عرضه کوچکترین قرآن جهان در غرفه سوریه
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی نمایشگاه قرآن کریم، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امسال شاهد حضور ناشرانی از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، مصر و ترکیه است. عبدالرحمان ناصیف یکی از ناشران خارجی شرکت کننده در نمایشگاه قرآن از کشور سوریه است. او که مسئولیت انتشارات دارناصیف در نماشگاه قرآن را به عهده دارد.
عبدالرحمان ناصیف مسئول غرفه قرآنی دارناصیف در اینباره گفت:«من و برادرم که مسئولیت این غرفه را به عهده داریم برای پنجمین سال است که به منظور حضور در نمایشگاه بین المللی قرآ ن کریم به ایران آمده ایم.»
این ناشر اهل کشور سوریه با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در ایران به خوبی دنبال میشود، افزود:« ایران بین کشورهای مسلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در فعالیتهای اسلامی و قرآنی است که نمایشگاه قرآن نتیجه همین فعالیتها است».
ناصیف گفت:«نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که سالها از برگزاری آن میگذرد، توانسته شرایط حضور فعالان عرصههای قرآنی را از همه دنیا به ویژه کشورهای اسلامی فراهم سازد . این امر اقدامی موفق در عرصه فعالیتهای قرآنی است که میتواند بستر مناسب برای ترویج قرآن و مفاهیم قرآنی را بهترین شکل فراهم سازد.»
او افزود:«ما در این غرفه انواع نسخ قرآنی که همگی به خط عثمان طه است را در معرض دید بازدید کنندگان قرار داده ایم که با استقبال خوب آنها مواجه بوده است.»
ناصیف در ادامه به محصول ویژه غرفه دارناصیف که کوچک ترین قرآن موجود در نمایشگاه است، اشاره کرد و گفت:«ما در غرفه خود کوچکترین قرآن موجود در نمایشگاه را به ابعاد یک در دو و نیم سانتیمتر ارائه کرده ایم. این قرآن به صورت دستی و با چشم مسلح توسط یک بانوی مصری نوشته شده است و از ارزش بالایی برخوردار است.»
برپایی دومین کارگاه تصویرگری حدیثه قربان در نمایشگاه قرآن
دومین کارگاه «حدیثه قربان» تصویرگر کتابهای کودک ونوجوان در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با موضوع دوستی (دوستان من کجا هستند، روزهاشان پرتقالی) برگزار شد.
این هنرمند پنجشنبه 4 تیر در بخش کودک ونوجوان نمایشگاه و با حضور سه تصویرگر، کارگاهی با موضوع مادر برگزار کرد.
مخاطب این کارگاه، کودکان و نوجوانان بازدیدکننده از نمایشگاه بودند و حدیثه قربان به همراه نرگس محمدی، نوشین صفاخو و مریم حسیننژاد با استفاده از تکنیک کلاژ و کار بر روی مواد مختلف از جمله چوب شروع به کار کردند.
به اعتقاد این هنرمندان تصویرگر، مادر موضوعی بسیار پراحساس و عمیق و جزو موضوعهایی بود که هیچگاه تکراری نخواهد شد. این هنرمندان همچنین به پرسشهای حاضران در کارگاه دربارهی نحوه ایدهیابی و شکلگیری تصاویر به دست تصویرگر پاسخ دادند.
قرار است دومین کارگاه حدیثه قربان با همراهی چهار تصویرگر دیگر شامل محسن میرزایی، آتنا شمس، سمیه محمدی و گلرخ محتاجالفضل روز دوشنبه 8 تیر 94 و با موضوع دوستی ( دوستان من کجا هستند؟ روزهاشان پرتقالی) برپا شود.
بر اساس این گزارش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، امسال نیز مسوولیت بخش کودک و نوجوان نمایشگاه را بر عهده دارد و با برپایی کارگاههای هنری و ادبی و برنامههای متنوع، کودکان و نوجوانان را با موضوع سبک زندگی ایرانی و اسلامی آشنا سازد.
بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم هر شب ازساعت 19 تا 24 در محل باغ موزه دفاع مقدس تهران واقع در بزرگراه حقانی، انتهای خیابان سرو، روبهروی پارک طالقانی برقرار بوده و کودکان و نوجوانان میتوانند به همراه خانوادههای خود از برنامهها و فعالیتهای تدارک دیده شده تا پایان نمایشگاه استفاده کنند.
دومین همایش ملی «بانوی فضیلت، حامی رسالت» برگزار میشود
دومین همایش ملی بزرگداشت فضیلت و عظمت حضرت خدیجه کبری به منظور گسترش «مرام» این بانو به جای « نام» وی عصر سه شنبه -9 تیر – در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار میشود.
ملیحه سادات موسوی دبیر کمیته بانوان نمایشگاه قرآن کریم با اعلام این مطلب گفت: «دومین همایش ملی «بانوی فضیلت، حامی رسالت» همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن با هدف شناخت بهتر شخصیت والای حضرت خدیجه(س) و معرفی ایشان به عنوان الگوی بانوان جامعه اسلامی برگزار خواهد شد.»
او با اشاره به این که این مراسم سابقه طولانی دارد و در سالهای گذشته با عنوان یادبود برگزار میشد افزود: «این بانوی بزرگ، حق زیادی به گردن همه دارد، زندگی ایشان سراسر الگو برای بانوان ماست، اما با کمال تاسف جامعه ما کمتر با این بانوی بزرگ آشنایی دارد. با اینکه خیلی بدهکار ایشان هستیم و وجوه مختلفی در زندگی این بانوی مکرم وجود دارد که میتواند الگوی زنان دینی جامعه ما باشد اما شاهدیم که کمتر به این وجوه پرداخته شده است.»
موسوی همچنین به تکریم و تقدیر از افرادی که فعالیت هایی درباره حضرت خدیجه (س) انجام دادهاند در این همایش اشاره کرد و گفت: «سال گذشته و در ایام وفات حضرت خدیجه (س) و سخنرانی هایی درباره حضرت خدیجه (س) برگزار شد و مقاله هایی نیز ارائه شد. این مسئله زمینه ساز شد که امسال هم مسئولان نمایشگاه مقدمات برگزاری این همایش را فراهم کنند.»
دبیر کمیته بانوان با بیان اینکه در این همایش از 6 نفر از افرادی که به نام حضرت خدیجه کبری خدمتی را برای خلق خدا انجام دادهاند تکریم میشوند، گفت: «در اغلب موارد، زمانی که روز وفات این بانو میرسد از افرادی که هم نام این بانو هستند سراغ گرفته میشود و از آنها قدردانی میشود؛ البته که این اقدام مناسب و مثبتی است که دختر، بانو و همسری نامش خدیجه باشد اما مهمتر از «نام»، » مرام» است که باید به آن توجه شود. مرام حضرت خدیجه چه بوده است؛ چه اشخاصی این مرام را پی گیری میکنند و الگو قرار میدهند.»
موسوی درباره فرایند شناسایی افراد برای تکریم در همایش گفت: در طول سال این فرایند پیگیری میشود؛ «به عنوان مثال فردی که درمانگاهی به نام حضرت خدیجه (س) ساخته و خدمت به خلق میکند و یا مرکز خدماتی، فرهنگی و آموزشی به نام حضرت خدیجه راه اندازی کرده شناسایی و از آنها قدردانی میشود.»
او ابراز امیدواری کرد که بتوانیم مرام حضرت خدیجه کبری را احیا کنیم و بتوانیم سالهای آینده کنگره ای به نام این بی بی بزرگوار برپا کنیم.
او تصریح کرد: «بیبی خدیجه از لحاظ وجاهت مورد قبول تمامی فرق اسلامی است و همه فرقههای مسلمانان درباره حضرت خدیجه توافق و وفاق دارند، این مقبولیت همگانی در جامعه اسلامی است و حتی بین افرادی که تاریخ اسلام را قبول ندارند.
او از ارائه طرحی برای برپایی کنگره از سوی علمای قم خبر داد و گفت: «امیدواریم با ارائه و تایید این طرح زمینه برپایی کنگره با همکاری حوزههای علمیه ، مراکز علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی برای سال آینده مهیا و برقرار شود.»
او مرام حضرت خدیجه را شاخص اصلی برگزاری این همایش دانست و گفت: «فداکاری، مجاهدت، ایستادگی پای عقیده و رسالت، بخشش تمامی دارایی هایش برای اسلام از جمله ویژگیهای این شخصیت جهان اسلام است بنابراین قبله اصلی همایش، خود حضرت خدیجه هستند.»
دبیر کمیته بانوان افزود:کسانی که در این ویژگیها سرآمد باشند و در این زمینهها خدمات قابل توجهی را ارائه کرده باشند در تهران و تمامی شهرستانها شناسایی میشوند. به عنوان مثال فعالیت هایی مانند ساخت مرکز تخصصی قلب و عروق حضرت خدیجه، درمانگاه حضرت خدیجه، دبیرستان حضرت خدیجه و ...از جمله این مواردند. این خدمات در حوزههای مختلف درمانی، پژوهشی، خیریه، آموزشی هستند که به نام ایشان فعالیت میکنند.
او از ارتقای سطح کیفی همایش امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: شناساییها برای همایش امسال گسترده تر شده و افرادی که انتخاب شدهاند دارای ویژگیهای خاص تری نسبت به سال گذشتهاند. همچنین برای شناسایی افراد از انجمنهای تخصصی پراکنده در سراسر کشور بهره میبریم که از جمله اینها انجمنهای بانوانی قرآنیاند که در استانها و شهرستانها فعال اند. از این طریق به دورافتاده ترین نقاط کشور دسترسی داشتیم.
انتهای پیام/