داروسازی بیمارستانی در کشور مظلوم ماندهاست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید فرشاد حسینی شیرازی در نشست خبری اولین کنگره بین المللی داروسازی نوین که قرار است ۱۸ تا ۲۰ بهمن در مرکز همایشهای رازی برگزار شود، اظهار کرد: در این کنگره از سخنرانان برجسته و مطرح دنیا دعوت به عمل آوردهایم که برخی از آنها مهمان حضوری خواهند بود و برخی به صورت زنده سخنرانی های خود را ارائه خواهند داد.
وی با بیان این مطلب که اتفاقات یک دهه اخیر در حوزه داروسازی در کنگره پیش رو مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، ادامه داد: موضوع داروهای نوترکیب، نانو در ساخت دارو، ژن درمانی، سلول درمانی و ... از جمله مباحث مورد بحث در این کنگره خواهند بود.
حسینی شیرازی به موضوع غذا درمانی به عنوان یک مبحث بسیار مهم در حوزه دارو و درمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شرکتهای بزرگ جهان بر روی مقوله غذاهای درمانی کار می کنند که ما میبایست به تبعیت از آنها در این بحث وارد شویم.
به گفته وی، ساخت غذا برای دیابت، آلزایمر، پارکینسون و ... قابل اهمیت است که باید در کشور ما مورد توجه قرار گیرد.
حسینی شیرازی از حضور سندیکای تولیدکنندگان دارویی کشور به همراه هلدینگهای دارویی و واردکنندگان دارو در کنگره خبر داد و گفت: دانشجویان داروسازی نیز سهم عمدهای در این کنگره خواهند داشت به طوری که قرار است مسائل و مشکلات خود را در حوزه داروسازی مطرح کنند.
وی با اشاره به تعدد انجمنهای علمی داروسازی کشور که مسائلی را ایجاد کرده است، تاکید کرد: قرار است در این کنگره اولین مجمع انجمنهای علمی داروسازی شکل بگیرد.
حسینی شیرازی با اشاره به نقش صنعت و دانشگاه در حوزه داروسازی، تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم بین صنعت و دانشگاه ارتباط قویتری ایجاد کنیم، میبایست حوزههای ارتباطی انطباق دهنده ایجاد شود تا بتوان صحبتهای رو در رو بین صنعت و دانشگاه را فراهم آورد.
رئیس مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به موضوع طرح تحول سلامت و گلایههای داروسازان اشاره کرد و گفت: داروسازان احساس میکنند که میبایست در طرح تحول سلامت قدرت بیشتری داشته باشند، از همین رو لازم است تفکیک داروسازی بیمارستانی از بالینی مشخص شود که در نتیجه آن نقش آنها برجستهتر خواهد بود.
وی با اشاره به موضوع مشاورههای دارویی که از چند جنبه قابل بررسی است، اظهار کرد: مشاورههای دارویی در داروخانهها با استانداردهای بالای جهانی صورت می گیرد اما متاسفانه ما هنوز از داشتن اتاقهای مشاوره در داروخانهها محروم هستیم.
حسینی شیرازی با اعلام اینکه مشاورههای بالینی در بیمارستان های کشور از جایگاه خوبی برخوردار است، تاکید کرد: متاسفانه داروسازی بیمارستانی در کشور مظلوم مانده است.
وی موضوع صنعت دارو برای صادرات را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایجاد رقابتهای دارویی به همراه استانداردسازی و عرضه بین المللی موضوعاتی هستند که صنعت داروسازی ما باید بیشتر بر روی آنها کار کند.
حسینی شیرازی با اعلام این مطلب که دارو دومین اقتصاد بدون ضرر در دنیا بوده و در حال حاضر از صنعت نفت و پتروشیمی نیز جلو زده است، افزود: قدمت اقتصاد دارو در ایران به ۸ سال نمی رسد، از همین رو لازم است سامانه تولید دارو در کشور به روز شود.
انتهای پیام/