صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئول روابط بین‌الملل حماس:

ایران پس از انقلاب اصلی‌ترین حامی فلسطین و تاثیرگذارترین کشور منطقه بوده است

مسئول روابط بین الملل جنبش حماس با تحلیل پیامدهای انقلاب اسلامی بر منطقه گفت که ایران پس از انقلاب اسلامی اصلی‌ترین حامی فلسطین و تاثیرگذارترین کشور منطقه بوده است.
کد خبر : 259531

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گفت و گو با حمدان در حاشیه جشن سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بیروت صورت گرفت. در ادامه متن کامل این گفت و گو می‌آید:
* چهل سال از روزی که با پایین کشیدن پرچم رژیم اشغالگر صهیونیستی، پرچم فلسطین در تهران به اهتزاز در آمد، می گذرد. تاثیرات انقلاب اسلامی بر مساله فلسطین چه بوده است؟


_ نخست اینکه شکی در اینکه انقلاب اسلامی ایران ضربه سختی به طرح صهیونیستی-آمریکایی در منطقه به حساب می آید، وجود ندارد. انقلاب اسلامی با کمک خداوند موفق شد یکی از همپیمانان اصلی رژیم اشغالگر و بازیگران و مزدوران طرح آمریکایی را ساقط کند. همین امر تأثیر و پیامدهای زیادی برای رژیم صهیونیستی و جایگاه آن در داخل فلسطین و منطقه داشت. آنها کشوری بزرگ و تاثیرگذار در وزن ایران را از دست دادند. سپس حکومت جمهوری اسلامی تشکیل شد تا اصلی ترین حامی و تکیه گاهی برای ملت مظلوم فلسطین باشد. این انقلاب امیدها را برای احقاق حقوق فلسطینیان و همه ملت های ستمدیده در منطقه و سراسر جهان زنده کرد.


دوم اینکه جمهوری اسلامی در همه زمینه ها از جمله سیاسی، دفاعی، جهادی و مالی به ملت فلسطین و مقاومت آنان یاری رساند که این خود تاثیر بسزایی در پیشرفت مقاومت و دستیابی به پیروزی های بزرگی داشت. بارزترین این پیروزی ها که ما شاهد بودیم آزادی غزه و پیروزی های دیگری بود که در فلسطین بدست آمد.


سوم اینکه پیروزی انقلاب اسلامی تاثیر مثبتی در بازگرداندن مساله فلسطین به منطقه داشت؛ به ویژه اینکه این انقلاب درست در زمانی به پیروزی رسید که مصر با امضای پیمان صلح با اسرائیل، از دایره مبارزه با اشغالگری صهیونیست ها خارج شده بود. در آن زمان به نظر می رسید که جبهه مقابله با رژیم صهیونیستی ضعیف شده است، اما ایران آمد تا بزرگترین نیروی یاری دهنده و حامی فلسطین باشد و تاثیرگذارترین کشور در نقشه سیاسی باشد.
* از نظر شما پیروزی های محور مقاومت و به خصوص رسیدن به مرزهای فلسطین اشغالی از سوریه که نگرانی رژیم اشغالگر قدس را هم در پی داشته است، چه تاثیری در آینده مبارزه فلسطینیان با آن رژیم دارد؟


_ هر پیروزی که محقق شود برای پیروزی نهایی فلسطین انباشته می شود. هر پیروزی که دستیابی به آن امکان پذیر باشد، تضعیف طرح صهیونیستی-آمریکایی در منطقه است. هر پیروزی تضعیف سیطره آمریکا بر منطقه است. در همین راستا هر پیروزی که به دست می آید، به افزایش قدرتی منجر می شود که به اذن الهی در حساب مقاومت اندوخته می شود تا به نفع آزادسازی فلسطین به کار گرفته شود. ما معتقدیم هدف اصلی، آزادسازی فلسطین بوده و مقاومت به این دلیل پدید آمده است.
* در سایه تهدیداتی همچون «معامله قرن» و تصمیم ترامپ در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، چه چالش هایی پیش روی انتفاضه جدید فلسطین است؟


_ چالش های جدی وجود دارد، اما بارزترین آن با تاسف بسیار این است که بخش زیادی از حکومت های عربی با افکار ترامپ مبنی بر پایان دادن به مساله فلسطین همراهی می کنند. این امر به تلاش خیلی زیادی نیاز دارد تا بخش هایی از این منطقه از آرمان فلسطین کوتاه نیایند. اگر قدس از دست برود، پایتخت ها و شهرهای آنها نیز از بین خواهد رفت و آنها در کشورشان شکست خواهند خورد. کسی که درباره قدس تسامح می کند نه برای کشورش و نه برای دین خود تلاشی نمی کند و قابل اعتماد نخواهد بود.


دومین چالشی که با آن مواجه هستیم، وجود برخی اشخاص یا گروه های فلسطینی و عربی است که همچنان دل به کنارآمدن با اشغالگران بسته اند، به صلح ایمان دارند. این چالش بزرگی است. البته چالش های مادی هم هست که ما آن را چالش نمی دانیم بلکه این تاوان مقاومت است. زمانی که از جان گذشتگی، تقدیم شهید و اسیر هست اصلا فشار مادی اهمیتی ندارد.


اما من می گویم هر آنچه ترامپ رئیس جمهوری آمریکا انجام می دهد، در درون ما و در مسیر ما تاثیری ندارد. ما به مقاومت ادامه می دهیم و اعتقاد داریم آنچه ترامپ می گوید نشانه ای است از ترس او و دولتمردان آمریکایی و سران رژیم صهیونیستی است. ترس از پیروزی هایی که به پایان گرفتن این رژیم منتهی می شود و این روز بسیار نزدیک است. بسیار نزدیکتر از چیزی که ترامپ و رژیم صهیونیستی فکر می کنند.
* ما امروز شاهد هستیم که روند عادی سازی برخی کشورهای عربی با رژیم غاصب صهیونیست علنی شده است، اما همین ها ایران را متهم به سوء استفاده از مساله فلسطین برای رسیدن به اهداف خود می کنند. نظر شما چیست؟


_ اتهامات ممکن است زیاد باشد و بهتر است که به آن اصلا توجهی نشود. اما من به کسانی که به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مشغولند می گویم آنها باید درک کنند که این کار نه تنها به آنها کمکی نمی کند بلکه رژیم صهیونیستی را وارد مراکز قدرت شان می کند که به فروپاشی آنها منجر می شود. ما دیدیم که عادی سازی روابط با دشمن چگونه کشورهایی را که به سوی رابطه با رژیم صهیونیستی رفتند نابود کرد، آنهایی که گمان می کردند رابطه با اشغالگران به منافعشان کمک می کند.
* راه حل فلسطینیان برای پیروزی نهایی چیست؟


_ زمانی که مقاومت شکل گرفت ما یک شعار داشتیم: «این جهاد، پیروزی یا شهادت است» راه حلی وجود ندارد مگر آزادسازی کل فلسطین. آزادی فلسطین ممکن نیست مگر با مقاومت. بنابراین ما به عنوان فلسطینی هیچ چیز پیش رویمان نیست مگر اینکه به مقاومت ادامه دهیم. تاریخ ملت فلسطین از یک قرن پیش که بریتانیا در سال 1917 سرزمین مان را اشغال کرد تا امروز با مقاومت گره خورده است. حالت هایی از انحراف پدید آمد؛ برخی به سمت آشتی، صلح یا زد و بند با اشغالگران انگلیسی یا صهیونیست حرکت کردند، اما همه این راه ها به شکست انجامید. این اقدامات از فداکاری و تلاش خالی بود. این فداکاری است که ثمربخش خواهد بود؛ فداکاری در راه مقاومت. ما همچنان بر این باوریم که کسی که می خواهد آزادانه در قدس نماز بگذارد، باید مقاومت را ادامه دهد هر قدر که بهایش باشد.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/

ارسال نظر