صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۶
رئیس هیات فوتبال استان تهران در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

تشکیل کمیته تفحص برای برخورد با تبانی/ پلمپ 76 مدرسه فوتبال از ابتدای سال 96

رئیس هیات فوتبال استان تهران از تشکیل کمیته تفحص برای برخورد با تبانی و پلمپ مدارس غیرمجاز فوتبال در سطح این استان خبر داد.
کد خبر : 259505

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، هیات فوتبال استان تهران از سال 1387 حبیب‌الله ابوالحسن شیرازی را در سمت ریاست خود می‌بیند. وی در شرایطی سومین دوره حضورش در این سمت را پشت‌سر می‌گذارد که فعالیت‌های ارزشمندی از جمله برگزاری مسابقات فوتبال استان تهران در تمامی رده‌های سنی را به خوبی انجام داده‌است و همچنین مسئولیت بازی‌های تیم‌های تهرانی در لیگ برتر و لیگ‌های آزادگان را به همراه دیگر ارکان فوتبال ایران بر عهده دارد.


با این حال حواشی مختلفی در خصوص هیات فوتبال تهران وجود دارد که در میان آنها می‌توان به نحوه ارائه مدارک مربیگری، کمبودها و اتهامات به تبانی در لیگ‌ها و حضور معراج شیرازی فرزند حبیب‌الله ابوالحسن شیرازی در میان نیروهای حاضر در این هیات فوتبال اشاره کرد.


لازم به ذکر است حبیب‌الله شیرازی از سال 1376 عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی و استاد دانشگاه است که دکترای علوم سیاسی و مطالعات منطقه‌ای خود از دانشگاه سیدنی استرالیا را در سال 1377 اخذ کرده است.


شیرازی در گفت‌وگویی پاسخگوی سوالات خبرنگار ورزشی آنا بود که در ادامه آن را می‌خوانید.


*حضور یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه در هیات فوتبال استان تهران از نکات جالب است. از سابقه‌تان در فوتبال و دانشگاه آزاد بگویید؟


-من بیش از 20 سال است که در هیات علمی دانشگاه آزاد حضور دارم و مشغول فعالیت‌های علمی هستم ولی با توجه به سبقه فوتبالی که از سال 1360 داشتم و کلاس داوری را با مرحوم محمد صالحی گذراندم، پس از اتمام دوره داوری را در فوتبال ایران آغاز کردم و پس از آن هم 7 سال در استرالیا به عنوان یک داوری ایرانی به قضاوت پرداختم و در کنارش به تحصیل در دانشگاه مشغول بودم. بعد از آنکه به ایران برگشتم، فعالیت خودم را به عنوان ناظر و مدرس داوری با فدراسیون فوتبال ادامه دادم. الان هم که در آستانه دهمین سال ریاست هیات فوتبال استان تهران هستم.


*اینکه 7 سال در استرالیا داور بوده‌اید جز اتفاقاتی بوده که در تاریخ داوری ایران کم سابقه است. خاطره‌انگیزترین قضاوت‌تان در فوتبال استرالیا متعلق به کدام مسابقه بود؟


-بازی‌ جوانان استرالیا با آرژانتین. من آن سال برای ادامه تحصیل به استرالیا رفته‌بودم و درخواست همکاری‌ام با فدراسیون فوتبال این کشور را با نامه‌ای که از تیمسار نوآموز رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران گرفته بودم، ارائه کردم. کمیته داوران فوتبال استرالیا علاوه بر بازی تیم ملی جوانان کشورشان با آرژانتین یک مسابقه دیگر هم به من داد و بعد از آن هم 7 سال در آن کشور به قضاوت رقابت‌های باشگاهی پرداختم. دلیل اعتماد آنها به من قضاوت قابل قبولی بود که در بازی اول تیم‌ جوانان‌شان برابر آرژانتین انجام دادم و به‌رغم اینکه 3 بر یک هم بازنده شدند اما عملکرد مرا بدون عیب دانستند. حتی روزی که قصد داشتم به ایران برگردم مسئول ابلاغیه کمیته داوران فدراسیون فوتبال استرالیا از من خواست در کشورشان بمانم ولی من چون در ایران قرارداد داشتم به کشورم برگشتم.


*شما علاوه بر مقاله‌های علمی در خصوص فوتبال هم کتاب‌هایی را منتشر کرده‌اید. این کتاب‌ها در چه زمینه‌هایی است؟


-در این مدتی که در هیات فوتبال تهران حضور داشته‌ام، 5 کتاب را در زمینه فوتبال به مرحله چاپ رسانده‌ام که آخرین آن ترجمه قوانین داوری بوده که فیفا ترجمه آن را الزام کرده بود. کتاب‌های دیگر هم تاریخ فوتبال در استان تهران، تاریخ شفاهی مربیان، تاریخ شفاهی داوران و تاریخ باشگاه‌های استان تهران را به نگارش درآورده‌ام. در دانشگاه هم نزدیک به 60 مقاله علمی و پژوهشی را به رشته تحریر درآورده‌ام. به نظرم در هر دو بعد عملکرد قابل قبولی انجام داده‌ام که در آینده می‌تواند باقیات صالحات خوبی برایم باشد.


بزرگترین مشکل هیات فوتبال تهران


*مدیریت در هیات فوتبال استان تهران با توجه به حجم گسترده کار آسان نیست. مهم‌ترین مشکل شما در انجام فعالیت‌های‌‌تان چیست؟


-باید سطح بروکراسی اداری‌مان را به حدی برسانیم تا عزیزانی که به عنوان مدیرعامل یا نماینده باشگاه هستند به مشکلی نخورند. ما الان در هیات فوتبال سامانه‌ای ایجاد کرده‌ایم که به واسطه آن کلیه امور مربوط به باشگاه‌ها را به صورت اداری انجام می‌دهیم. سرپرست باشگاه می‌تواند تمامی مدارک لازم را اسکن و از طریق اینترنت ارسال کند ولی شاهد مراجعات بیش از حد نمایندگان باشگاه‌ها به هیات هستیم که این موضوع باعث خستگی و عقب افتادن کارهای نیروهای هیات فوتبال می‌شود. نماینده باشگاه‌ها برای تحویل مدارک کارت‌های مسابقات، مسائل مربوط به کمیته انضباطی و ... مراجعه می‌کند که اصلا نیازی به حضور فیزیکی در این آلودگی هوا نیست.


*راهکاری که برای حل این دغدغه‌ها نیاز به انجام آن می‌بینید، چیست؟


-باید تلاش کنیم تا فرهنگ استفاده از سامانه و فضای مجازی را در باشگاه‌ها و ارتباطات آنها با مراکز مختلف جا بیاندازیم و کمک کنیم تا سرعت کاری‌مان را افزایش دهیم. مثلا ما در سامانه اعلام کرده‌ایم که مسابقه‌ فردا به دلیل آلودگی هوا تعطیل است. بعد نمایندگان دو تیم تماس می‌گیرند و در خصوص اینکه آیا فردا بازی به علت آلودگی هوا برگزار می‌شود یا نه، سوال می‌کنند. در یک دهه‌ای که در هیات فوتبال حضور دارم بزرگترین چالش ما سوق دادن باشگاه‌ها به فضای مجازی و استفاده تیم‌ها از آن بوده ولی هنوز تیم‌ها نتوانستند ارتباط مناسبی را با سامانه‌ای که ارائه داده‌ایم و سایت هیات فوتبال استان تهران ایجاد کنند.



*تعداد مسابقات فوتبالی که هر هفته در استان تهران برگزار می‌کنید؟


-ما هر هفته در استان تهران 150 تا 160 مسابقه در تمامی رده‌های سنی داریم و علاوه بر آن مسئولیت برگزاری دیدارهای نمایندگان تهران در لیگ‌های کشوری را نیز برعهده داریم. باید تمامی رقابت‌ها را اعم از لیگ برتر، دسته اول تا دسته سوم کشوری و بازی‌های تیم‌های تهرانی را در حالی برگزار کنیم که برای هر مسابقه نمایندگان ما حاضر باشند و مسابقات را با بهترین کیفیت برگزار کنند. به طور حتم پوشش چنین حجم انبوهی کار آسانی نیست ولی ما توانسته‌ایم با برگزاری کلاس‌های آموزشی و تربیت مناسب این مشکل را برطرف کنیم.


عدم وابستگی مالی به کلیه نهادها


*اجرای برنامه نیاز به بودجه هم مناسب دارد؟


- با توجه به اینکه ما NGO(سازمان مردم نهاد) هستیم و در اساسنامه‌مان آمده است که نمی‌توانیم از هیچ نهادی کمک مالی بگیریم.البته تنها فدراسیون فوتبال است که در برخی هزینه‌ها با ما مشارکت دارد و طبق بخش‌نامه‌‌هایی که دارد به ما پول می‌دهد. در این میان همواره نمایندگان 3 باشگاه در جلسات کمیته فنی ما حضور دارند تا نظرات مخالف هم در تصمیمات ما تاثیر داشته باشد و براساس نیازها در خصوص کلیه مسائل تصمیم‌گیری شود تا کسی معترض نباشد. اگرچه دشواری‌های مالی زیاد است ولی به هر شکلی که بوده تا اینجا بر مسائل مالی فائق بوده‌ایم.


*چقدر در استفاده از اسپانسرها به موفقیت رسیده‌اید؟


-در رابطه با اسپانسرها هم ما امکانات کافی را نداریم چرا که مسئله پخش تلویزیونی برای اسپانسرها در اولویت قرار دارد و ما تنها زمان ثبت قرارداد بازیکنان را در هیات فوتبال داریم که آنجا فیلم‌ها و بیشتر عکس‌ها به درد اسپانسرها می‌خورد تا محل تبلیغ مناسبی برای‌شان باشد. بنابراین ما از این نظر هم خیلی حمایت نمی‌شویم ولی سعی کرده‌ایم که به خوبی مسائل را مدیریت کنیم و با استفاده از نیروهای دلسوز و مجرب به نحوی کارها را جلو ببریم که در اجرا به مشکلی نخوریم. آن هم در شرایطی که سازمان‌هایی که ما زیرمجموعه آنها هستیم، از سختی‌های کار ما به طور کامل اطلاع ندارند.


*توانسته‌اید از فدراسیون فوتبال مطالبات‌تان را به موقع بگیرید؟


-از مهدی تاج، محمدرضا ساکت، حیدربهاروند و علی کفاشیان تشکر می‌‌کنم که حمایت‌های لازم را از هیات فوتبال استان تهران داشته‌اند. حتی در بخش مطالبات‌مان تاج همواره دستور داده که به موقع به ما پرداخت شود و با آن پرداختی‌ها ما فعالیت‌های‌مان را جلو برده‌‌ایم. قطعا تعامل ما و فدراسیون فوتبال به بهترین شکل در حال انجام است و با حمایت‌های فدراسیون بوده که هیات فوتبال توانسته خدمات ارزنده‌ای را به فوتبال استان تهران کند.


کلاس‌های مربیگری و حواشی آن


*اخباری در خصوص کلاس‌های مربیگری‌تان وجود دارد که گویای آن است که در این کلاس‌ها مربیان با پرداخت پول مدرک می‌گیرند.


-به هیچ‌وجه پرداخت پول برای قبولی در کلاس‌های مربیگری هیات فوتبال استان تهران صحت ندارد. دو سالی است که فدراسیون فوتبال طرح مدارک مربیگری را به دو بخش C و B و A ایران و سپس درجات AFC کرده‌‌است.حتی سخت‌گیری‌ها را بیشتر کرده‌اند و اعلام شده کسانی باید برای کلاس‌ها ثبت‌‌نام کنند که مربیگری را به صورت کاربردی انجام می دهند. 24 نفر ثبت‌نام می‌کنند، اسامی به AFC می‌رود و پس از آنکه تایید شدند، نفرات در کلاس‌ها شرکت می‌کنند. حتی مدرسانی که برای کلاس‌ها از سوی AFC انتخاب می‌شوند نیز باید تمامی شاگردان‌شان را تایید کنند و بعد کلاس‌ها شروع می‌شود.


*چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که مواردی که اشاره کردید، انجام شده و افراد بدون دادن پول مدرک مربیگری‌شان را گرفته‌اند؟


-ما هیچ موردی نداشتیم که فردی پول داده باشد و مدرک مربیگری گرفته باشد. همیشه مدرسانی که AFC آنها را تایید کرده، با انتخاب فدراسیون فوتبال به تدریس می پردازند.بارها اصرارهایی به ما از سوی افراد مختلف شده که بتوانند بدون حضور در کلاس‌ها دارای مدرک شوند اما ما نپذیرفتیم. هیچ کسی نبوده که تا به امروز بدون گذراندن کلاس‌های مربیگری مدرکی را اخذ کند.


*آماری از حضور مربیان قبول شده در کلاس‌ها و حضورشان در تیم‌‌های فوتبال در اختیار دارید؟


-کتاب تاریخ شفاهی مربیان و کتاب تاریخ شفاهی داوران استان تهران موجود است که از طریق آن می‌توان آمار دقیقی از مدارک کلیه مربیان و داوران فوتبالی که از ما مدرک گرفته‌اند را مشاهده کنید و از وضعیت آنها اطلاعات دقیقی به دست آورید که در حال حاضر مشغول به چه کاری هستند. این دو نسخه کتاب آماده هستند و هر کسی بخواهد می‌تواند به اطلاعات کاملی از مربیان و داوران تهرانی دست پیدا کند.



حواشی مربوط به فعالیت‌های معراج شیرازی در هیات فوتبال


*اینکه پسر شما معراج در هیات فوتبال تهران زیرنظر شما کار می‌کند حواشی مختلفی از جمله ورود رابطه به جای ضابطه را ایجاد کرده است.


-معراج قبل از آنکه به هیات فوتبال استان تهران بیاید در بخش روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال مشغول به کار بوده است. تمامی مدرسین AFC در بخش‌های مدیریت، مارکتینگ و مربیگری فوتبال، مترجم‌شان پسر من بوده است. همچنین در بحث برگزاری مسابقات فوتیالی تجارب قابل قبولی داشته است. لذا صفر کیلومتر نبوده که همکاری‌اش را با ما آغاز کرده است. الان هم در بخش برگزاری مسابقاتی که داریم، سمت مدیا آفیسر را پذیرفته است.


*وظیفه دیگری را هم به پسرتان واگذار کرده‌اید؟


-در بخش لیگ آسیا ویژن کلیه مکاتباتی که AFC و ما با یکدیگر داریم را انجام می‌دهد و ترجمه نامه‌های ارسالی و دریافتی را برعهده دارد. کم داریم افرادی که در بخش مدیریت فوتبالی مسلط به زبان انگلیسی باشند. یک مهندس الکترونیک با حقوق ناچیزی که از ما می‌گیرد تنها به عشق فوتبال در کنار ماست. باید کمی منصف باشیم و عدالت را در گفتار خود رعایت کنیم. اگر 10 نیرو مثل معراج شیرازی داشته باشم خیلی خوشحال می‌شوم چون به نیروهایی از این دست در مجموعه‌ای که کار می‌کنم، نیاز دارم.


*چگونه با موضوع تبانی در لیگ‌های مختلف برخورد کرده‌اید؟


-همواره گفته‌‌ام که من در این دنیا به غیر از خدا از کسی نمی‌ترسم. من کارگاه تفحص برای بررسی تمامی مسابقات تشکیل دادم تا در صورت برخورد با موردی که احتمال تبانی در آن وجود داشته باشد، آن مورد را به کمیته اخلاق ارجاع می‌کنم تا ظرف 8 تا 10 روز در صورت رخ دادن تخلف حکم انضباطی برای‌ متخلفین صادر شود.


*با غیبت تیم‌های تهرانی در مسابقات کشوری چگونه برخورد می‌کنید؟


-نزدیک به 430 تیم در سطح استان تهران فعالیت می‌کنند و ما از تمامی تیم‌ها در هر رده‌های که هستند، خواسته‌ایم تا در مسابقات کشوری شرکت کنند. در صورت غیبت برای آنها جرائم مالی در نظر گرفته و اجرایی می‌شود. البته به رغم آنکه میزان جریمه برای عدم حضور در مسابقات کشوری بالاست ولی هنوز هم شاهد غیبت تیم‌ها در این مسابقات هستیم. شاید علت این غیبت آن است که تیم‌ها برای خود شانسی را در مسابقات کشوری نمی‌بینند و ترجیح می دهند تا جریمه‌ها را بدهند و در رقابت‌ها شرکت نکنند تا هزینه‌‌های بیشتری را برای شرکت در یک مسابقه کشوری ندهند.


*در مواجهه با مدارس فوتبال غیر مجاز به چه نتایجی رسیده‌اید؟


-از ابتدای امسال تاکنون 76 مدرسه فوتبال غیرمجاز پلمپ شده‌اند. این مدارس با هدف سودجویی از خانواده‌‌ها مبالغ هنگفتی گرفته‌اند و خدماتی که باید هم ارائه نکرده‌اند. این موضوع از طریق کمیته اخلاق، حراست فدراسیون فوتبال و کارشناسان هیات فوتبال استان تهران مورد پیگیری قرار گرفت و این مدارس تعطیل شد. تعداد مدارس قانونی و دارای مجوز استان تهران 90 مدرسه است. البته باید بگویم که از فوتبال پایه در سطح استان تهران حمایتی از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ صورت نمی‌گیرد و ما هیچ زمینی نداریم که در آن بتوانیم مسابقاتی را برگزار کنیم. هیچ سالنی هم متعلق به ما نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر