جذب ۲ هزار عضو هیات علمی در سال آینده / فعالیت دانشگاه آزاد در 90 حوزه آموزش پزشکی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر باقر لاریجانی در نشست خبری با گرامیداشت دهه فجر گفت: تعداد دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، اعضای هیات علمی و دانشجویان پزشکی از اول انقلاب تاکنون ۷ تا ۱۰ برابر شده است، جایگاه ایران هم در تولید علمی در اوایل انقلاب ۱۰۱ بود و الان به جایگاه ۱۷ رسیده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: در سالهای اخیر مسیر تحول در آموزش پزشکی دنبال کردهایم، بسته مرجعیت علمی، حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، آموزش پاسخگو، آمایش در حوزه پزشکی، بینالمللی سازی، اعتبار بخشی جزو اولویتهای ماست.
اعتبار بخشی مراکز آموزشی و پزشکی تا پایان بهمن اعلام میشود
لاریجانی اضافه کرد: اعتبار بخشی مراکز آموزشی و پزشکی تا پایان بهمن اعلام میشود، ۲۰۰ بیمارستان آموزشی، دانشگاهها اعتبار بخشی شدهاند.
وی تاکید کرد: متناسب با ظرفیت آمایشی مسایل را دنبال میکنیم. توسعه ماموریتها به دانشگاه علوم پزشکی نیز جزو اولویتهای دیگر ماست و ماموریتهای جدید به دانشگاهها واگذار میشود، مثلا گسترش توانبخشی به دانشگاه بهزیستی، اعتبار بخشی به دانشگاه ایران واگذار شده است. در کل ۵۰ حیطه را به دانشگاهها سپردیم.
وی گفت: سامان بخشی آموزش مهارتی در حوزه وزارت بهداشت را نیز دنبال میکنیم. مثلا پرستاری در ای سی یو میخواهد مهارت کسب کند آموزش لازم را ببیند شرایط آن را فراهم خواهیم کرد، همچنین به مردم هم آموزش میدهیم، در رشتههایی نظیر منشی پزشکی و دارو همکاری را توسعه میدهیم، موسسهای هم در این زمینه ایجاد شده است. توسعه آزمونهای التکرونیک هم یکی دیگر از اقدامات اخیر بوده است.
تربیت 70 درصد نیروی تخصصی در مناطق آمایشی تا 5 سال آینده
معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد: محاسبات جذب رشتهها انجام دادیم، تا ۵ سال آینده ۷۰ درصد نیروی تخصصی مناطق آمایشی در درون مناطق تربیت میشود، این باعث رشد منطقه میشود. این پیشنهاد را تا ۲۹ بهمن به شورای گسترش میبریم، اکنون ۴۰ درصد تحصیلات تکمیلی در تهران است، این گونه مناطق دیگر هم بهرهمند میشوند.
وی خبر داد: دانشگاه علوم پزشکی مجازی داریم، از بهمن امسال ال ام اس نوید طراحی شده است، این گونه برنامههای آموزشی دانشگاهها را دانشگاههای دیگر هم استفاده میکنند. نرمافزاری طراحی شده است، آموزشهای تخصصی و عمومی را در خود خواهد داشت و آموزشهای بینالمللی هم اضافه خواهد شد. این کار مهمی برای کشور ماست چرا که دانشگاههای قوی به سایر دانشگاه مرتبط میشوند.
وی بیان کرد: ۱۴۰۰ عضو هیات علمی در سال جدید جذب شد، امیدواریم در سال آینده چند هزار نفر جذب کنیم، به طور متوسط نسبت استاد به دانشجو یک به ۱۰ است. در سال آینده ۲۰۰۰ نفر دیگر عضو هیات علمی جذب میکنیم.
ارائه ۲۰ درصد دروس متناسب با نیازهای منطقهای
معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد: بخشنامه تدوین کردیم ۲۰ درصد دروس متناسب با نیازهای منطقهای باشد. همچنین المپیاد علمی دانشجویی آموزش پزشکی باز تعریف کردیم به طوری که حیطه کار آفرینی نیز به المپیاد اضافه میشود.
وی اضافه کرد: آمار درستی از متخصصین خارج از کشور نداریم، به نظرمان زیر ۱۰ هزار نفر ایرانی متخصص خارج از کشور است، ما علاقهمند هستیم به کشور داریم، کسانی که مشغول به کارند، میتوانند در مراکز درمانی اجازه کار محدود داشته باشند، اگر علاقهمند باشند به کشور بیایند مدارکشان به صورت کامل ارزشیابی میشود بعد میتوانند فعالیت طولانیتر داشته باشند. کشورهای مورد قبول ما باشند ارزشیابی بسیار راحتتر است و ما مشکلی نداریم.
وی گفت: دانشگاههای خارجی را متناسب با ارزیابی بینالمللی ارزیابی میکنیم، دانشگاهها را براساس شانگهای، تایمز و کیواس است رنک کردیم، تمام دانشگاهها را ارزیابی کردیم، ۶۴۵ دانشگاه را در دنیا شناسایی کردیم، از مهر سال آینده اجرایی میشود، توصیه میکنیم برای ادامه تحصیل به سایر دانشگاهها نروند. قبلا تقریبا ۷۰۰ دانشگاه بود، در استپهای بعدی امکان افزایش وجود دارد.
لاریجانی افزود: در تحصیلات تکمیلی رشد زیادی داشتیم، در همه رشتههای تخصصی در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجو میپذیریم و نیازی به رفتن دانشجویان به خارج از کشور نیست.
مهاجرت هزار نفر از دانشجویان حوزه علوم پزشکی در سال به نقاط دیگر دنیا
وی ادامه داد: حدود هزار نفر از دانشجویان حوزه علوم پزشکی در سال به نقاط دیگر دنیا میروند، اکثرا به کشورهای با کیفیت پایین نظیر آذربایجان، ارمنستان، فیلیپین، هند میروند، رتبههای آنها طوری است که جذب دانشگاههای داخل نمیشوند، ۴۵ درصد آنهایی که این کشورها درس میخوانند، در امتحانات ارزشیابی رد میشوند. ردی دانشجویان داخل کشور در این آزمونها ۵ تا ۸ درصد است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تعداد زیادی از دانشمندان جزو ۱ درصد برتر جهان هستند، ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی و غیر پزشکی جزو یک درصد برتر دنیاست، همچنین رتبه علوم پزشکی دانشگاه تهران ۴۵۰ است.
دانشگاه آزاد در ۹۰ حوزه آموزش پزشکی فعالیت میکند
لاریجانی درباره همکاری با دانشگاه آزاد ادامه داد: در حوزه پزشکی همکاری با دانشگاه آزاد از گذشته وسیع بود، نظارت بر رشتههای این دانشگاه داریم، سالانه ظرفیتها با اعلام ما انجام میشود. در جلسه اخیر شورای گسترش آموزش پزشکی به بسیاری از رشتههای دانشگاه مجوز دادیم، دانشگاه آزاد در ۹۰ حوزه کار میکند و امیدواریم با حضور دکتر ولایتی کیفیت افزایش پیدا کند. دکتر رهبر هم مدیریت دانشگاه مهمی را به عهده داشت امیدوارم در دانشگاه آزاد هم موفق باشند.
سهم ۳۰ درصدی علوم پزشکی در تولیدات علمی کشور
وی درباره جداسازی دانشگاههای علوم پزشکی از غیر پزشکی گفت: این حوزهها مدتهاست جدا شده است، این مدل موفقیتآمیز بود، ۱۰ درصد اعضای هیات علمی، ۱۵ درصد دانشجویان دولتی کشور در حوزه علوم پزشکی هستند، ۳۰ درصد تولیدات علمی کشور هم با علوم پزشکی است، دانشگاههای علوم پزشکی کیفیت مطلوب دارند و با هم رقابت تنگاتنگ دارند، دانشگاههای علوم پزشکی وضعیت مناسبی دارند، سیاستهای رهبری هم مبنیبر این است که باید به همین صورت ادامه یابد، به نظر نمیرسد تا چند سال آینده شود، انجام شود.کسانی که ما تربیت میکنیم بازار کار خوبی هم دارند و در این زمینه برنامهریزیهای جدیدی هم داریم.
وی درباره اخلاق پزشکی بیان کرد: در حوزه علوم پزشکی اخلاق پزشکی بسیار مهم است چرا که با جان و احساس مردم سروکار داریم، شورای اخلاق پزشکی شکل گرفته و برنامه استراتژی هم تعریف شده است. مجموعاً گروه پزشکی موفق است، در زلزله اخیر چند هزار عمل انجام شد، گروه پزشکی گروه بسیار مهمی است، البته کار و خدمات این گروه زیاد است، چند ایراد طبیعی است، ارزیابیهایی صورت خواهیم داد، برخی چیزها در اخبار منتشر میشود اگر دقیق نگاه شود میبینید که درست نیست. واقعیتها باید در مجمع تخصصی انجام شود. میخواهیم دانش اخلاق پزشکی رشد یابد.
وی درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس برای حقوق اعضای هیات علمی گفت: اعضای هیات علمی جزو گروههای مهم است، در برنامه پیشبینی شده که متناسب با تورم حقوق آنها رشد کند، پیشنهادات وزارت بهداشت و وزارت علوم به مجلس ارائه شده است، امیدواریم حل شود.
لاریجانی تاکید کرد: دانشگاه نسل سوم بسیار مهم است، دستورالعملی به دانشگاهها فرستادیم، برخی دانشگاهها برنامهریزی کردند. به ازای هر هیات علمی باید یک شرکت دانش بنیان احداث شود.
انتهای پیام/