صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گام نوین محققان ایرانی؛

مهار سرطان با کمک جلبک دونالیلا

یک گروه از پژوهشگران ایرانی با تولید محصول استراتژیک کاروتنوئید ها به ویژه بتاکاروتن موجود در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا، از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی جلوگیری و پیشرفت این بیماری را مهار کنند.
کد خبر : 256422

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مریم ملا صالحی، مسوول واحد تحقیق و توسعه این شرکت تحقیقاتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری گفت: یکی از محصول های استراتژیک که اکنون در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد کاروتنوئید ها و به ویژه بتاکاروتن هستند. کاروتنوئید ها یک دسته از رنگدانه های طبیعی محلول در چربی هستند که عمدتا در گیاهان و جلبک ها و باکتری های فتوسنتز کننده یافت می شوند. کاروتنوئیدها مسوول ایجاد رنگ های زرد، نارنجی، قرمز در برگ های گیاهان، میوه ها و گل ها یا رنگ های بسیاری از پرنگدان، حشره ها، ماهی ها و سخت پوستان هستند.


وی افزود: بتاکاروتن( یک نوع کاروتنوئید) نیز در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا چند هزار برابر بیشتر از میوه ها و سبزی های رنگی است. جلبک دونالیلا سالینا (این ریز جلبک بومی ایران بوده و از دریاچه ارومیه جدا شده است) می تواند در شرایط استرس محیطی همانند شوری بالا تا 14 درصد از وزن خشک خود را بتاکاروتن تولید و ذخیره کند. این جلبک در دریاچه های نمکی فوق اشباع وجود دارد به همین دلیل، اکوسیستم ایران با وجود دریاچه های آب شور متعدد بستر مناسبی برای پرورش تجاری این جلبک فراهم ساخته است.


وی به مزیت های بتاکاروتن های طبیعی اشاره کرد و گفت: بتاکاروتن پیش ساز ویتامینA است و باعث بهبود بینایی می شود. همچنین این ترکیبات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی مانند سرطان پوست، سرطان پانکراس، معده و ... جلوگیری کرده یا پیشرفت آنها را مهار می کند. این رنگدانه ها سطح کلسترول خون را نیز کنترل می کنند.


وی ادامه داد: بتاکاروتن در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی به عنوان رنگ یا یک ماده آنتی اکسیدان استفاده می شود و با داشتن خاصیت حذف رادیکال های آزاد از سلول های بدن، آنها را از آسیب های ناشی از این مولکول ها که در پی استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، استرس و... تشکیل می شوند، محافظت می کند.


منبع: خبرگزاری علم و فناوری


انتهای پیام/

ارسال نظر