صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه:

مازاد تولید، واردات رسمی و قاچاق را باهم داریم!

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه گفت: با وجود اینکه انواع گل و گیاه در ایران تولید می‌شود و محصول روی دست تولیدکنندگان مانده است، نه تنها گل و گیاه به صورت قاچاق وارد می‌شود، بلکه درهای گمرک به روی واردات باز است.
کد خبر : 253454

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مهدی شریفی با اشاره به برخی مشکلات سر راه تولیدکنندگان گل و گیاه کشور گفت: فرسوده بودن سیستم گلخانه‌ها در شمال کشور یکی از مشکلات بزرگی است که موجب شده بیشتر گلخانه‌ها با کوچک‌ترین بارش برف و باران و وزش باد دچار خسارت شوند.


مدیرعامل اتحادیه گل و گیاه ایران قاچاق گل به داخل کشور را نیز از دیگر مشکلات اصلی تولیدکنندگان گل و گیاه عنوان کرد و یادآور شد: باوجود فشارهایی که اتحادیه برای جلوگیری از ورود قاچاق گل داشته این امر ادامه دارد و حتی از طریق گمرک وارد کشور می‌شود که این موضوع بزرگ‌ترین صدمه را به تولیدکنندگان گل وارد می‌کند.


شریفی بابیان اینکه انبوه تولید به علت وضعیت نابسامان بازار روی دست تولیدکننده می‌ماند، تصریح کرد: به دلیل اینکه هیچ برنامه‌ریزی برای صادرات وجود ندارد و بازار خوب چند سال گذشته را از دست دادیم، تولیدات روی دست تولیدکننده مانده است.


تولیداتمان مطابق استاندارد جهانی نیستند


وی با اشاره به اینکه برای صادرات گل باید به استانداردهای جهانی برسیم، تصریح کرد: تولیدات کشور مطابق استاندارد جهانی نیست و بسیاری از آن‌ها سنتی است و به دلیل آنکه با علم روز تولید نمی‌کنند نمی‌توانند بازار صادراتی خوبی داشته باشند.


این تولیدکننده گل و گیاه در رامسر اضافه کرد: کشور ما طی چند سال گذشته بازار صادراتی خوبی در میان کشورهای آسیای میانه داشت که به علت عدم دقت در اینکه گل و گیاه خوبی فرستاده شود، بازار را به‌راحتی از دست دادیم.


شریفی با تأکید بر برنامه‌ریزی صحیح به‌منظور به دست آوردن مجدد بازار و صادرات گل و گیاه، اظهار کرد: تولیدکنندگان باید به سمت مکانیزه کردن تشکیلات خود بروند تا بتوانند هزینه‌ها را کاهش دهند؛ از این طریق می‌توان به بازارهای جهانی دست یابند و گیاه استاندارد تولید کنند.


وی با اشاره به اینکه مازندران در تولید گل‌های آپارتمانی و گلدانی در کشور جایگاه مناسبی دارد، تأکید کرد: گل‌های شاخه‌ای نیز بیشتر در پاکدشت، اصفهان، محلات و یزد تولید می‌شود.


شریفی گفت: باید مرکزی به‌منظور هدایت تولیدکننده به سمت تولید استاندارد ایجاد شود تا بتوان گل را صادر کرد.


۱۱ هزار تولیدکننده گل و گیاه ثبت‌شده‌اند


او با اشاره به وضعیت گل و گیاه کشور اظهار کرد: اتحادیه گل و گیاه کشور طی هشت سال گذشته به دلیل مشکلات خاصی که مدیران قبلی آن به وجود آورده بودند، غیرفعال شده بود اما طی یک سال و نیم اخیر با کمک اعضای اتحادیه برای رفع مشکلات صنفی احیا شد.


وی بابیان اینکه آمار رسمی از تعداد تولیدکنندگان گل و گیاه وجود ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار نفر عضو ۲۳ تعاونی گل و گیاه در کشور هستند و همچنان بسیاری از تولیدکنندگان، عضو این اتحادیه نشدند که این موضوع، فعالیت اعضای هیات مدیره اتحادیه را دشوار می‌کند.


مدیرعامل اتحادیه گل و گیاه کشور با اشاره به اینکه زمانی که آمار درستی از تعداد تولیدکنندگان در اختیار باشد می‌توان برنامه‌ریزی مناسبی انجام داد، خاطرنشان کرد: هرسال تعداد اعضایی که عضو تعاونی‌ها می‌شوند افزایش می‌یابد.


شریفی تأکید کرد: موضوع کم کردن قدرت تعاونی‌ها موجب بروز مشکلاتی شده است که تولیدکننده‌ها اشتیاق کمتری به‌منظور عضویت در تعاونی دارند.



انتهای پیام/

ارسال نظر