صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۶

اختراع بهترین فناوری ممکن برای تصاویر سه‌بعدی/ پروژکتور «جنگ ستارگانی» ساخته شد

فیزیکدانان دانشگاه یانگ آمریکا مدعی‌اند بهترین فناوری ممکن برای پخش تصاویر سه‌بعدی را خلق کرده‌اند. این دستگاه شباهت بسیاری به هولوگرام دارد ولی دانشمندان خیلی اصرار دارند که این دستگاه را هولوگرام ننامند.
کد خبر : 255857

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برای طرفداران داستان‌های علمی تخیلی دستگاهی که یک شیء مجازی را در فضای سه‌بعدی روی هوا نشان دهد، یکی از گام‌های مهم برای رسیدن به ابزاری است که در فیلم جنگ ستارگان وجود داشت و با کمک آن فردی به یکباره ظاهر می‌شد و با افراد داخل اتاق شروع به صحبت می‌کرد.


این پروژکتور به گونه‌ای است که تصاویر را به صورت سه‌بعدی نمایش می‌دهد؛ به این معنا که از هر زاویه‌ای می‌توان آن را تماشا کرد.


دنیل اسمالی - مدیر پروژه ساخت این پروژکتور عجیب می‌گوید: «این دستگاه عملکردی شبیه به هولوگرام دارد ولی مساله اینجاست که هولوگرام هیچ گاه نمی‌تواند شیء مجازی را به صورت کاملا 360 درجه بسازد».


ابزاری که تیم اسمالی توسعه داده، مبتنی بر روشی است که آن را «نمایشگر حجمی» می‌نامند و در آن یک ذره واحد از فیبر گیاهی به نام سلولز به دام می‌افتد و با استفاده از نیروهای پرتوی لیزر نزدیک به نور نامرئی گرم می‌شود. برای روشن شدن این ذره باید در فضا حرکت ایجاد کرد تا با فشار و کشش نیروهای پرتوها و مجموعه دوم پرتوی نور مرئی، ذره به صورت سه‌بعدی در فضا نمایان شود.


با این تکنیک در حال حاضر فقط می‌توان تصاویر کوچک را در فضا نمایش داد. دلیل این محدودیت، محدودیت‌ چشمان ما در دید تصاویر است. زمانی که ذرات سریع‌تر از 10 بار در ثانیه حرکت می‌کنند، چیزی که ما می‌بینیم در واقع یک خط پر است.


منبع: جی پلاس


انتهای پیام/

ارسال نظر