صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۹ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
جعفرپور در موافقت با لایحه بودجه 97:

اقتصاد و فرهنگ اولویت های مهم لایحه بودجه هستند

نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مجلس از نمایندگان خواست تا ر کنار مسائل اقتصادی به حوزه فرهنگ نیز توجه ویژه ای داشته باشند.
کد خبر : 255731

به گزارش خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمشید جعفرپور ضمن تشکر از دولت و کمیسیون تلفیق، متن لایحه بودجه را قابل دفاع و مطالعه و بررسی در صحن مجلس دانست و گفت: بدون شک بودجه پیشنهادی همچون سال های قبل تلفیقی از نقاط ضعف و قوت و نکات قابل دفاع و لازم الاجرایی بوده است، ضمن اینکه دغدغه مشترک نمایندگان موافق و مخالف این لایحه نیز دستیابی به یک بودجه کارآمد است و اگر به گرایش آنها نیز توجه کنید بهترین نماد و نشانه برای این نتیجه گیری است.


نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی در سوال از مخالفان لایحه بودجه 97 افزود: فارغ از آرمان ها و ایده آل هایی که برای کشور در نظر داریم، با توجه به واقعیات شرایط محیطی که در آن قرار گرفته ایم اگر شما بودجه را بنویسید بودجه جایگزین تا چه اندازه می تواند با بودجه کنونی متفاوت باشد؟ اگر کلیات بودجه رد شده و به کمیسیون تلفیق بازگردد، تا چه اندازه نتیجه حاصل شده متفاوت خواهد بود؟


وی با بیان اینکه باید در فضای کنونی کشور در مورد لایحه بودجه به داوری بپردازیم، تصریح کرد: ملاک مقبولیت یک بودجه چه می تواند باشد؟ جز اینکه در جهت پیشبرد برنامه توسعه، توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، احکام دائمی و اولویت های جاری کشور در آن مشهود باشد.


جعفرپور با بیان اینکه بی تردید اشتغال و اقتصاد جزء اولویت های لایحه بودجه است، اما اقتصاد جز برای وسیله ای به عنوان رشد و تعالی جامعه و از بین بردن آسیب های اجتماعی است، طی تذکری به مخالفان لایحه بودجه افزود: توجه به این نکته در بررسی تبصره، غنای اقتصادی همراه با فقر فرهنگی ما را به مقصود نمی رساند، توجه به اقتصاد و حوائج ضروری بدون توجه به مسائل اخلاقی، فرهنگی و هویتی نمی تواند اثرگذار باشد. کما اینکه اگر صرفاً اقتصاد می توانست به عنوان ابزاری توانمند مشکلات کشور را برطرف سازد، چرا کشورهای فاقد مشکلات اقتصادی با آسیب های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد به وفور مواجه شده‌اند؟


این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهارکرد: لایحه بودجه با ضعف هایی همراه است، اما مشکلات کنونی کشور ما را به این سمت می برد که با کلیات آن موافقت کنیم، ضمن اینکه در آن به حقوق اقشار لازم التکریم همچون بازنشستگان، معلمان و دبیران و آینده سازان، ایثارگران و اقشار آسیب پذیر و نهادهای خودجوش و کم هزینه و پر ثمر فرهنگی، توجه ویژه ای شود که تخصیص یک هزار یا دو هزار میلیارد برای آنها کافی نیست.


جعفرپور تاکید کرد: زمانی که دولت لایحه بودجه را پیشنهاد کرد و منتشر شد، در فضای مجازی جوی سازماندهی شده علیه آن ایجاد شد برای اینکه نهادهای پرثمر و کم هزینه را به عنوان موانع اشتغال معرفی کنند و این در حالی است که باید سوال شود، اولاً میزان بودجه تخصیص یافته به این نهادها چندهزارم بودجه کشور یا چند درصد بودجه فرهنگی بوده است؟ بار سنگین و عریض و طویل فرهنگی کشور را همین نهادهای چابک به دوش می کشند ، نظارت کار درستی است و باید انجام شود ام به دلیل این فضاسازی ها بهم خورد.


وی در بیان نقاط قوت لایحه بودجه تاکید کرد: توجه به عدالت مالیاتی، اصلاح مالیات پلکانی و حقوق کارکنان، شفافیت مالی بر اعتبارات پرداخت شده به نهاهای عمومی میزان نظارت را افزایش داده است، توجه به بافت های فرسوده و حمایت از طرح تحول سلامت به شکل مدیریت شده از نقاط قوت این لایحه است، ضمن اینکه باید به این نکته اشاره کرد که ما باید به شکل هدایت شده مدافع و حامی طرح تحول سلامت باشیم که رضایت جامعه را به همراه داشته است.


جعفرپور ادامه داد: افزایش قیمت حامل های انرژی که بدون توجه به میزان مصرف آن مطرح شده بود با ملاحظات اجتماعی کمیسیون تلفیق با هدف اشتغالزایی در عمل نارضایتی هایی را به همراه داشت در طی بررسی لایحه بودجه حذف شد اما باید به شکل مدیریت شده برای گروه های پر مصرف طی بررسی های صحن به شکل مدیریت شده افزایش یابد.


وی یادآورشد: پرداخت یارانه اقشار آسیب پذیر، افزایش بودجه دفاعی از دیگر نقاط قوت این لایحه بوده است، ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که در مورد بودجه دفاعی به ما ثابت شده که بعد از اجرای برجام تنها مذاکرات و توافقات کافی نبوده و در جهان پرآشوب و بی نظم و بی قانونی هستیم که از زور بین المللی به شکل ظالمانه استفاده می شود بنابراین ما باید به عنوان اولویت بازدارنده به توان دفاعی کشور توجه کنیم.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خطاب به مخالفان لایحه بودجه افزود: این پیشنهاد روی میز نهایی نیست و به طور قطع با پیشنهادات مطرح شده طی بررسی در صحن اصلاح می شود و نکات ضعف آن به نکات قوت تبدیل می شود، ضمن اینکه در تخصیص اعتبارات باید در کنار مسائل اقتصادی و معیشتی به حوزه فرهنگ نیز به عنوان یک اولویت توجه شده تا بودجه به شکل اجرایی و کارآمد بخشی از مشکلات موجود را برطرف سازد.


انتهای پیام/

برچسب ها: لایحه بودجه
ارسال نظر