صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶

بازیافت کربن دی‌اکسید به پلاستیک

دانشمندان راهی پیدا کردند تا ضایعات کربن دی‌اکسیدموجود در جو کره زمین را بازیافت کنند و به پلاستیک تبدیل کنند.
کد خبر : 253592

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، در حال حاضر میزان زیادی کربن دی‌اکسید در جو زمین وجود دارد که کلیدی‌ترین عامل در گرمایش زمین است. اخیرا دانشمندان راه جدیدی پیدا کردند تا میزان کربن دی‌اکسید اضافی جو را کنترل کنند: تبدیل کربن دی‌اکسید به پلاستیک.


درست است که پلاستیک ماده مفیدی برای محیط زیست نیست اما تبدیل کربن دی‌اکسید به چیزی مانند پلاستیک می‌تواند مزیت‌های خودش را داشته باشد، برای مثال دیگر نیازی به استفاده از سوخت فسیلی برای تولید پلاستیک نیست. این امر می‌تواند فرصتی باشد تا تغییرات اقلیمی را به حداقل رساند.


با وجود این که روش جدید بسیار کارآمد است اما در حال حاضر دانشمندان نیاز دارند تا دستگاهی برای تبدیل کربن دی‌اکسید به اتیلن، ماده خامی که برای تولید پلاستیک(پلی‌اتیلن) استفاده می‌شود، طراحی کنند و بسازند.


این دستگاه احتمال ساخت سیستمی برای تبدیل کربن دی‌اکسید به پلاستیک را بیشتر می‌کند.


فیل دلونا، محقق ارشد این پژوهش از دانشگاه تورنتو، در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم آینده پر از فناوری‌های پیشرفته‌ای خواهد بود که ضایعات را به چیزهای ارزشمند تبدیل می‌کنند».


وی افزود: «بسیار هیجان‌انگیز است که در حال تلاش برای ایجاد راه‌های جدید و پایدار برای رفع نیازهای انرژی در آینده هستیم».


تیم تحقیقاتی با استفاده از طیف‌سنجی اشعه ایکس و تکنیک‌های مدل‌سازی کامپیوتری به آنالیز اشعه‌های الکترومغناطیسی پرداختند تا کاتالیزورهای کلیدی را شناسایی کنند.


به لطف ابزار جدیدی که توسط تام رجیر ساخته شده است، دانشمندان توانستند شکل و محیط شیمیایی کاتالیزورها را بررسی کنند.


رافائل کوئینترو از دانشگاه تورنتو در این باره می‌گوید:‌ «این کار برای اولین بار انجام شده است. روش اندازه‌گیری جدید به ما اجازه داد تا بتوانیم پاسخ چند سوال را بیابیم: این فرآیند چگونه اتفاق می‌افتد و چگونه می‌توان آن را مهندسی کرد و بهبود بخشید».


دلونا در این باره گفت: «امکان نداشت بتوان جای دیگری در دنیا این آزمایش را انجام داد».


وجود یک کاتالیزور برای انرژی‌رسانی به یک واکنش تقلیل کربن دی‌اکسید ضروری است، این امر باعث می‌شود که وقتی کربن دی‌اکسید تحت جریان الکتریکی قرار می‌گیرد، به ماده‌های شیمیایی دیگر تبدیل شود. با وجود این که بسیاری از فلزات می‌توانند به عنوان کاتالیزور عمل کنند اما مس تنها فلزی است که می‌تواند اتیلن تولید کند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر