نظام ریاستی سبب از بین بردن کارآمدی نظام شده است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مجید وحید در این نشست در رابطه با نسبت نظام ریاستی و پارلمانی و حکمرانی خوب گفت: حکمرانی خوب شاخهای از حکمرانی است، که از سال 1990 بحث حکمرانی خوب در کشورهای پیشرفته مطرح شده است، چرا که کشورها دیگر تنها نمیتوانند دستور دهند تا جامعه اجرا کند.
وی ادامه داد: دیگر نمیتوان نقش کنشگرانی همچون بخش خصوصی، جامعه مدنی را نادیده گرفت بلکه دولت باید درکنار دیگر کنشگران تصمیم بگیرد.
این استاد دانشگاه تهران بیان کرد: در دنیا کشورها به سمت حکمرانی خوب رفتهاند، به ویژه در رابطه با مسائل مالی بینالمللی، چرا که متوجه شدهاند دیگر نمیتوانند چند کشور برای دنیا تصمیم بگیرند.
وحید با بیان این موضوع که نظام ریاستی سبب از بین بردن کارآمدی نظام شده است، گفت: باید نظام یک دست داشته باشیم چراکه تنها نظامی در جهان هستیم که بخشهای مختلف، یکدیگر را قبول ندارند.
وی با انتقاد از نوع مشارکت مردم در ایران ادامه داد: به مردم میگوییم به کسی رای دهند که بعد از 4 یا 8 سال باید کنار گذاشته شود و سطح عوض شدن افراد را به سطح ریاست جمهوری آوردهایم و همیشه منتظریم دوره فردی تمام شود تا فرد دیگری جایگزین شود.
این استاد دانشگاه با دفاع از نظام پارلمانی گفت: اینکه یک مجلس پاسخگو داشته باشیم که اختیارت نخست وزیر مشخص باشد، مشارکت ایجاد میشود، چرا که مشارکت در صورتی ایجاد میشود که رای مردم مفید واقع شود.
وی درادامه بیان کرد: مشارکت در صورتی بالا است که منجر به نتیجه شود و تا زمانی که تغییراتی در این سطوح ایجاد نشود، مشارکت افزایش نمییابد چرا که تداوم سیاستگذاری امکان موفقیت ایجاد میکند که با نظام پارلمانی این سیاستگذاری در ایران تداوم پیدا مییابد.
وحید در پایان گفت: نظام ما منحصر به فرد است و موضوع کارآمدی در آن بسیار اهمیت دارد، این نظام بایک دست شدن به سمت کار آمدی خواهد رفت.
انتهای پیام/