسال نظر