صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۰۸ تير ۱۳۹۴

موشک بدون سرنشین «فالکون ۹» لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد + تصاویر

ماموریت یک موشک بدون سرنشین به نام «فالکون ۹» لحظاتی پس از پرتاب به سبب انفجار راکت ناکام ماند.
کد خبر : 25664

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، این راکت که روز یکشنبه از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا پرتاب شد، قرار بود یک محموله بار حدودا 2 هزار کیلوگرمی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند.


بخش زیرین این راکت قرار بود چند دقیقه پس از پرتاب از بدنه جدا شود و سالم به زمین بازگردد. اما کل راکت 2 دقیقه و ۱۹ ثانیه پس از پرتاب در آسمان منفجر شد.


این سومین بار در هشت ماه گذشته است که عملیات حمل بار به ایستگاه فضایی بین‌المللی به دلیل انفجار راکت ناکام می‌ماند. تلاش‌های پیشین در ماه‌های ژانویه و آوریل منجر به انفجار راکت و سقوط در اقیانوس اطلس شده بود.


جورج دیلر، فرمانده عملیاتی ناسا، گفته است هنوز کاملا مشخص نیست که چه اتفاقی افتاد اما ظاهرا ماشین پرتاب‌گر راکت دچار مشکل شده بود.


یکی از سخنگویان شرکت اسپیس‌اکس، سازنده فالکون ۹ گفته است که این راکت توانسته بود پس از پرتاب به سرعت مافوق صوت برسد اما پیش از جدا شدن محموله بار از بدنه زیرین اتفاقی افتاد که منجر به انفجار شد.




تحلیلگران می‌گویند اگر این پرتاب با موفقیت صورت می‌گرفت به مثابه انقلابی در صنعت پرتاب موشک به فضا محسوب می‌شد، چون بخش موتورحرکت‌دهنده راکت به زمین باز می‌گشت.


تاکنون موتورهای حرکت دهنده راکت‌های فضایی پس از خروج از محدوده جو زمین از بخش اصلی جدا می‌شود و در بازگشت به جو می‌سوزد و از بین می‌رود.


شرکت اسپیس‌اکس می‌گوید که اگر موتورهای حرکت‌دهنده راکت‌ها سالم به زمین برگردند و با تعمیراتی جزئی بتوان دوباره از آنها برای پرتاب‌های بعد استفاده کرد، هزینه دسترسی به فضا تا حد فراوانی کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر