صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۶
گزارش آنا از شیوع پدیده جدید در دانشگاه‌ها؛

«نخ دادن‌» دهه هفتادی‌ها در فضای مجازی/ «کراش» خودتان را معرفی کنید!

«کِراش» - Crush - از آن کلمه‌های خارجی است که حالا چندسالی است به دایره لغات جوانان داخلی اضافه شده‌است؛ کراش در مورد کسی است که به دیگری علاقه‌مند شده اما طرف مقابلش از چیزی خبر ندارد. حالا دانشجوهای ایرانی در فضای مجازی «کراش‌یاب» راه انداخته‌اند تا این بار بجای جزوه و فضای واقعی، در دنیای مجازی بهم «نَخ» بدهند.
کد خبر : 257981

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «تصمیم گرفتیم که با هم یک کانال تلگرام و یک پیج اینستاگرام بزنیم ‌تا اگه یهویی رو کسی کراش پیدا کردین بیاین اینجا بگین به ما بزاریم کانال، شاید دو تا مرغ عشق رو به هم رسوندیم بانی کار خیر شدیم! یه کار فان (بیشتر جنبه شوخی حالا اگه شد جدی حتی) در کنار هم که اگه از کسی خوشتون اومد مشخصاتشو (ظاهری یا کاری کرده کجا دیدینش و...) بدید تا بزاریم کانال» این توضیحات آغاز به کار یک کانال دانشجویی است که مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار گرفته است.


داستان پیچیده و عجیب نیست؛ همان حکایت عشق و عاشقی دوران دانشجویی که با همراهی تکنولوژی، حالا دست‌مایه پرداختی طنز در میان دانشجویان شده است و البته به سرعت در حال گسترش در دانشگاه‌های مختلف است.



کانال‌های تلگرامی با عناوین مختلفی مانند «کراش یاب» ضمن جلب توجه دانشجویان و جوانان، مورد اقبال آنها قرار گرفته، به شکلی که مخاطبین بعضی از این کانال‌ها به چند هزار نفر می‌رسد.


کراش یعنی چه؟


«کِراش» - Crush - یک اصطلاح انگلیسی است و به فردی اطلاق می‌شود که به کسی علاقه‌مند شده است و طرف مقابل از این موضوع اطلاعی ندارد. کراش در ابتدا توسط کاربران توئیتری و در فضای این شبکه اجتماعی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفت اما در روزهای اخیر به سوژه جدیدی برای دانشجویان دانشگاه‌های کشور تبدیل شده است.


دانشجویان مشخصات فرد مورد نظر خود را برای ادمین کانال ارسال می‌کنند تا در کانال دانشگاه منتشر شود. حرکتی که البته از جایگاه اجتماعی قابل ارزیابی و بررسی است.


در کانال‌های تلگرامی چه خبر است؟


پیام‌های مختلف با ادبیات متفاوت و با درون مایه طنز، همه یک محتوای مشترک دارند و در آن نسبت به فردی که به او علاقه‌مندند تعریفی ارائه می‌دهند. پیام‌هایی که در ادامه می‌خوانید نمونه‌هایی از نوشته‌های ارسالی دانشجویان است. یکی از فعالان فضای مجازی به نام امیر نوشته است: «رشتت نفته ورودیه ٩٦ که چال لپ داری می‌خندی خیلی جذاب می‌شی امروز سلف فنی بودی. کفشاتم خردلیه خیلی روشون حساسی. روت کراش دارم لعنتی یکم حواست به ما باشه.»



یکی دیگران دانشجویان نیز گفته است: «آقا پسری که برق می‌خونی ورودی 92 هستی رفیقات بهت میگن شل، تو دل منو بردی لامصب! تا ابد کراشتم، کلاس محاسبات امید وارم ببینمت این ترم.»



یکی دیگر از فعالان فضای مجازی نیز نوشته است: «آقای د.س فکر کنم ورودی ٩٣ یا ٩٤ باشی رشتتم برقه. چند باری که تو سلف معماری دیدمت داشتی در مورد ماشین صحبت می‌کردی و خیلی عشق ماشینی. یه چند وقته هی میخوام بیام جلو اما روم نمیشه به اطرافت بیشتر دقت کن دیگه.»



به طور مثال یکی از دیگر دانشجویان هم گفته است: «خانوم س.ا یه پالتو مشکی می‌پوشی... ورودی 92برق. از وقتی دیدمت یه دل نه صد دل عاشقت شدم. تو رو خدا یه کم به اطرافت توجه کن... من هم ورودی و هم رشته خودتم. ایندفعه ببینمت میام جلو صد درصد.»



یکی دانشجویان دختر نیز نوشته است: «آقای ک.ح که قدت بلنده ته ریش میذاری تریپ مذهبی برمیداری رشتتم زیسته. ترم پیش خیلی ازت خوشم میومد فکر میکردم پسر خوب و چشم پاکی هستی ولی چند وقته هی میبینم هر روز با یه دختری. نکن اینکارارو.»



فرد دیگری گفته است: «آقا پسری که رشتت مکانیکه ورودی ۹۳. فقط میدونم اسمت امیرحسینه، آروم میری و میای تو دانشگاه فکر کنم دوست دختر داری. تا جایی که شنیدم عاشق ماشینی. منم عاشق شمام خب. کاشکی روم میشد بیام بگم.»



دانشجوی پسری گفته است: «خانوم د س مهندسى پزشکى ترم ٤ از همون موقعى که دستت خورد نوشابه از رو میز ریخت روم و مثل لبو سرخ شدى از همون موقع روت کراش دارم. تو حق ندارى انقد جذاب باشى لعنتى.»



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کراش رفته رفته به مانند پویشی اجتماعی در حال گسترش است و طبیعتا با آغاز ترم جدید تحصیلی این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت. در روزهای آینده گفتگوهایی برای بررسی این موضوع منتشر خواهد شد؛ شاید آن زمان بهتر بتوان به سوالات و ابهامات درخصوص خوب یا بد بودن کراش قضاوتی داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
الناز
19:15 - 1398/02/19
بد نیست
خوب بود