صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶
انقلاب در بهار چهلم/ رئیس نهاد رهبری در دانشگاه آزاد بوشهر:

محصورکردن انقلاب در مرزها از اهداف دنیای غرب است/ ارائه راهکار از سوی دانشگاهیان در رفع مشکلات

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تصریح کرد که دانشگاهیان باید با رصد شرایط و بیان واقع‌گرایانه نیازهای جامعه با ارائه راهکارهای علمی و عملی مسئولان را در برطرف کردن مشکلات یاری کنند.
کد خبر : 257559

حجت الاسلام سیدمرتضی حسینی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بوشهر با تأکید بر اینکه دهه فجر آغاز نور امید در دل مظلومان عالم بود، فرارسیدن پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را تبریک و یاد و خاطره مبارزان دوران انقلاب اسلامی بویژه بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام روح الله را گرامی داشت و به سوالات خبرنگار آنا پاسخ داد.


*با توجه به اینکه در آستانه سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، فکر می کنید مهمترین اهداف انقلاب ما چه بوده و تا به حال چقدر تحقق پیدا کرده است؟


عدالت اجتماعی، رفاه، رفع تبعیض، مساوات و برابری، سهیم بودن همه ملت در ثروت ملی، برآورده شدن معیشت افراد و خانواده ها، رسیدگی به محرومان و مستضعفان و ... را می توان از اهدافی دانست که در دستیابی به بسیاری از آنها به نقطه مطلوب مورد نظر نرسیده ایم

- قیام عظیم و تاریخی مردم ایران برای دستیابی و تجلی اهدافی رخ داد که مهم‌ترین و جاودانه ترین آنان را می توان در اصلی ترین شعار انقلاب، یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی دریافت. نخستین و مهمترین هدف انقلاب، ترک وابستگی و استقلال سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور بود. ملت دنبال شرایطی بودند که مزدوران و جریان های استعمارگر بلوک شرق و غرب دستشان از میهن و ثروت ها و مواهب الهی این مرز و بوم کوتاه شود.


درباره آزادی نظرات متفاوتی میان کارشناسان وجود دارد و هرکس از آزادی برداشت شخصی خود را در نظر می گیرد، اما آنچه که بطور قاطع در این باب می توان قرار داد آزادی عقیده، آزادی بیان و به رسمیت شناخته شدن حق تجمعات قانونی است که در قانون اساسی هم به آن اشاره شده است. همه این مفاهیم امروزه در جامعه و کشور به خوبی نهادینه شده است. در کشور اسلامی ما باب انتقاد و نقدهای سازنده همیشه مفتوح و شرایط برای آن مهیا بوده و هست. البته باید تفاوت عمده ای میان انتقاد با تخریب و تعریض قائل شد چراکه بارها سودجویان از این فرصت سوءاستفاده کرده و برای نظام مشکلاتی را به وجود آورده و ارکان نظام را در قالب انتقاد سازنده و دلسوزانه تضعیف کرده اند.


و اما مراد از جمهوری اسلامی در این شعار، تحقق حکومت الهی است که بر پایه اعتقادات ما شیعیان، حکومت خدا بر زمین با حکومت صالحان و اولیای الهی یعنی حضرات معصومین علیهم السلام و در زمان غیبت امام عصر با حکومت ولی فقیه محقق می شود که إن شاءالله مقدمه تشکیل حکومت جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد.


البته بی شک حماسه انقلاب اسلامی ایران، اهداف دیگری را نیز در دل خود جای داده که عدالت اجتماعی، رفاه، رفع تبعیض، مساوات و برابری، سهیم بودن همه ملت در ثروت ملی، برآورده شدن معیشت افراد و خانواده ها، رسیدگی به محرومان و مستضعفان و ... را می توان برشمرد که در دستیابی به بسیاری از این اهداف به نقطه مطلوب مورد نظر نرسیده ایم و برای حصول نیازمند کار، تلاش و برنامه ریزی های بیشتری هستیم.



* نقش دانشگاهیان در مقطع فعلی چیست؟


- در پاسخ به این سؤال باید در ابتدا شرایط فعلی کشور، جامعه و جهان پیرامون را مورد تحلیل قرار داد و سپس به نقش اقشار مختلف جامعه از جمله دانشگاهیان پرداخت.


زمانی که شرایط فعلی را بررسی می کنیم، به خوبی در می یابیم که جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان نماد مبارزه با استکبار و استعمار در دنیا شناخته شده است و ملت های مظلوم و آزادی خواه جهان، ایران اسلامی را اسوه و الگوی مبارزات ظلم ستیزانه خود قرار داده و چشم امید همه محرومان و ستمدیدگان به این حکومت الهی دوخته شده است.


در سوی دیگر در اطراف کشورمان جریان های افراطی چون داعش، طالبان و حتی حکومت های موروثی و خودکامه ای چون آل سعود وجود دارد که با قرائت های غلط و تندرویانه از اسلام ناب محمدی، زمینه محجوریت اسلام عزیز و حضور فرصت طلبان و خونخورانی چون آمریکای جنایتکار را در منطقه فراهم و منطقه خاورمیانه را دچار هرج و مرج کرده اند و هدف اصلی آنان، برهم زدن نظم، امنیت، ثبات و شکستن جایگاه رفیع و ارزشی ایران اسلامی در جهان است‌.


امیدواری غلط به دشمنان، خوش خیالی و درک ناصحیح و بی توجهی به رفتار ستیزه جویانه آمریکا و شرکای آن را می توان از آسیب های انقلاب نام برد و برخی هنوز متوجه این مهم نشده اند که دشمنان اسلام هرگز از توطئه و دسیسه چینی برای نظام دست نکشیده اند

با این تفاسیر به خوبی در می یابیم که نقش دانشگاهیان و فرهیختگان در این بین بسیار حساس و حیاتی است، چرا که این قشر عالم کشور پل ارتباط و حلقه وصل میان مردم، جامعه و مسئولان هستند که باید با رصد شرایط و بیان واقع گرایانه نیازهای جامعه، از یک سو مسئولان و متولیان امر را متوجه این کاستی ها، مشکلات و منافذ آسیب پذیر کنند و با ارائه راهکارهای علمی و عملی آنان را در برطرف کردن این موارد یاری کنند و در سوی دیگر افکار مردم و توده های مختلف جامعه را با محدودیت ها، مشکلات، تحریم ها و برخی شرایط ناگزیر کشور آشنا ساخته و از بی اعتمادی به مسئولان جلوگیری کنند.


*چه الزاماتی را باید برای حفظ و پیشرفت انقلاب اسلامی در نظر گرفت؟


- نخستین قدم در این خصوص ایجاد و تقویت روحیه ایمان، باورهای دینی و ارزش های انقلابی از یک سو و عدم تأثیرپذیری از تفکرات مادی گرایانه و ارزش های غربی از سویی دیگر در میان مدیران، مسئولان و اقشار مردم است.


اگر در کشور همه باورهای فکری و عملی را بر مبنای ملاک های مادی گرایانه قرار دهیم، لاجرم از ارزش های اخلاقی و الهی فاصله خواهیم گرفت. همانطور که بیان شد، یکی از دلایل به وجود آمدن انقلاب اسلامی، مبارزه با کاخ نشینی و اختلافات طبقاتی و حمایت از مستضعفان است که در صورت روی آوردن به مادیات، از این اصل اساسی انقلاب دور خواهیم شد.


انقلاب اسلامی نه فقط در ایران، بلکه در دنیای پر از ظلم و جور امروز، رهبر و نقطه عطفی برای محرومان و مستضعفان در سراسر جهان است و این انقلاب وظیفه دارد تا گرفتن حق مظلوم از ظالم، در کنار ستمدیدگان و مظلومان باشد. یکی از اهداف دنیای غرب، به انزواکشیدن ایران اسلامی و محصور کردن انقلاب در مرزهای کشور و خروج ایران از قلوب مردم جهان است که در صورت توجه بیش از حد به مادیات و ظواهر این فرصت را خودمان به آنها خواهیم داد تا با رنگ و لعاب زمینه ساز فریب مردم باشند. پس هرگاه در هر برهه ای نگاه معنوی از نیات، اعمال و رفتار ما رخت بربست، دچار مشکل و آسیب خواهیم شد.


دومین قدم، حفظ وحدت کلمه است، همه جریان ها و جناح های سیاسی باید به این باور برسند که همه تلاش ها باید برای سربلندی و عزت میهن اسلامی و در چارچوب قانون اساسی صورت پذیرد و همه بزرگان و خواص به دور از کج روی و جانبداری گروهی برای پیشرفت و آبادانی مملکت و سعادت مردم متحد و یکدل باشند و نباید فرصت ها و پتانسیل ها را بیهوده صرف رقابت کاذب کرد.


سومین و مهمترین قدم، ولایت مداری و اطاعت از ولی فقیه و تلاش در حرکت در چارچوب منویات معظم له است که سعادت و خوشبختی کشور و مردم در گرو آن است.



* اگر بخواهید از منظر آسیب شناسانه انقلاب اسلامی را بررسی کنید، مهمترین معضلات و مشکلات این مسیر چهل ساله چه بوده است؟


دانشگاهیان باید با رصد شرایط و بیان واقع گرایانه نیازهای جامعه، از یک سو مسئولان و متولیان امر را متوجه این کاستی ها، مشکلات و منافذ آسیب پذیر کنند و با ارائه راهکارهای علمی و عملی آنان را در برطرف کردن این موارد یاری کنند

قطعا انقلاب ما مانند سایر انقلاب های جهان دارای نقاط ضعف و آسیب هایی است که باید تلاش ها برای شناسایی و برطرف کردن آن باشد. از جمله این موارد ریزش و روی برگرداندن برخی افراد باسابقه انقلابی از آرمان های انقلاب به واسطه فریب، خستگی، القائات نادرست و ... است که متأسفانه در انقلاب ما نیز تعدادی انگشت شمار بدان دچار شدند، افرادی که در روزها و حتی سال های نخستین انقلاب در زمره تأثیرگذارترین افراد بودند اما بعدها به دلایل معلوم و آشکاری فریب عوامل بیگانه و دشمنان نظام و کشور را خوردند. البته باید توجه داشت که خوشبختانه از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون شاهد رویش و ظهور انقلابیونی ولایی بودیم که در مقابل این ریزش ها، رویش های خوش یمن و امیدوارکننده ای به وجود آورده اند مثلاً جوانان و نوجوانان امروز هرچند انقلاب و سختی های پیروزی را مشاهده نکرده اند، اما اکنون برای بقا و حفظ آن قاطعانه و خالصانه از جان خود می گذرند.


از دیگر آسیب ها، می توان امیدواری غلط به دشمنان، خوش خیالی و عدم درک صحیح و عدم توجه به رفتار ستیزه جویانه آمریکا و شرکای آن را نام برد که برخی هنوز متوجه این مهم نشده اند که دشمنان اسلام هرگز از توطئه و دسیسه چینی برای نظام دست نکشیده اند و همواره با روش های مختلفی چون جنگ تحمیلی، ترور، تجزیه طلبی، شورش، تحریم و ... سعی در برهم زدن امنیت و نظم کشور هستند.


باید به عدم توجه کافی به آینده و ژرف نگری لازم و عدم تدوین برنامه های مناسب هم اشاره کرد. حوادثی که در ماه های گذشته در برخی از شهرهای کشور رخ داد، همانگونه که رهبر معظم انقلاب آن را تحلیل کردند دارای دلایل متعددی بود که یک بخش از آن مربوط به مطالبات و دغدغه‌های مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی چون بیکاری، کاهش قدرت خرید و دیگر آسیب های اجتماعی اعتراض داشتند. رهبر معظم انقلاب فرمودند: امروز دشمن نقشه شوم خود را در مباحث اقتصادی و معیشتی مردم پیگیری می کند. معظم له با نگاه عمیق و آینده نگر خویش همواره تذکرات لازم را داده اند و همین نامگذاری سال های گذشته با رویکردهای اقتصادی مؤید این مطلب است که متاسفانه برخی کوتاهی کرده و با این عمل نظام اسلامی را دچار آسیب و صدمه کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر