صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۰۸ تير ۱۳۹۴
گزارش اختصاصی آنا از تجمع اعتراضی پرستاران در 5 بیمارستان تهران و 3 شهر بزرگ کشور؛

اعتراض پرستاران به طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد/ وزارت بهداشت: با اجرای طرح، تعادل در پرداخت بوجود می‌آید

اجرای طرح "پرداخت مبتنی بر عملکرد" که از سوی وزارت بهداشت آغاز شده است؛ باعث اعتراض تعدادی از پرستاران شاغل در تهران و برخی شهرها شد. معترضین در حالی به میزان دریافتی خود انتقاد داشتند که وزارت بهداشت تاکید دارد با اجرای این طرح، در پرداخت بین رده‌های مختلف کارکنان و مدیران شاغل در بیمارستان‌های وزارت بهداشت، عدالت برقرار می‌شود.
کد خبر : 25696

به گزارش خبرنگار اجتماعیخبرگزاری آنا، یکی از پرستاران بیمارستان رسول اکرم(ص) که صبح امروز به همراه تعدادی از همکارانش مقابل بیمارستان تجمع کرده‌ است، به خبرنگار آنا گفت: متاسفانه این طرح ناعادلانه و غیر منصفانه است، زیرا به گفته وزارت بهداشت پرداخت به پرستاران بر اساس میزان و نحوه عملکرد صورت می‌گیرد در حالی که امروز شاهدیم بسیاری از افرادی که فعالیت نسبتا کمتری داشته‌اند مبالغ هنگفتی دریافت کرد‌ه‌اند و از سویی دیگر برخی از پرستاران حتی کارانه چند هزار تومانی خود را نیز دریافت نکردند.


همچنین دبیرکل خانه پرستار در خصوص تجمع امروز پرستاران بیمارستان‌های تهران به خبرنگار آنا گفت: امروز چند صد پرستار در بیمارستا‌ن‌های مدرس،‌ شهدای تجریش، رسول اکرم و بیمارستان امام خمینی و بیمارستان بهارلو به اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد اعتراض داشتند.


محمد شریفی مقدم در تشریح طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد افزود: این طرح از سال گذشته پس از اجرای سه برابر شدن تعرفه‌های پزشکی از سوی وزارت بهداشت جایگزین طرح کارانه شد که البته اساس این طرح از ابتدا تبعیض آمیز و غیر عادلانه بود.


اما اجرای این طرح در حالی باعث اعتراض برخی پرستاران و کارکنان بیمارستان‌های وزارت بهداشت شده است که دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، بر اجرای عدالت توسط این طرح تاکید دارد و این که بدین صورت می‌توان بین رده‌های مختلف کارکنان بیمارستان‌ها اعم از گروه های پرستاری و پشتیبانی، بهیاران، کمک بهیاران و تکنسین‌های اتاق عمل و بیهوشی و همچنین کارشناسان شاغل در بخش‌های پاراکلینیک و کارکنان پشتیبانی و خدماتی، عدالت در میزان دریافت برقرار کرد.








معاون وزیر بهداشت گفته که با اجرای این طرح کلیه کارکنان بیمارستانی اعم از گروه‌های پرستاری و پشتیبانی و همه کادر پرستاری، شامل پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران و تکنسین‌های اتاق عمل و بیهوشی و همچنین کارشناسان شاغل در بخش‌های پاراکلینیک و کارکنان پشتیبانی و خدماتی از مزایای طرح بهره‌مند می‌شوند

دبیر ستاد کشوری برنامه تحول نظام سلامت همچنین تصریح کرده است: از ویژگی های دیگر این طرح، شمول همه کارکنان با هر نوع رابطه استخدامی ( رسمی، پیمانی، طرحی، قراردادی و شرکتی ) است. این در حالی است که تا قبل از اجرای این طرح فقط گروهی از کارکنان مشمول دریافت کارانه می شدند و عده ای از آن محروم بودند.


وی با اشاره به اینکه برای اولین بار،‌ سختی مراقبت از بیمار در هر یک از بخش ها مورد توجه قرار گرفته است گفت: از ویژگی های ممتاز این طرح لحاظ شدن سختی مراقبت در پرداختی کارکنان است، به گونه ای که در بخش هایی از بیمارستان مانند بخش اورژانس یا ICU که مراقبت های دشوار و پیچیده از بیماران انجام می شود، دریافتی کارکنان به همان نسبت بالاتر است.


آقاجانی همچنین یادآور شد: برخلاف گذشته که شیفت غیرموظف یا همان اضافه کاری شامل کارانه نمی شد، در این طرح به ازاء هر شیفت غیرموظف نیز افراد کارانه دریافت خواهند کرد. در پرداخت عملکردی، پرداخت اصل حق اضافه کاری لحاظ شده است و ساعات اضافه کاری به طور دقیق محاسبه و پرداخت می شود و در فیش واریزی هم پرداختی به ازاء شیفت غیرموظف به صورت مشخص درج می گردد.


معاون وزیر بهداشت همچنین تصریح کرد: سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد به گونه ای طراحی شده است که در صورت افزایش مراقبت در بخش ها به همان نسبت دریافتی پرسنل شاغل در آن بخش افزایش می یابد و به عبارتی میزان مراقبت های انجام شده در هر بخش با دریافتی کارکنان شاغل در آن بخش ارتباط مستقیم دارد.


دکتر آقاجانی همچنین در خصوص درخواست برخی پرستاران با سابقه مبنی بر اعمال سنوات آنها گفت: سنوات علاوه بر اینکه در حکم حقوقی افراد لحاظ شده است، در قانون ارتقاء بهره وری پرستاری نیز معیار است و بر اساس این قانون و با توجه به سابقه پرستار، از ساعت کارکرد موظف وی کم می شود و به این ترتیب ساعات کار پرسنل با سابقه، کاهش یافته است.


وی ادامه داد: قانون بهره وری به طور کامل در دستورالعمل پرداخت مبتنی بر عملکرد لحاظ گردیده و ضریب نوبت کاری شب و ایام تعطیل هم در پرداختی ها اعمال خواهد شد. موضوع اعمال سنوات خدمتی در پرداخت عملکردی در دست بررسی نیز هست و در فاز دوم طرح مورد توجه بیشتر خواهد بود.


با این حال به گفته محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار از حدود یک ماه پیش تاکنون پرداخت مابه‌التفاوت 6 ماهه دوم سال 93 پرستاران آغاز شده است که متاسفانه پس از آغاز این پرداخت‌ها در بیمارستان‌ها تجمع‌ اعتراضی پرستاری را در پی داشته است.


دبیر کل خانه پرستار ادامه داد: در روزهای اخیر در بیمارستان کامکار، بیمارستان نکویی و بیمارستان شهید بهشتی شهر قم، بیمارستان رازی، بیمارستان امام حسین و بیمارستان شهدا تبریز نیز تجمعاتی نسبت به اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد صورت گرفته است. همچنین امروز نیز در تبریز، اهواز و بیمارستان الزهرا اصفهان پرستاران تجمع کرده‌اند.


شریفی مقدم تصریح کرد: متاسفانه مدیران و روسای بیمارستان‌ها به جای حمایت و دل‌جویی از پرستاران تجمع کننده با زبان تحقیر و توهین و تهدید به اخراج با پرستاران صحبت کرده‌اند به طوری که حتی مدیر یکی از همین بیمارستان‌ها به پرستاران خود اعلام کرده است: «نیروهای خدمات نیز می‌توانند کار شما پرستاران را انجام دهند.»


وی یادآور شد: متاسفانه مسئولان بیمارستان‌ها هیچ توجهی به خواسته‌ها و مطالبات پرستاران خود ندارند و این بی‌توجهی‌ها وضعیت را بحرانی‌تر خواهد کرد چون این طرح بسیار غیر شفاف و پیچیده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر