صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۴ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶
مدیر گروه کشاورزی واحد بجنورد در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد:

کنترل بیولوژیک، بهترین ابزار مدیریت تلفیقی آفات

کارگاه آموزشی کنترل بیولوژیک آفات با هدف آشنایی دانشجویان رشته کشاورزی و مهندسی گیاه پزشکی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با امتیازات و مزایای توسعه کنترل بیولوژیک و تأثیر آن بر سلامت افراد جامعه برگزار شد.
کد خبر : 257794

عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در حاشیه کارگاه آموزشی کنترل بیولوژیک آفات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «کنترل بیولوژیکی برای کنترل آفات شامل حشرات، کنه‌ها، علف‌های هرز، و بیماری‌های گیاهی است که با استفاده از موجودات زنده به روش شکارگری، گیاه‌خواری یا دیگر مکانیسم‌های طبیعی انجام می‌شود اما مشخصاً با مدیریت انسانی انجام می‌شود که این روش مهم‌ترین جز در برنامه مدیریت تلفیقی آفات است.»


دکتر مجید رحیمی زاده با اشاره به مزایای کنترل بیولوژیکی خاطرنشان کرد: «حرکت در راستای توسعه پایدار کشاوری، اثرات تخریبی کمتر این روش در محیط‌زیست نسبت به روش‌های فیزیکی و شیمیایی و کاهش نسبی آلودگی محیط‌زیست، امکان افزایش محصول با منابع موجود، کاهش احتمال ایجاد مقاومت با مواد شیمیایی، دستیابی به روش‌های کنترل بی‌خطر و کاهش اثرات زیان‌آور مواد شیمایی روی سایر موجودات زنده مانند حشرات و میکروارگانیسم‌های غیر هدف از مزایای کنترل بیولوژیکی است.»


مدیر گروه رشته کشاورزی واحد بجنورد افزود: «کنترل بیولوژیک به‌عنوان اساسی‌ترین رکن مدیریت تلفیقی آفات می‌تواند تضمین‌کننده بهبود کیفیت و سلامت محصول و افزایش قابلیت صادرات و کاهش خطرات زیست‌محیطی و سلامت جامعه باشد و لذا بهترین ابزار مدیریت تلفیقی آفات بوده و به همین سبب در سنوات اخیر بسیار موردتوجه قرارگرفته است.»


وی خاطرنشان کرد: «توسعه کنترل بیولوژیک و ایجاد و ترویج فرهنگ مصرف محصولات عاری از باقیمانده سموم شیمیایی به‌ویژه در مورد میوه‌ها و سبزی‌ها که عمدتاً به‌صورت خام و تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد از ضرورت‌های تأمین سلامت و بهداشت افراد جامعه است.»


رحیمی زاده تصریح کرد: «در عصر حاضر مصرف آفت‌کش‌ها مشکلات عدیده‌ای از جمله ایجاد آلودگی در اکوسیستم آبی، آلودگی در خاک، ورود سموم در زنجیره‌های غذایی و اثر بر جانوران و گیاهان، انقراض گونه‌های زیستی، مقاومت در آفات و به مخاطره افتادن سلامت افراد جامعه را منجر می‌شود.»



رحیمی زاده با بیان آماری از میزان مصرف سالانه سموم دفع آفات کشاورزی در ایران اظهار کرد: «میزان مصرف سالانه سموم دفع آفات کشاورزی در ایران حدود 24000 تن است که از این میزان حشره‌کش‌ها، قارچ‌کش‌ها و علف‌کش‌ها به ترتیب از میزان بالای مصرف برخوردار است که استان گیلان از بالاترین میزان مصرف و استان سیستان و بلوچستان از کمترین میزان مصرف برخوردار است.»


مدیر گروه رشته کشاورزی افزود: «مسمومیت ناشی از آفت‌کش‌ها در جهان سالانه یک‌میلیون مورد است که از این تعداد 20 هزار مورد منجر به مرگ می‌شود و بیماری‌های پوستی دومین رتبه بیماری‌های معمول مربوط به مشاغل مرتبط با سموم است.»




انتهای پیام/

ارسال نظر