صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۰۹ تير ۱۳۹۴
یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی:

آنچه که بیماران کلیوی روزه‌دار باید بدانند

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی درباره شرایط روزه‌داری بیماران کلیوی گفت: با توجه به اینکه بیماران دیالیزی قدرت تطابق پرخوری و کم‌خوری را ندارند و بیشتر اوقات هم کم‌اشتها هستند، از نظر پزشکی قادر به روزه گرفتن نیستند.
کد خبر : 25863

دکتر احمدرضا درستی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره شرایط روزه‌داری در بیماران کلیوی گفت: با توجه به اینکه در ماه رمضان، افراد در معرض کم آبی شدید قرار می‌گیرند و مواد زائد با غلظت بالا در ادرارشان دفع می‌شود، بنابراین در این ماه برای پیشگیری از تشکیل سنگ‌های کلیه و سیستم ادراری، باید مصرف مایعات در سحر و افطار را افزایش داد.


این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: اما افرادی که تشکیل سنگ‌های ادراری در آن‌ها فعال بوده و بیش از دو سنگ ادراری ظرف مدت 6 ماه داشته‌اند و یا هم اکنون دارای سنگ ادراری هستند، بهتر است موارد احتیاط را در زمینه مصرف مایعات رعایت کنند.


وی در ادامه تصریح کرد: اما روزه‌ دارانی که فقط یک نوبت سنگ ادراری درمان شده داشته‌اند، به شرط مصرف آب فراوان بین افطار تا سحر می‌توانند روزه بگیرند، هر چند ضروری است که این افراد کماکان تحت نظر پزشک متخصص باشند.


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیماران کلیوی که تحت درمان دیالیز قرار گرفته‌اند، باید از روزه گرفتن خودداری کنند، عنوان کرد: با توجه به اینکه بیماران دیالیزی قدرت تطابق پرخوری و کم‌خوری را ندارند و بیشتر اوقات هم کم‌اشتها هستند، از نظر پزشکی قادر به روزه گرفتن نیستند.


درستی درباره شرایط روزه‌داری در بیماران کلیوی گفت: توصیه‌ می‌شود این افراد در طول روزه‌داری از انجام فعالیت فیزیکی سنگین و قرار گرفتن در معرض تعریق، خودداری کنند و در طول شب برای رقیق کردن ادرار و شست‌و‌شوی کلیه‌ها مایعات فراوان بنوشند و تا حد امکان حجم غذای دریافتی را کمتر کنند، به خصوص در مواقع سحری، غذای سبک و آب زیاد بنوشند و مصرف غذاهای حاوی املاح سنگ‌ساز مانند نوشابه‌های گازدار، غذاهایی با منشا حیوانی که به علت دارا بودن فسفات زیاد دفع کلسیم از ادرار را افزایش می‌دهند و غذاهای حاوی اگزالات از قبیل کاکائو، چای پررنگ، آجیل و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم، ریواس و گوجه فرنگی را کاهش دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر