صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶
در مسجدجامع امام صادق (ع)

چهلمین روز ارتحال آیت‌الله حائری شیرازی با حضور رئیس مجلس خبرگان برگزار شد

مراسم چهلمین روز ارتحال عالم جلیل‌القدر آیت‌الله حائری شیرازی عصر امروز (چهارشنبه) در مسجد جامع امام صادق (ع) با حضور شخصیت‌های سیاسی و لشکری برگزار شد.
کد خبر : 256720

به گزارش حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مراسم چهلمین روز ارتحال عالم جلیل‌القدر آیت‌الله حائری شیرازی عصر امروز (چهارشنبه) در مسجد جامع امام صادق (ع) با حضور شخصیت‌های سیاسی و لشکری برگزار شد.


در این مراسم آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله رازینی عضو مجلس خبرگان، سرلشکر صفوی مشاور عالی مقام معظم رهبری، سردار رشید، حجت‌الاسلام سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس، حجت‌الاسلام سیدحسن ابوترابی‌فرد نماینده مردم سابق تهران در مجلس شورای اسلامی، سیدمحمدحسین میرلوحی استاد دانشگاه امام صادق و مهدی فضائلی در این مراسم حضور داشتند.


به گزارش آنا، آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی نماینده سابق شیراز در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه سابق این شهر، دعوت 29 آذر 96 دعوت حق را لبیک گفت. ایشان چند صباحی به دلیل کسالت و بیماری در یکی از بیمارستان‌های قم بستری شده بودند.


محمد صادق (محی الدین) حائری شیرازی در اسفند سال 1315 در شیراز و در جمع خانواده‌ اصیل و روحانی که به تعبیر وی «رغبتشان الی الله بود» به دنیا آمد. پدرش آیت الله عبد الحسین حائری، مجتهد زاهد و عارفی بود که جز به ضرورت سخن نمی‌گفت و مادرش بانویی مسلمان، پارسا و دین باروری بود که در دوران منع حجاب و رضاخانی، نزدیک به 25 سال به اعتراض در خانه نشست.


آیت الله حائری تحصیلات کلاسیک خود را تا اخذ دیپلم ریاضی در شیراز طی کرد و در سال تحصیلی 35-34 به قصد شرکت در کنکور و ورود به دانشگاه به تهران آمد. اما مأموران رژیم پهلوی، وی را علیرغم داشتن همه شرایط برای ورود به دانشگاه به دلیل مسائل سیاسی از تحصیل در دانشگاه باز داشتند. او از آن پس ، به خاطر درک وجود جوهر استقلال در روحانیت و نظام طلبگی (سال 1335) به تحصیل علوم حوزوی رو آورد.


دوره سطح را ابتدا در مدرسه منصوریه و مدرسه سید علاءالدین حسین و سپس مدرسه آقا باباخان طی نمود. در این دوره از محضر درس آیت الله بهاء الدین محلاتی و آیت الله شیخ محمد علی موحد بهره وافر برد.


وی پس از فراغت از دروس سطح، برای ادامه تحصیلات حوزوی به قم هجرت کرد و در درس آیت الله العظمی بروجردی و همچنین درس آیت الله داماد و امام خمینی(ره) حاضر شد و به کسب فیض پرداخت.


ورود آیت الله حائری به عرصه مبارزات سیاسی به سالهای پس از تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه باز می گردد که به علت شدت تعلق خاط به حضرت امام خمینی(ره) قادر به ادامه تحصیل در قم نگردید و به شیراز مراجعت نموده و به تدریس دروس حوزوی و سامان دادن یک حرکت فکری و فرهنگی به روز در مسجد شمشیرگرها پرداخت.


در طول 10سال جلسات مستمر دراین مسجد مبارزات سیاسی فرهنگی خود با رژیم را پی گیری نمود. و پس از تجربه سالها زندان و تبعبد درسال 1353 به قم مهاجرت نمود. و این بار در کنار شهیدان آیت ا... دکتر بهشتی و قدوسی و آیت الله جنتی و مصباح یزدی کمر همت به تربیت طلاب علوم دینی در مدرسه حقانی بست که بسیاری از خدمتگزاران فعلی نظام ثمره این سالیان اند.


پس از انقلاب جلسات درس منظمی را برای دانشجویان پیرو خط امام و دفتر تحکیم وحدت در محل لانه جاسوس اداره نمود و به دفاع از مبانی نظام پرداخت که کتاب ولایت فقیه حاصل این جلسات میباشد.
ایشان در دوره اول مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده اول شیراز به این مجلس راه یافت و ریاست کمیسیون اصل 90 را به عهده گرفت.


پس از شهادت شهید محراب حضرت آیت ا... دستغیب در 20 آذر 1360 از جانب امام به امامت جمعه شیراز منصوب گردید.


حاصل سالها امامت جمعه ایشان ایراد خطبه های محققانه و تشکیل جلسات مستمر علمی با اساتید حوزه و دانشگاه حول محور علوم انسانی اسلامی است. تقدیم بیش از بیست عنوان کتاب و ارایه مقلات تخصصی در حوزه اقتصاد اسلامی از دیگر ثمرات این سالیان است.


ایشان در دوره اول و دوم خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم فارس به مجلس خبرگان راه یافت و پس از فوت امام راحل به عنوان اولین مخالف شورایی شدن رهبری سخنان مؤثری را در این مجلس ایراد نمود. که در نهایت به انتخاب مقام معظم رهبری منجر گردید.



انتهای پیام/

ارسال نظر