صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
رئیس مرکز پژوهش‌ها در صحن علنی مجلس:‌

فقط 6 هزار میلیارد تومان از فروش نفت صرف سرمایه‌گذاری شده‌است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: ما می‌توانیم بگوییم متأسفانه تنها 6 هزار میلیارد تومان از منابع حاصل از فروش نفت صرف سرمایه‌گذاری در کشور شده است.
کد خبر : 254171

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، کاظم جلالی نماینده مردم تهران و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه 3 بهمن)، در ارائه گزارش عملکرد 9 ماهه بودجه طی سخنانی اظهار داشت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات اشاره شد ما 9 هزار میلیارد تومان دچار کسری بودجه هستیم و همچنین 9 هزار میلیارد تومان هم در هدفمندی یارانه‌ها هم کسری داریم که این نشان می‌دهد در کل برخی اعداد و ارقام اینگونه که مطرح می‌کنیم نیست.


وی افزود: در بحث گزارش‌های بودجه‌ای باید بتوانیم به مردم بگوییم مسئولیت‌پذیری بودجه‌ای چگونه بوده است که این موضوع شفافیت بودجه‌ای مشخص و بحث بودجه و نظارت عمومی مواجه شود.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: در بحث گزارش بودجه‌ای عملاً باید 4 آیتم را به سمع و نظر مردم برسانیم که از جمله آن می‌توان به عملکرد بودجه‌ای در ارتباط با اقتصاد کلان اشاره کرد که باید پاسخگو باشیم. این بودجه بر روی رشد و ضریب جینی چه اثری داشته است.


وی میزان اجرای سیاست‌های کلی و مالیاتی در بودجه، ارتباط بودجه اجرا شده و ریسک مالی و همچنین ارتباط بودجه اجرا شده با چشم‌انداز میان‌مدت را از جمله دیگر مواردی خواند که باید آنها را به مردم اطلاع‌رسانی کرد و گفت: ارتباط بودجه باید با برنامه 5 ساله مشخص باشد.


جلالی همچنین عنوان کرد: به نظر می‌رسد مجلس در سال‌های گذشته تلاش کرد که یک نوع حسابرسی مالی را مورد توجه قرار دهد اما در بحث عملکرد و حسابرسی اجتماعی هنوز نتوانستیم گامی برداریم.


وی بر همین اساس اضافه کرد:آنچه برای مردم مهم است نتایج اعداد و ارقام نیست بلکه پولی است که از مالیات و سهم فروش نفت صرف می‌شود و برای مردم مهم است که این پول چه باری از دوش آنها برمی‌دارد و خروجی آن با پول مردم چه بوده است. لذا کمیسیون‌ها با کمک مرکز پژوهش‌ها می‌خواهند گزارش عملکرد جزئی در خصوص بودجه ارائه شود.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به نکاتی در خصوص بودجه سال 96، عنوان کرد: دولت‌ها در ایران همانند سایر کشورها وظایف مهمی در حوزه کالاهای عمومی بر عهده دارند در سال 95دیدیم که میلیون‌ها دانش‌آموز در مقاطع تحصیلی مختلف تحصیل کردند و همچنین دولت امنیت عمومی برقرار کرد،‌همچنین در سال 96 هم دولت برای تأمین هزینه‌های کالاها و ضمانت از منابعی مانند نفت و گاز استفاده کرد حال باید پرسید کیفیت و خدمات ارائه شده چگونه است ما باید در اینباره پاسخ دهیم و این مطالبه‌ای است که مردم از دولت دارند.


جلالی با طرح این سوال که بین مصوبات مجلس و عملکرد بودجه‌ای چه میزان فاصله است،‌یادآور شد: در سال 96 دولت منابع عمومی را به میزان 320 هزار میلیارد تومان پیشنهاد داد اما ما در مجلس چه کردیم؟ در بودجه این رقم را 8 درصد اضافه کردیم. در این رابطه عملکرد 9 ماهه نشان می‌دهد که تنها 196 هزار میلیارد تومان آن محقق شده است و در سال 97 هم پیش‌بینی می‌کنیم که همان 309 هزار میلیارد تومان در این بخش محقق شود.


وی با اشاره به اینکه تنها 29 هزار میلیارد تومان تا کنون در حوزه‌های عمرانی اعتبار محقق شده است‌،گفت: چرا در مجلس اعداد را غیرواقعی می‌نویسیم که فردا به دنبال آن بدویم.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به تراز عملیاتی، تراز تملک دارایی سرمایه، تراز تملک دارایی‌های مالی عنوان کرد: تراز عملیاتی طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی 80 هزار میلیارد تومان است که این مقدار بیش از درآمد حاصل از فروش نفت است.


وی در ادامه مطلب فوق یادآور شد: این کسری در عمل در حد همین 80 هزار میلیارد تومان باقی می‌ماند و در آنجایی که مصارف ما به تفکیک منابع تقسیم‌بندی شده است می‌توانیم بگوییم بر اساس گزارش بودجه‌ای 23 هزار میلیارد تومان از طریق اوراق تأمین شده است.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما می‌توانیم بگوییم که تنها 6 هزار میلیارد تومان از فروش نفت صرف سرمایه‌گذاری شده است که این بسیار خطرناک است.


جلالی با اشاره به بودجه 9 ماهه اخیر در حوزه هدفمندی یارانه‌ها عنوان کرد: در 9 ماهه ابتدایی سال 96 مبلغ 11 هزار و 700 میلیارد تومان در اختیار سازمان هدفمندی یارانه‌ها بوده است که 12 هزار و 500 میلیارد تومان هم از منابع دیگر تأمین شده است و این باری است که در کشور ایجاد شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر