صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶

تماس ویدئویی کوانتومی آینده ارتباطات را ایمن می‌کند

یک سال پس از این که چین ماهواره «میکیوس» را به فضا پرتاب کرد، یک کنفرانس ویدئویی بین چین و اروپا برقرار شد. این تماس 75 دقیقه‌ای با استفاده از تکنولوژی کوانتومی صورت گرفت تا کاربرد این روش ارتباطی را نشان دهد.
کد خبر : 257708

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، چین در سال 2016 ماهواره میکیوس را به فضا پرتاب کرد؛ این ماهواره از آن زمان تاکنون چندین شاهکار قابل توجه را به ثبت رسانده است که توانایی‎های تکنولوژی کوانتومی را به رخ می‌کشد.


اولین شاهکار ماهواره میکیوس ارسال یک فوتون از فاصله 500 کیلومتری به ایستگاه زمینی خود در تبت بود.


در ماه اوت 2017، این ماهواره با استفاده از رمزنگاری کوانتومی به زمین اطلاعات فرستاد که نشان داد این ماهواره کوانتومی قابلیت ارسال اطلاعات بدون هک مجازی را دارد. یک ماه بعد، در روز 29 سپتامبر از میکیوس برای برقراری تماس ویدئویی بین آکادمی علوم چین و آکادمی علوم وین استفاده شد که 7600 کیلومتر از هم فاصله دارند.


تماس 75 دقیقه‌ای میکیوس شامل ارسال اطلاعات و عکس بین دو ایستگاه چین و اروپا می‌شد. حالا دانشمندان می‌خواهند بررسی کنند که این تماس ویدئویی کوانتومی چگونه امکان‌پذیر شده است.


از فوتون‌ها برای ارسال یک کلید کوانتومی استفاده شد تا هر دو آکادمی توانایی شرکت در تماس ویدئویی کوانتومی را داشته باشد. ابتدا میکیوس یک سری از فوتون‌هایی که در الگوهای غیرقابل پیش‌بینی حرکت می‌کردند را به ایستگاه زمینی چینی می‌فرستاد. سپس وقتی که زمین می‌چرخید و ایستگاه اتریش در نزدیکی این ماهواره قرار می‌گرفت، میکیوس یک سری دیگر فوتون ارسال می‌کرد.


ارسال کننده در مدار زمین و دریافت کننده روی سطح زمین قرار دارند که به صورت تصادفی مجموعه‌ای از شماره‌های صفر و یک در یک الگوی منحصربه‌فرد دریافت می‌کنند که به عنوان یک کلید کوانتومی عمل می‌کند.


بنابراین اگر شخص سومی در حین این تماس ویدئویی می‌توانست کلید کوانتومی را رصد کند، بلافاصله قابل توجه قرار می‌گرفت.


اگر چنین موقعیتی پیش بیاید، از کلید کوانتومی استفاده نمی‌شود تا وقتی که هر دو تیم اطمینان حاصل کنند که کلیدهای آنها توسط شخص دیگری رصد نشده است.


در مرحله آخر با استفاده از تکنولوژی رمزنگاری پیشرفته یک لینک امن برای ارتباط ویدئویی به ایستگاه‌های زمینی فرستاده شد. در این تماس 75 دقیقه‌ای دو گیگابایت اطلاعات انتقال یافت.


مترجم‌: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر