صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶

آیا عصر یخ‌بندان دیگری در راه است؟

دانشمندان ادعا می‌کنند که زمین تا سال 2050 به صورت غیرمعمولی سرد خواهد شد اما از تغییرات آب و هوایی جلوگیری نخواهد کرد.
کد خبر : 259488

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که طی 30 سال آینده خورشید تاریک خواهد شد و بشر را در شرایطی شبیه به عصر یخ‌بندان کوچکی قرار خواهد داد.


دانشمندان که راهی پیدا کرده‌اند تا چرخه 11 ساله خورشید را ردیابی کنند، ادعا می‌کنند که در دوره خورشیدی 11 ساله بعدی خورشید به سردترین دمای خود خواهد رسید.


خورشید طی یک چرخه 11 ساله، شبیه به ضربان قلب، حرکت می‌کند که شامل دوره‌های حداکثر انرژی خورشیدی و حداقل انرژی خورشیدی می‌شود.


محققان دانشگاه کالیفرنیا ادعا می‌کنند که می‌دانند دوره حداقل انرژی خورشیدی بعدی کی اتفاق می‌افتد و می‌گویند که تا سال 2050 خورشید به شدت سرد خواهد شد.


دانشمندان این دوره یخ‌بندان را «دوره حداقل بزرگ» نامیده‌اند و معتقدند که می‌تواند شبیه دوره یخ‌بندانی باشد که در اواسط قرن هفدهم در اروپا اتفاق افتاد. در این دوره که «کمینه ماندر» نام داشت، درجه حرارت هوا چنان پایین بود که رودخانه تامز کاملا یخ بست.


علاوه بر این، دریای بالتیک به اندازه‌ای یخ بسته بود که ارتش سوئد در سال 1658 با عبور از روی این یخ‌ها توانست به دانمارک حمله کند. دانشمندان اظهار کردند که شرایط در آن دوره شبیه به عصر یخ‌بندان کوچک بود.


دن لوبین، فیزیکدان و سرپرست ارشد این مطالعه، کیمنه ماندر را آنالیز کرده است و ادعا می‌کند که دوره یخ‌بندان بعدی وخیم‌تر از آنچه در قرن هفدم میلادی اتفاق افتاد، خواهد بود. خورشید سردتر از میزانی خواهد شد که در دوره حداقل انرژی خورشیدی شاهد آن هستیم.


دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که دوره حداقل بزرگ که در‌ آینده نزدیکی رخ خواهد داد چراکه الگوی لکه‌های خورشیدی در چرخه‌های خورشیدی اخیر شبیه به رویدادهای حداقل انرژی خورشیدی قبلی است.


وقتی که خورشید در دوره حداکثر انرژی خورشیدی قرار دارد، به دلیل شدت طول موج‌های ماورای بنفش، همجوشی هسته‌ای در مرکز خورشید حلقه‌‌های مغناطیسی بیشتری در سطح ایجاد می‌کند.


اما وقتی که خورشید در دوره حداقل انرژی خورشیدی قرار دارد، نیروی مغناطیسی آن کاهش می‌‎یابد بنابراین نقاط خورشیدی کمتری تشکیل می‌شود و اشعه‌های ماورای بنفش کمتری به سطح آن راه پیدا می‌کنند. بنابراین سطح خورشید واضح‌تر است و سردتر می‌شود.


اطلاعات جمع‌آوری شده طی 20 سال گذشته، میزان سرد شدن خورشید در دوره حداقل بزرگ را نشان می‌دهد. به گفته دانشمندان، طی این دوره خورشید هفت درصد سردتر از کمترین میزان دما در چرخه 11 ساله خود می‌شود. اولین تاثیر کاهش انرژی خورشیدی، نازک شدن لایه ازون است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
بزرگمهــر رنجبــر
01:05 - 1398/11/08
درود!
بخاطر ناشکری و ناسپاسی های ما آدم ها می باشد. اگر همینجور ناشکر باشیم، بدون اینکه خودمون بفهمیم زودتر این اتفاق خواهد افتاد.