صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نه مصاحبه تاج ابهامات را برطرف کرد و نه بیانیه فدراسیون

فرار آقای ممنوع‌التصویر

روابط عمومی فدراسیون بعد از سپری شدن چند روز از این ماجرای گرفته شدن حق میزبانی از تیم های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا و سکوت رسانه‌ای ، ناگهان تصمیم گرفت بیانیه‌ای صادر کند و بکوشد تا اوضاع را آرام و تحت کنترل جلوه دهد.
کد خبر : 256925

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، انتشار گزارش فرهیختگان در شماره سه‌شنبه این هفته درمورد فدراسیون فوتبال و بی‌تدبیری‌های صورت‌گرفته در پرونده شکایت علیه عربستان سبب شد صبح روز گذشته دو اتفاق جذاب و قابل تحلیل رخ دهد.


نخست اینکه روابط عمومی فدراسیون بعد از سپری شدن چند روز از این ماجرا و سکوت رسانه‌ای ، ناگهان تصمیم گرفت بیانیه‌ای صادر کند و بکوشد تا اوضاع را آرام و تحت کنترل جلوه دهد.


دوم اینکه از دیروز صبح شایعه‌ای در فضای رسانه‌ای منتشر شد مبنی‌بر اینکه مهدی تاج در صداوسیما ممنوع‌التصویر شده است و همین موضوع سبب شد در فضای مجازی خبرنگاران و حتی اهالی فوتبال به‌نفع رئیس فدراسیون فوتبال موضع بگیرند؛ اتفاقی که تاج در این شرایط حساس و سنگین به آن نیاز داشت.


درمورد صدور بیانیه فدراسیون فوتبال حرف‌های زیادی برای نوشتن وجود دارد. فدراسیون فوتبال پس از یک سکوت عجیب به نیت سرد شدن خبر و بی‌توجهی اهالی رسانه به آنچه در ژاپن رخ داد، روز گذشته به صدور بیانیه‌ای پرداخت که انتشار آن به فاصله 24 ساعت پس از انتشار گزارش «فرهیختگان» بی‌حکمت نیست. در این بیانیه دلایلی برای شکست خوردن دیپلماسی فدراسیون فوتبال ذکر شده که البته با گفتمان رسمی ذکرشده تفاوت‌هایی دارد. در این گزارش اعلام شده بود در جلسه، اعضا -غیر از عربستان و ایران– رای‌گیری کرده‌اند و به بازی دو تیم در زمین بی‌طرف رای داده‌اند. در این گزارش قید نشده که این رای‌گیری مربوط به این دوره بوده یا دوره قبل، اما تحت هر شرایطی نسبت به این موضوع دو بحث می‌تواند مطرح شود. در گفتمان رسمی، آقای کفاشیان در گفت‌وگوی رادیویی بعد از بازگشت از ژاپن تاکید کرده که بحث میزبانی ایران در زمین خود اصلا در جلسه کمیته مسابقات ‌ای‌اف‌سی مطرح نشده که کسی بخواهد به‌نفع آن رای بدهد. این در حالی است که آقای تاج در مصاحبه با سایت فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود تمام اعضا به‌نفع ایران رای داده‌اند!


در بیانیه فدراسیون این ناهماهنگی صحبت‌های این دو نفر توضیح داده نشده همان‌طور که توضیح داده نشده چرا در دستورجلسه نشست کمیته مسابقات نامی از ایران نبوده و تنها به شکایت قطر از عربستان و امارات و درخواست عربستان برای بازی نکردن در زمین قطر پرداخته شده. به‌عبارت ساده‌تر اینکه اعتراض رسمی ما اصلا ارسال نشده یا سر وقت به دست دبیرکل کنفدراسیون فوتبال نرسیده است که کسی بخواهد تصمیم‌گیری درمورد آن را به رای بگذارد!


در حقیقت فدراسیون فوتبال لابه‌لای تمام این سطرهای آشفته همچنان از پذیرش یا رد این واقعیت خودداری می‌کند که بزرگ‌ترین ضربه به تلاش‌های فدراسیون، بابت عدم ارسال نامه به دبیرکل برای قرار گرفتن موضوع میزبانی ایران از نمایندگان عربستان در دستورکار جلسه بود. جلسه‌ای که در آن خیلی راحت به نمایندگان ایرانی اعلام شد، موضوع شکایت شما درمورد بازی در زمین بی‌طرف اصلا در دستورکار قرار ندارد. به همین سادگی!


نکته دیگر اینکه در شرایطی که مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به‌زودی برگزار می‌شود و کشورهای ایرانی ناچارند قطر را به‌عنوان میزبان خود در رویارویی با نمایندگان عربستان انتخاب کنند، باید سوال کرد که مذاکرات فدراسیون فوتبال قرار است چه زمانی به بار بنشیند؟ ابتدا به جلسه قبل از برگزاری نشست در ژاپن دلخوش کردیم که نه در آن جلسه و نه در نشست ژاپن چیزی حاصل نشد. از سوی دیگر دادگاه عالی ورزش چه‌موقع می‌خواهد پاسخگوی اعتراض ما باشد؟ لیگ در حال آغاز شدن است، گروه‌بندی‌ها تکمیل شده‌اند و باشگاه‌های ما آماده برگزاری نخستین مسابقه خود می‌شوند. چرا کسی در فدراسیون درمورد وضعیت پرونده ما در دادگاه عالی ورزش صحبتی نمی‌کند؟


در انتها نیز این پرسش اصلی سرجای خودش هست که چرا فدراسیون فوتبال در سال‌های اخیر برای رای آوردن شیخ‌سلمان تلاش وصف‌ناپذیری انجام داد اما در بردن بهره و ثمره‌های لازم از آن ناکام مانده. چرا باید به یک بحرینی کمک کنیم تا رئیس فدراسیون شود اما نتوانیم یک خواسته ساده و بحق از او داشته باشیم؟ طبیعی است که وقتی خود ما قوانین ساده را رعایت و یک نامه رسمی را سر وقت ارسال نمی‌کنیم، شیخ‌سلمان‌ها به ما می‌خندند!


اما نکته دومی که باید به آن اشاره شود بحث ممنوع‌التصویری مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در صداوسیماست که از دیروز شایعه آن به‌شدت و قوت در فضای مجازی مطرح شد. گویا به دلیل تلاش‌های مهدی تاج برای رسیدن به حق پخش، صداوسیما دستور داده تصویر رئیس فدراسیون از تلویزیون پخش نشود. نوع ادبیات و نحوه تنظیم این خبر به‌گونه‌ای بود که این شائبه در ذهن ایجاد می‌شود که نکند درز این خبر از کانال‌های خبری نزدیک به فدراسیون فوتبال صورت گرفته باشد؛ سناریویی که می‌تواند دلایل منطقی هم داشته باشد.


نخست اینکه با انتشار این خبر توجه افکارعمومی از قصه اتفاقات رخ‌ داده در ای‌اف‌سی صورت گرفته و این خبر می‌تواند پوشش خوبی برای دور کردن تمرکز افکارعمومی از خبر شکست ایران در ای‌اف‌سی باشد.


دوم اینکه بعد از مشخص شدن شکست ایران در این اجلاس و اجبار نمایندگان کشورمان برای بازی در زمین بی‌طرف، جامعه فوتبال علیه مهدی تاج و فدراسیون خواهد شد در حالی که انتشار این خبر یا در حقیقت انتشار این شایعه کمک می‌کند اعضای خانواده فوتبال و خبرنگاران از تاج حمایت کنند. با در نظر گرفتن این دو دلیل به خبر ممنوع‌التصویری تاج در تلویزیون باید با تردیدهای بیشتری نگاه کرد.


فدراسیون فوتبال برای تغییر این روند و رای از سوی «ای‌اف‌سی» در تلاش است. روابط‌عمومی فدراسیون فوتبال درباره موضوعات مطرح‌شده پیرامون بحث میزبانی تیم‌های ایرانی از حریفان عربستانی در لیگ قهرمانان آسیا، توضیحاتی ارائه کرد.


به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، در این متن سه نکته اصلی به چشم می‌خورد:


۱- عدم رویارویی تیم‌های ایرانی و عربستانی در مسابقات خانگی لیگ قهرمانان آسیا از سال‌ها قبل، خواست عربستان سعودی بوده است؛ اما این درخواست به دلیل نبود مدارک مستند مورد قبول «ای‌اف‌سی» واقع نمی‌شد. این امر باعث می‌شد تیم‌های عربستانی ضمن پذیرش سفر به ایران، حداقل زمان اقامتی ممکن را در کشورمان داشته باشند. به دنبال بروز موضوع سفارت که خارج از حیطه و اختیارات فدراسیون فوتبال است و ارائه مستندات از سوی عربستان به کنفدراسیون فوتبال آسیا، کمیته مسابقات ای‌اف‌سی جلسه‌ای اضطراری تشکیل داد که در آن علاوه‌بر عربستان، کشورهای امارات و قطر هم خواهان برگزاری بازی با تیم‌های ایرانی در کشور ثالث بودند. در جلسه مورد اشاره، امارات و قطر از این پرونده خارج شدند و پس از رای‌گیری بدون اعضای ایرانی و عربستانی، تصمیم گرفته شد بازی‌های نمایندگان ایران و عربستان تا زمان عادی‌شدن روابط دو کشور، در کشور ثالث برگزار شود. نکته مهم در این میان، رد درخواست امارات به دلیل کافی نبودن مستندات بود. البته درخواست عربستان همچنان به قوت خود باقی است.


۲- عربستان اخیرا از کنفدراسیون فوتبال آسیا درخواست کرد مسابقات تیم‌های باشگاهی این کشور با تیم‌های قطری نیز در کشور ثالث برگزار شود که این موضوع مانند درخواست عربستان درمورد ایران قبل از اتفاقات مورد اشاره، به دلیل عدم بینه خاص و مستندات، مورد قبول کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار نگرفت.


۳- فدراسیون فوتبال تاکید می‌کند در تلاش برای تغییر این روند بوده و رایزنی‌های گسترده‌ای را با ارگان‌های مختلف داشته است. بر همین اساس گروه امنیتی که اخیرا از طریق کنفدراسیون فوتبال آسیا در ایران حضور یافت همه شرایط موجود را مورد بررسی دقیق قرار داد. لذا منتظریم این گزارش ارائه شود تا متعاقب آن پرونده دوباره در کمیته مسابقات مورد بررسی قرار بگیرد. علاوه‌بر این مکاتبات و تماس‌های متعدد با مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا هم ادامه دارد که در وقت مقتضی دراین‌باره اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد پذیرفت. فدراسیون فوتبال تصریح می‌کند پیگیری‌های ویژه برای رفع این مشکل از طریق فیفا و رئیس این نهاد بالادستی و همین‌طور کنفدراسیون فوتبال آسیا و رئیس «ای‌اف‌سی» ادامه دارد.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر