صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با آنا:

بیکاری و ناامیدی از آینده دلیل اصلی مهاجرت نخبگان به خارج/ استقبال دانشگاه‌های کانادایی از پذیرش فارغ‌التحصیلان علم و صنعت

رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: از دید فارغ‌التحصیلان و دانشجویان شرایط زندگی و کار برای آنان مناسب نیست و این موضوع مزید بر علت شده است تا میزان ناامیدی در میان دانشجویان و جوانان گسترش یابد.
کد خبر : 253906

محمدعلی برخورداری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره دلایل مهاجرت دانشجویان، فارغ‌ التحصیلان و نخبگان ایرانی به خارج از کشور اظهار کرد: در همه دنیا مهاجرت نخبگان از یک کشور به کشوری دیگر رایج است و فقط مختص ایران نیست. به عقیده ادامه تحصیل دانشجویان در خارج از کشور خوب است چراکه آنان با فرهنگ‌ و علم دنیا آشنا می‌شوند، اما مشکل اصلی در کشورمان عدم بازگشت بسیاری از نخبگان به ایران است. یعنی اکثر فارغ‌التحصیلان و دانشجویان بعد از ادامه تحصیل در خارج به ایران بر نمی‌گردند.


وی افزود: ما باید از خودمان بپرسیم که چرا نخبگان یا دانشجویان بعد از ادامه تحصیل به ایران بر نمی‌گردند؟ پاسخ روشن است؛ زیرا زمینه اشتغال در ایران ضعیف است و شرایط فارغ‌التحصیلان برای حضور در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، تجارت، بازرگانی و... فراهم نیست. به عبارتی آنان امیدی به آینده خودشان برای حضور و کار در ایران ندارند.


امید با حرف ایجاد یا تقویت نمی‌شود


رئیس دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: امید به صورت حرف و روانی در جوانان و دانشجویان ایرانی ایجاد یا تقویت نمی‌شود چراکه ابزار و زمینه‌های امید هم باید برای جلوگیری از فرارمغزها یا بازگشت آنان از خارج به ایران فراهم شود. جوانان و فارغ‌التحصیلان ایرانی باید نمونه‌های امید را لمس و مشاهد کنند تا انگیزه بازگشتشان به کشور به وجود بیاید.


برخورداری با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان و دانشجویان را نمی‌توان با حرف قانع کرد، گفت: نمی‌توان به فارغ‌التحصیلان و دانشجویان بگوییم بعد از ادامه تحصیل به ایران بیا و به کشورت خدمت کن! زیرا نخبگان از خود می‌پرسند مگر چه امتیازاتی برایمان در ایران وجود دارد؟ متاسفانه ایران در زمینه اشتغال قشر دانشجویی و دانشگاهی ضعیف است و شاید دلیل اصلی عدم بازگشت نخبگان همین باشد.


رئیس دانشگاه علم و صنعت در ادامه سخنان خود به وضعیت ناامیدی در میان دانشجویان اشاره کرد و افزود: مشکلی در داخل دانشگاه برای دانشجویان وجود ندارد و اگر هم محدودیتی در فضای آموزشی برای آنان باشد؛ دانشجویان آن را قبول می‌کنند و تحصیل خودشان را ادامه می‌دهند. اما مشکل اصلی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به خارج از دانشگاه یعنی جامعه بر می‌گردد، زیرا کسی که در حال تحصیل در دانشگاه است دائما به بیرون نگاه می‌کند که بعد از اتمام تحصیل چه آینده‌ای برای آنان رقم خواهد خورد. یعنی از خود می‌پرسد آیا می‌تواند ازدواج کند، صاحب شغل شود و زندگی تشکیل دهد یا خیر؟


شرایط اقتصادی برای دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان امیدوارکننده نیست


وی در این باره اضافه کرد: وضعیت اقتصاد ایران بر هیچ کس پوشیده نیست و این شرایط برای بسیاری از دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان امیدوارکننده نیست. متاسفانه از دید فارغ‌التحصیلان و دانشجویان شرایط زندگی و کار برای آنان مناسب نیست و این موضوع مزید بر علت شده است تا میزان ناامیدی در میان دانشجویان و جوانان گسترش پیدا کند. بنابراین مشکل از پایه‌های تحصیلی دانشگاه‌های ایران نیست بلکه مشکل اصلی به خارج از دانشگاه مربوط می‌شود.


برخورداری درباره میزان استقبال دانشگاه‌های برتر دنیا از پذیرش فارغ‌التحصیلان علم و صنعت نیز گفت: اطلاع آماری دقیقی نداریم، اما اصولا اروپا، کانادا و آمریکا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های معتبر ایران را به راحتی پذیرش می‌کنند. دانشگاه‌های ایران در دنیا شناخته شده هستند و از نخبگان ایرانی هم استقبال خوبی می‌کنند.


وی ادامه داد: بیشتر پذیرش‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری صورت می‌گیرد و دانشجویان ایرانی به راحتی در این مقاطع در دانشگاه‌های معتبر دنیا حضور پیدا می‌کنند و اکثر آنان هم افراد موفقی می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر