صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست خبری؛

دادستانی بر کمک‌های جمع‌آوری شده توسط سلبریتی‌ها نظارت کند/ بررسی عملکرد شهرداری در بحران برف

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از مذاکره سازمان مدیریت بحران با دادستان کل کشور خبر داد و گفت: بر اساس این مذاکرات، از قوه قضاییه درخواست کردیم بر پول‌های جمع‌آوری شده افراد صاحب نفوذ برای کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاهی نظارت داشته باشد و این پول‌ها را در اختیار دستگاه‌های متولی قرار دهد.
کد خبر : 256566

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران ضمن تشریح اقدامات این سازمان در زلزله استان کرمانشاه اظهار کرد: سازمان مدیریت بحران نهادی حمایت کننده، نظارت کننده، سیاست‌گذار و هماهنگ کننده است، در حالی که هر اتفاق و حادثه‌ای در کشور رخ می‌دهد، مردم از سازمان مدیریت بحران انتظار دارند که به ساماندهی اوضاع بپردازد.


وی افزود: سازمان مدیریت بحران به عنوان یک فرمانده وظیفه هماهنگ‌سازی دستگاه‌های ذی ربط در این وضعیت را دارد البته مردم هم باید در مدیریت بحران مشارکت و همکاری کنند.


رئیس سازمان مدیریت بحران افزود: پس از پیام شیوای مقام معظم رهبری و حضور ایشان در منطقه زلزله‌زده، بسیاری از مردم نیز به کمک مدیریت بحران آمدند و در این حادثه کمک رسانی و امدادرسانی کردند.


نجار در خصوص ارائه خدمات اساسی توضیح داد: بر همین اساس برای ترمیم شریان‌های حیاتی آب، برق، گاز و مخابرات در استان کرمانشاه ۱۱۰ اکیپ با تجهیزات و امکانات از اقصی نقاط کشور برنامه‌ریزی شده و براساس اعلام نیاز از شرقی‌ترین مناطق به غرب کشور اعزام شد؛ به طوری که در ۴۸ ساعت اول زلزله کرمانشاه حدود ۸۵ درصد از شریان های اصلی ترمیم شد و در اختیار مردم قرار گرفت.


وی با اشاره به حجم بالای کمک‌های مردمی در این منطقه گفت: بعد از پیام رهبری، شاهد مشارکت همه مردم بودیم به طوری که از همه مدیران بحران استان‌ها. هلال احمر و مردم درخواست کردیم از ارسال کمک مردمی خودداری کنند. البته بجز ارسال پتو و پلاستیک برای جلوگیری از نفوذ اب به چادرها، خواستیم که کمک‌ها را در استان خود نگهداری کنند.


کمک‌های جمع‌آوری شده توسط سلبریتی‌ها چه شد؟


رئیس سازمان مدیریت بحران در ادامه نشست خبری، در پاسخ به سوال خبرنگار آنا در خصوص نظارت بر هزینه‌کرد کمک‌های مردمی که به حساب افراد مشهوری نظیر «صادق زیباکلام» واریز شده، گفت: جمع‌آوری امکانات و کمک‌های نقدی هنرمندان، ورزشکاران و صاحبان نفوذ برای امدادرسانی و کمک به مردم زلزله زده استان کرمانشاه قابل ستایش است اما این مساله نقاط ضعف و آسیبی دارد که باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد. البته ما نمی‌توانیم عواطف و احساسات سلبریتی‌ها و مردم را در کمک به مردم زلزله‌زده جلوگیری کنیم و نمی‌توانیم جلوی نودوستی و عواطف مردمی را بگیریم بر همین اساس عده‌ای از هنرمندان کمک‌های نقدی مردم را در حساب‌های خود جمع‌آوری کردند که از آنان خواهش می‌کنیم این کمک‌ها را در اختیار دستگاه‌های متولی قرار دهند. البته جمعیت هلال احمر نیز مبالغ کلانی را در این خصوص جمع‌آوری کرده و برای مردم هزینه خواهد کرد.


نجار افزود: برخی از مردم نسبت به کمک‌های نقدی که به حساب سلبریتی‌ها واریز کرده‌اند و آنان تا کنون اقدامی جهت رفع نیازهای مردم زلزله زده نکرده‌اند، حساس شده‌اند و مکرر سوال می‌کنند چرا این پول‌ها خرج نشده، بر همین اساس با توجه به اینکه پول در حساب شخصی این افراد جمع‌آوری شده ما نمی‌توانیم برای هزینه کردها برنامه‌ریزی کنیم.


وی از مذاکره سازمان مدیریت بحران با دادستان کل کشور خبر داد و گفت: بر اساس این مذاکرات از قوه قضاییه درخواست کردیم بر پول‌های جمع‌آوری شده افراد صاحب نفوذ برای کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاهی نظارت داشته باشد و این پول‌ها را در اختیار دستگاه‌های متولی قرار دهد.


رئیس سازمان مدیریت بحران تاکید کرد: پول‌های جمع شده از سوی سلبریتی‌ها باید در مسیر اصلی خودش قرار گیرد.


وی در پاسخ به اینکه تاکنون کدام یک از افراد مبالغ جمع‌آوری شده را در اختیار شما یا سایر نهادها قرارداده‌اند؛ گفت: تاکنون من نشنیده‌ام هنرمندی کمک‌های جمع‌آوری شده را به دستگاه‌های متولی داده باشد.


عملکرد شهرداری تهران در ماجرای برف اخیر


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین در مورد عملکرد شهرداری تهران در جمع‌آوری و برف‌روبی اخیر مناطق تهران اظهار کرد: هم اکنون نمی‌توانیم نمره‌ای به شهرداری تهران در این زمینه بدهیم و در حال بررسی و تصحیح اوراق هستیم تا بتوانیم با بررسی‌ها و ارزیابی‌های صورت گرفته، نقاط ضعف و قوت مدیریت بحران شهرداری تهران را در برف اخیر اعلام کنیم.


نجار در مورد اقدامات صورت گرفته در برف اخیر کشور گفت: ۲۰۹ محور شهری و روستایی در این مدت امدادرسانی به بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر صورت گرفت و بیش از ۲۳ هزار نفر نیز اسکان اضطراری یافتند.


وی افزود: دیروز عصر همه دستگاه‌های هلال احمر و راهداری و مدیریت بحران را بسیج کردیم و در پی آن ۳ هزار خورو از برف رهاسازی شد. ۳ یگان ویژه و ۳ فروند بالگرد به این مناطق اعزام کردیم البته این آمار دلیل بر نبود نواقص و ضعف نیست اما همچنان به بررسی و ارزیابی علت‌ها می‌پردازیم.


نجار با بیان اینکه در برف اخیر ۱۷ استان کشور درگیر برف شدند و در مجموع ۶۸ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند افزود: ۷۶۵ تیم امدادرسانی و ۶ هزار پرسنل راه سازی در ۱۰ سورتی پرواز به مردم گرفتار در برف امدادرسانی کردند و ۹۴ هزار کیلومتر راه های مواصلاتی کشور برف روبی شد.


نجار ضمن ابراز تاسف از مرگ کودکان زلزله زده بر اثر سرما یادآور شد: از فوت دو کودکی که در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند متاسفم اما ماجرا این است که یکی از این کودکان به علت مشکلات ژنتیکی و عضلانی جان خود را از دست داده و کودک دیگر به علت دیر رساندن به مرکز درمانی فوت شده است. به طوری که کودک دوم پس از رسیدن به مرکز درمانی مورد احیا قرار گرفته اما بعد از آن دچار ایست قلبی شده و به کرمانشاه اعزام شد. اولین دلیلی که در ارتباط با مرگ این کودک مطرح می‌شود سرماخوردگی بوده ولی در اصل، مراجعه دیرهنگام این کودک به مرکز درمانی موجب مرگ او شده است.


نجار ادامه داد: در حال حاضر شرایط در مناطق زلز له‌زده سخت است و ما می‌دانیم مشکلاتی ازنظر سرویس بهداشتی، نبود آب گرم و ...وجود دارد اما مدیریت بحران نیز برای این عزیزان اقدامات زیادی انجام داده است. تعدادی وسایل گرمایشی از خارج از کشور وارد کردیم تا مشکلات ایمنی نداشته باشند.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره کمبود چادر و کانکس اظهار کرد: در بازدید از مناطق زلزله‌زده موارد متعددی بودند که می‌گفتند ما چادر نداریم اما پس از بازدید از محل اسکان مشخص می شد یک چادر دارند و چادر دیگری می‌خواهند . ۹۵ هزار چادر یعنی به ازای هر نفر ۳ چادر توزیع شده که اشکالی ندارد.


استقرار 14 هزار و 800 کانکس در مناطق زلزله‌زده


وی در ادامه با بیان اینکه 14 هزار و 800 کانکس در مناطق زلزله زده مستقر شده‌اند، گفت: از این تعداد بین ۸۳۰۰ تا ۸۴۰۰ کانکس توسط قرارگاه خاتم، ۲۰۰۰هزار کانکس توسط ارتش و ۱۰۰۰کانکس توسط بنیادمسکن تامین شده که هزینه‌های این کانکس‌هارا دولت تامین کرده و این دستگاه‌ها آن را اجرایی کرده‌اند این در حالیست که ۳۵۰۰ کانکس نیز توسط مردم ساخته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر