صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سناریوهای سقوط نظام حاکم سعودی؛ احتمال کودتای خاموش در ریاض

مرکز مطالعات رژیم صهیونیستی با بررسی سناریوهای ضعف و سقوط نظام حاکم سعودی، یکی از این سناریوها را احتمال کودتای خاموش در آن عنوان کرد.
کد خبر : 255393

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، به نقل از پایگاه خبری المیادین، مرکز مطالعات امنیت داخلی دانشگاه تل آویو «امان» چند سناریو احتمالی را برای ضعف و بی ثباتی نظام حاکم سعودی مورد بررسی قرار داده و یکی از این سناریوهای احتمالی را «کوتای خاموش» در آن عنوان کرد.


شکست بن سلمان در جبهه های متعدد


«عاموس یدلین» مدیر مرکز امان و «یوئیل ژونسکی» مدیر بخش مطالعات خلیج فارس این مرکز که تهیه کنندگان این تحقیق هستند، در پیش بینی سناریوهای احتمالی برای آینده نظام حاکم سعودی به ناکامی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در چند جبهه استناد کرده اند.


به گفته این دو یکی از مهم ترین کانون های شکست و ناکامی بن سلمان ناتوانی او در مقابله با ایران در منطقه است.


ناکامی دیگر ولیعهد سعودی شکست سنگین در جنگ علیه یمن است که به جایی رسیده است که عمق خاک عربستان را در معرض تهدید قرار داده است و علاوه بر این عربستان در مقابله با قطر ناکام مانده است.


احتمال اعتراض سراسری در عربستان


اما مهم ترین شکست بن سلمان، شکست دیدگاه اقتصادی و اجتماعی او برای عربستان تحت عنوان «چشم انداز 2030» است که شکست در آن موجب خشم شاهزادگان و مردم عربستان شده و چه بسا آتش خیزش مردمی را در اعتراض به اوضاع اقتصادی کشور شعله ور سازد.


در این تحقیق یکی از سناریوهای متزلزل شدن نظام حاکم سعودی، امکان کودتای خاموش ازسوی یکی از اعضای خاندان حاکم ذکر شده است و علاوه بر این احتمال کودتای نظامی برای پایان دادن به نظام حاکم را نیز باید در نظر داشت.


یکی دیگر از این سناریوها خیزش سراسری مردم و کاهش قدرت مهار و کنترل خاندان حاکم بر سراسر کشور ا ست.


سقوط نظام حاکم سعودی به معنی زیان سنگین اسرائیل در منطقه است


بر اساس این تحقیق اسرائیلی چنانچه یکی از این سناریوها تحقق یابد، منافع راهبردی اسرائیل به میزان زیادی در معرض ضرر و زیان قرار خواهد گرفت به این معنی که تل آویو درآمدهای حاصل از مشارکت با عربستان به عنوان رهبر محور کشورهای میانه رو عربی در رویارویی با ایران را از دست خواهد داد.


همچنین این گزارش تهدید علیه قدرت و حاکمیت نظام حاکم سعودی را به مثابه از بین رفتن راه حل منطقه ای کشمکش فلسطینی – اسرائیلی می داند که تل آویو برای تحقق منافع خود به تحقق آن امید بسته است.


در این تحقیق یادآوری شده است که خطرناک ترین نتیجه حاصل از تزلزل قدرت نظام حاکم سعودی این است که این کشور تحت حاکمیت دشمن قرار بگیرد به گونه ای که امکان استفاده از سلاح های پیشرفته ریاض علیه اسرائیل فراهم شود.


همچنین از بین رفتن ثبات و قدرت نظام حاکم ریاض ممکن است با سرازیر شدن سلاح های پیشرفته در اختیار دشمنان اسرائیل همزمان شود.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر