صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶
سرسنگی:

دانشگاه‌ باید از پنهان‌شدن پشت لعاب علم خارج و جریان‌ساز شود

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه سالانه تعداد زیادی پایان‌نامه در حوزه ادب و هنر به اتمام می‌رسد، گفت: این همه پول و سرمایه انسانی صرف می‌شود ولی حاصل کار ما پایان‌نامه‌هایی می‌شود که زینت کار کتابخانه‌هاست، این وضع نگران‌کننده است و نیاز به تغییر دارد.
کد خبر : 258613

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مجید سرسنگی در آئین گشایش انجمن ادبی دانشگاه تهران و نکوداشت یاد و خاطره دکتر قیصر امین‌پور در باغ موزه نگارستان برگزار شد، با تبریک ایام مبارک دهه فجر گفت: امیدوارم فرارسیدن این ایام مبارک بهانه و فرصتی باشد برای بازنگری در ارزش‌های انقلاب و آرمان‌هایی که مردم بزرگ ایران و رهبر فقید انقلاب حدود 40 سال انقلابی بزرگ را در دنیا رقم زدند. باید نسل جوان را با چهره واقعی انقلاب آشنا کنیم و مانع از آن شویم که رفتار غلط برخی از افراد به حساب انقلاب و نظام اسلامی گذاشته شود و توجه به مردم که ولی نعمتان ما هستند، به فراموشی سپرده شود. باید در این ایام بیندیشیم و ببینیم در کجاها اشتباه کرده‌ایم و در کجا راه را اشتباه رفته‌ایم.


وی ادامه داد: در جریان اتفاقات اخیر که دانشگاه هم به نوعی بی‌بهره نبود یک شب با خانواده یکی از دانشجویان بازداشت‌شده دیدار کردم، متوجه شدم که یکی از فرزندان این خانواده شهید است، مادر شهید خیلی ناراحت بود و می‌گفت در این سال‌ها ما چه کرده‌ایم که امروز من مادر شهید بودنم را پنهان می‌کنم و چرا ارزش‌ها جایشان را عوض کرده‌اند.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اضافه کرد: متاسفانه نسل جوان ما آن ارزش‌های والا را در عرصه اجتماعی نمی‌بینند، فکر می‌کنند وقتی از انقلاب حرف می‌زنیم همین حرف‌هاست که می‌شنوند، فساد، اختلاس و مسائل اقتصادی و ... . اما شاید اگر ارزش‌ها کمرنگ نمی‌شد می‌توانستیم ادعا کنیم که یک الگوی جدید را برای دنیا به ارمغان آورده‌ایم. اگر این سایه‌ای که مثل یک غبار بر روی ارزش‌های انقلاب است ناپدید شود جوانان به اصل موضوع پی می‌برند.


انفکاک فضای فرهنگی و هنری دانشگاه و جامعه از هم آزاردهنده است


وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دانشگاه‌های ما که اتفاقا این ایراد هم به آن وارد است این است که کمتر با جامعه ارتباط دارند. به نظرم دانشگاه‌ها بر دور خود پیله‌ای دارند و کمتر خود را با فضای اجتماعی درگیر کرده‌اند.


متاسفانه هیچ ارتباط درستی بین فضای دانشگاهی و فضای حرفه‌ای هنر وجود ندارد، به همین خاطر است که تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان رشته‌های هنری ما جذب فضای حرفه‌ای هنری نمی‌شوند. فقط آموزه‌های نظری دارند و در حوزه حرفه‌ای خود کارآمدی ندارند. باید دانشگاه‌ها را به کانون‌های جریان‌ساز فرهنگی و ادبی تبدیل و از این حالت خمودگی، پرداختن صرف به نظریه و پنهان‌شدن پشت لعاب علم خارج کنیم.

سرسنگی با انتقاد از عملکرد دانشگاه‌ها در ارتباط با جامعه و عدم ورود حرفه‌ای به حوزه فرهنگ، هنر و ادب گفت: امروزه افتخار دانشگاه‌های بزرگ به تعداد فارغ‌التحصیلان و رشته‌ها و غیره نیست بلکه به این است که چقدر در سرنوشت جامعه نقش دارند. بحث مسولیت‌پذیری اجتماعی را باید جدی بگیریم و دانشجویان در کنار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی باید یاد بگیرند که در جامعه نقش‌آفرینی کنند.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار داشت: یکی از چیزهایی که بسیار آزاردهنده است انفکاک فضای فرهنگی و هنری دانشگاه و جامعه از هم است. متاسفانه هیچ ارتباط درستی بین فضای دانشگاهی و فضای حرفه‌ای هنر وجود ندارد، به همین خاطر است که تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان رشته‌های هنری ما جذب فضای حرفه‌ای هنری نمی‌شوند. فقط آموزه‌های نظری دارند و در حوزه حرفه‌ای خود کارآمدی ندارند.


وی با طرح این سوال که چرا استادان رشته هنر و ادبیات نقشی در جریانات فرهنگی و هنری ندارند؟ گفت: در گذشته کسی که کرسی استادی داشت اتفاقا تاثیرگذار هم بود. در واقع ما نه در جامعه تاثیری می‌گذاریم و نه از جامعه تاثیر می‌پذیریم. چرا سالانه تعداد زیادی پایان‌نامه در حوزه ادب و هنر به اتمام می‌رسد اما هیچ کدام دردی از فضای فرهنگی و ادبی و هنری دوا نمی‌کنند و اصلا کسی به آنها مراجعه نمی‌کند.


سرسنگی افزود: این همه پول و سرمایه انسانی صرف می‌شود ولی حاصل کار ما پایان‌نامه‌هایی می‌شود که زینت کار کتابخانه‌هاست و نمره‌ای برای ارتقای استاد و دانشجو می‌شود. این وضع نگران‌کننده است و نیاز به تغییر دارد. نگاهی به خیل پایان‌نامه‌های ادبی و هنری نشان می‌دهد که اغلب این پایان‌نامه‌ها براساس نیازهای واقعی فضای فرهنگ و هنر تدوین نمی‌شوند و موضوعات آنها کمتر مورد توجه و استفاده جامعه فرهنگی و هنری قرار می‌گیرد.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: انجمن ادبی دانشگاه تهران می‌تواند به عنوان پلی بین فضای دانشگاهی و فضای بیرون دانشگاه نقش‌آفرینی کند. توسعه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی در دانشگاه تهران و اتصال آنها به فضای حرفه‌ای می‌تواند ما را به فضای پربارتری نسبت به آنچه که الان هست برساند.


سرسنگی از راه‌اندازی انجمن خوشنویسی دانشگاه تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در گذشته نه چندان دور شعرایی در دانشگاه داشتیم که در فضای فرهنگی و هنری جریان‌سازی می‌کردند. باید دانشگاه‌ها را به کانون‌های جریان‌ساز فرهنگی و ادبی تبدیل و از این حالت خمودگی، پرداختن صرف به نظریه و پنهان شدن پشت لعاب علم خارج کنیم.


مراسم آغاز به کار انجمن ادبی دانشگاه تهران با نکوداشت یاد و خاطره زنده‌یاد قیصر امین‌پور و تقدیر از خانواده این هنرمند با حضور جمعی از شعرا، هنرمندان و اهالی فرهنگ و ادب در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم سهیل محمودی، ساعد باقری، عبدالجبار کاکایی، بیوک ملکی، حسین آهی و دکتر ترکی و تعدادی از اهالی ادب و هنر به ایراد سخنرانی و شعرخوانی پرداختند و سپس از سوی معاون فرهنگی دانشگاه تهران لوح تقدیر و هدایایی به خانواده مرحوم قیصر امین‌پور اهدا شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر