نمادهای مقاومت در حاشیه کنفرانس احزاب آسیایی
به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری آنا، نمایشگاه کوچکی به یاد مقاومت فلسطین در حاشیه بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بینالمللی احزاب آسیایی (ICAPP) و دومین کنفرانس ویژه راه ابریشم که با حضور 117 نفر از رهبران، دبیران کل و مقامات ارشد 40 کشور آسیایی در سالن اجلاس سران برگزار شد، توجه شرکت کنندگان را به خود جلب کرد.
میز کوچکی که به همت واحد تولید محصولات خبرگزاری قدس در حاشیه این کنفرانس در معرض دید عموم قرار گرفته بود و با نمادهایی در قالب ماکت، توجه هر رهگذری را به خود جلب میکرد و بیتفاوتی را از نگاه هر بیننده میگرفت و به سوی خود میکشاند. جلو رفتم؛ خانمی با حجابی زیبا کنار میز ایستاده بود؛ با او وارد گفتوگو شدم و درباره کاری که انجام میداد پرسیدم.
پاسخ داد: فلسطین یک کشور اسلامی است و نزاعی که بر سر غصب این کشور اسلامی وجود دارد، مسألهای جدی است و کسانی این کار را میکنند که از ارزشهای انسانی فاصله زیادی دارند و برای تحقق اهداف سیاسیشان به هر جنایتی دست میزنند.
طراح این نمادهای مقاومت اضافه کرد: هر روز در کشورهای منطقه جنگی را به راه میاندازند تا بتوانند به مقاومت مسلمانان صدمه بزنند؛ شما ببنید در سوریه، عراق، لبنان، یمن و دیگر کشورهای اسلامی جریاناتی برای فتنه انگیزی هستند و بچههای ما در شرایطی هستندکه به خودی خود با ظلم ستیزی در حوزه مقاومت آشنا میشوند؛ اما اینکه این موضوع در خانههای آنها برود و آشنایی بیشتری با این فرهنگ پیدا کنند اصلی است که ما به دنبال آن هستیم و تلاش داریم کودکان و نوجوانانمان این مسأله را با شیرینی و در جریان بازی دریافت کنند.
از او درباره محصولاتی مقابلش بود سوال کردم که پاسخ داد: اینها محصولاتی در حوزه مقاومت و با رویکرد آموزش و نشر معارف فلسطین است که با همکاری اساتید دانشگاه به صورت تخصصی تهیه و طراحی شده است.
کاربردش را پرسیدم و گفت: این محصولات فرهنگی با نمادهای محور مقاومت و با رویکرد بازی و سرگرمی برای بچهها تهیه شدهاند و هوش فضایی و دست ورزی آنها را تقویت میکند.
طراح نمادهای فرهنگی مقاومت اضافه کرد: ما نمادهایی را به صورت ماکت سه بعدی برای بچهها طراحی کردهایم که برای آنها تداعی کننده کودکان فلسطینی است.
وی از طراحی بازیهای میدانی مانند «فتح بیتالمقدس» گفت که کودکان و نوجوانان میتوانند در خانه و یا مدرسه به صورت انفرادی یا گروهی بازی کنند.
این بانوی طراح به عروسک جالبی که با کلاه و شالگردنی از پرچم فلسطین طراحی و در پشتش تیر و کمانی تعبیه شده بود، اشاره کرد و اظهارداشت: این یکی دیگر از کارهای ما در حوزه فلسطین است که با رویکر گسترش فرهنگ مقاومت برای حوزه کودک در خبرگزاری قدس طراحی شده است.
عروسکی که طراح، طرح از آن صحبت میکرد به گفته خودش نماد «حنظله» (کودک فلسطینی) بود که طراح آن « ناجی العلی» کاریکاتور فلسطینی است که به دست آمریکاییها کشته شد و جرمش کارهای هنری و افشاگریهایی بود که با هنرش میکرد و اکنون نمادی که او با نام حنظله ساخته یک نماد جهانی شده است. ما هم تلاش کردیم نمادی را مشابه حنظله طراحی کنیم تا برای بچهها شکل خاص و ثابتی را با مضمون مقاومت و نماد خاص مقاومت تداعی کند و بتوانند آن را در پکیج اسباببازیهای خود در خانه داشته باشند.
این بانوی خلاق در تکمیل توضیحاتش تصریح کرد: از محصولات مقاومت در مدارس بسیار استقبال شده است و بچهها ارتباط خوبی با این بازیها برقرار کردهاند؛ اما حضور ما در این اجلاس و به نمایش گذاشتن این المانها به این دلیل است که فلسطین موضوع روز مسلمانان و دغدغه همه کشورهایی است که بشر دوستی را ملاک زندگی خود و مردمشان قرار دادهاند؛ بنابراین معتقدیم که موضوع فلسطین از هیچ اجلاسی جدا شدنی نیست. حال این اجلاس اجتماعی، سیاسی و یا اقتصادی باشد! انسان دوستی اولویتی است که ما همه جا به دنبال آن هستیم.
از طراح این طرحهای ارزشی تشکر کردم و همینطور که از او دور میشدم به یاد سخنان رهبرم افتادم که فرمودند: «امروز فلسطین مسئله اوّل دنیای اسلام است.» هرکسی مسئله فلسطین را درست بفهمد و تصوّر بکند، به اهمیت این مسأله اذعان میکند. کلید غلبه بر دشمنان اسلام مسئله فلسطین است. چون فلسطین کشوری اسلامی که آن را غصب کرده و از مردمش گرفتهاند و آن را پایگاهی برای اخلال کردن در امنیّت کشورهای منطقه قرار دادهاند. با این غدّه سرطانی باید مبارزه کرد. (بیانات در دیدار شرکتکنندگان در اجلاس «محبان اهلبیت(ع) و مسئله تکفیریها»)
انتهای پیام/