صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در قاب یک کتاب روایت شد؛

علت سردرگمی پژوهشگران مسلمان در حوزه فرقه‌شناسی

علت سردرگمی به نوع رویکرد غرب به مسائل کلی جهان اسلام و منافع بلندمدت آن در سرزمین‌های اسلامی بر می‌گردد که این رویکرد با اهداف پژوهشی یک مسلمان در حوزه فرقه‌شناسی اسلامی و یا بررسی‌های میدانی اخلاف ماهوی دارد.
کد خبر : 258969

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، کتاب «فرقه‌شناسی اسلامی و مسائل جهان اسلام» تحقیقاتی درباره راهبردهای تبلیغ دینی در اسلام و آداب مناظره اسلامی و فرق آن با جدل یونانی و مجموعه مصاحبه‌های نگارنده با رسانه‌های مختلف در مسائل جهان اسلام نیز آورده شده است.


نویسنده این کتاب علی‌اکبر ضیائی در فصل اول به مباحث فرقه‌شناسی اسلامی چون علویان سوریه، علویان نصیری و خاورشناسان فرانسوی، خاورشناسان آلمانی و علویان، تحلیلی درباره منابع قرامطه، کلام اسماعیلی و ناصر خسرو و در فصل دوم به مباحث اسلامیات در بوسنی و هرزگوین چون بوشنیاک‌های تحصیل‌کرده در دانشگاه الازهر در امپراطوری عثمانی، مصر از دیدگاه جهانگرد بوسنیایی در اواخر عصر عثمانی، تاریخچه تکایا در بوسنی و هرزگوین، تجمع بزرگ مسلمانان بوسنی در بلاگای پرداخته است.


همچنین در فصل سوم به دانشمندان ترک عثمانی چون ابراهیم حقی و کتاب معرفت‌نامه او و زندگی‌نامه ابراهیم حقی و در فصل چهارم درباره راهبردهای تبلیغ دینی مانند روش‌های تبلیغی حضرت موسی(ع) در قرآن، تاریخ گفت‌وگو و مناظره در اسلام و در فصل پنجم و ششم به مسائل فرهنگی انقلاب اسلامی در بعد بین المللی پرداخته است. این کتاب توسط نشر بین‌المللی امین در تهران در 200 صفحه منتشر شده است.


در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: شناخت تحولات اجتماعی و سیاسی جهان اسلام بدون درک عمیق از بافت‌های دینی، قومی و نژادی امکان‌پذیر نیست و تاریخ نشان داده است که بسیاری از درگیری‌ها و جنگ‌های خونین در مناطق مختلف جهان ریشه در چنین اختلافاتی داشته و به همین علت اتاق‌های فکر در مغرب زمین همواره این گونه بررسی‌ها را از نخستین دوران استعمار نو آغاز کردند. بسیاری از پژوهشگران جهان اسلام نیز در پژوهش‌های علمی خود به این مطالب استناد کرده و گاهی در ارزیابی از اوضاع سرزمین‌های اسلامی دچار سردرگمی و حیرت شده‌اند.


این کتاب درباره علت این سردرگمی بیان می‌کند: علت این سردرگمی به نوع رویکرد غرب به مسائل کلی جهان اسلام و منافع بلندمدت آن در سرزمین‌های اسلامی بر می‌گردد که این رویکرد با اهداف پژوهشی یک مسلمان در حوزه فرقه‌شناسی اسلامی و یا بررسی‌های میدانی اخلاف ماهوی دارد. پژوهشگران مسلمان با مطالعات کتابخانه‌ای نتوانسته‌اند به جایگاه قابل قبولی از شناخت میدانی نسبت به جریان‌های فکری و اجتماعی دست یابند و البته برای رسیدن به سطح مطلوب نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در مؤسسات پژوهشی مستقل و تربیت نسل جدیدی از محققان با هدف‌گذاری مشخص در مطالعات میدانی می‌باشیم.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر