صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت:

خدمات بیمه سلامت همچنان رایگان است/ افزوده شدن بیماران پروانه‌ای، متابولیک و ام‌اس به لیست بیماران خاص

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه تغییری در ارائه خدمات بیمه رایگان سلامت ایجاد نشده، افزود: گروه جدیدی از بیماران خاص شامل بیماران پروانه‌ای، متابولیک و ام اس به گروه بیماران خاص تحت پوشش سازمان بیمه سلامت افزوده شده اما منابع مالی آن هنوز مشخص نشده است.
کد خبر : 253418

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در سومین نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه با مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت به پرداخت بخشی از هزینه درمان بیماران متابولیک، پروانه‌ای و ام اس از سوی سازمان بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: قبلا در وزارت بهداشت اعتباری برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته می‌شد و بر همین اساس از سوی سازمان بیمه سلامت تحت پوشش خدمات درمانی قرار می‌گرفتند هم اکنون نیز گروه جدیدی شامل بیماران پروانه‌ای، بیماران متابولیک و بیماران مبتلا به ام اس به این گروه افزوده شده‌اند اما متاسفانه منابع مالی آن لحاظ نشده است.


وی افزود: در صورتی که منابع مالی لازم برای ارائه خدمات به این گروه جدید مشخص نشود ارائه خدمات بیمه سلامت به گروه قبلی نیز دچار چالش می‌شود و انتظاراتی را در بیماران خاص ایجاد می‌کنیم که هیچ اعتباری برای آن در نظر نگرفته‌ایم.


موهبتی با اشاره به اینکه نگاه حکومت باید به بیماران خاص و صعب‌العلاج نگاهی خاص باشد، افزود: هنوز بودجه به صحن مجلس نرفته و انتظار داریم نمایندگان مجلس به تامین منابع مالی این گروه بیماران خاص توجه داشته باشند تا بیماران خاص به امنیت خاطر و آرامش برسند زیرا بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج بسیار سخت و دردناک است و باید بکوشیم تا بیماران جز رنج بیماری متحمل دردهای دیگری نشوند.


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: مجلس باید توجه داشته باشد که وقتی تکلیف جدیدی برای دولت در نظر می‌گیرد منابع مالی و اعتبارات لازم آن را نیز تعیین کنند مجلس تصویب کرده فقط بیماران نازایی مشمول حمایت بیمه قرار گیرند و دولت نیز مکلف به اجرای حکم است. بنابراین در صورتی که منابع مالی برای آن در نظر گرفته نشود باید بخشی از هزینه‌ها را تامین کنیم بر همین اساس آنچه مجلس در نظر گرفته باید بخشی از هزینه‌های بیماران پروانه‌ای و ام اس و متابولیک پرداخت و مشخص شود دقیقا به چه میزان بودجه برای اجرای این مصوبه نیاز داریم.


وی یادآور شد: دولت به موجب برنامه ششم توسعه تنها تصویب‌نامه‌ای را می‌تواند اجرا کند که بودجه و بار مالی آن مشخص شده باشد بر همین اساس باید از نظر منابع مالی در این برنامه اصلاحاتی صورت گیرد.


وی یادآور شد: تا کنون هیچ تغییری در بیمه رایگان سلامت صورت نگرفته و افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز طرف قرارداد از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند و این بیمه همچنان رایگان است.


موهبتی با اشاره به کسری اعتبارات بیمه سلامت گفت: تا پایان سال مجموع زیان انباشته و عدم وصولی سازمان بیمه سلامت به بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد، برهمین اساس با تخصیص آخرین اعتبارات امسال می‌توانیم تا اردیبهشت ماه ۹۶ را تسویه کنیم و فقط ۱۰ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد باقی می‌ماند البته سال آینده نیز کسری بودجه داریم، اما دولت آنچه در توان داشته را دریغ نکرده است.


وی با اشاره به محدودیت‌های مالی دولت و خزانه کشور گفت: طبیعی است که حتما باید از روش‌های مدیریت هزینه استفاده کنیم، اما باید توجه کرد که مدیریت هزینه فقط بخشی از کسری را جبران خواهد کرد زیرا هزینه پرداخت مطالبات مراکز، ماهانه هزار و ۳۰۰ میلیارد است که اگر با مدیریت هزینه‌ها بتوانیم ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی کنیم بازهم نمی‌توانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان کسری اعتبار را جبران کنیم.
موهبتی با بیان اینکه سال آینده بدهی ما صفر نمی‌شود، یادآور شد: بخشی از بدهی‌های سازمان بیمه سلامت از طریق اسناد و اوراق مشارکت طبق مصوبه مجلس پرداخت می‌شود و براساس مصوبه کمیسیون تلفیق بخشی از مطالبات ما در قالب اوراق مشارکت داده می‌شود که البته این اوراق طرفدار ندارد چون شرکت‌های دارویی و دانشگاهی بنگاهاقتصادی نیستند به همین دلیل وصول آنها سخت و دشوار است.
پایگاه اطلاعات بیمه‌ای راه‌اندازی می‌شود
موهبتی با اشاره به راه اندازی پایگاه اطلاعات بیمه شدگان درمان کشور یادآور شد: براساس برنامه ریزی‌های انجام شده ۹ صندوق بیمه گر اطلاعات خود را به پایگاه اطلاعات بیمه شدگان می‌دهند و در این صورت تمامی اطلاعات بیمه شدگان در این پایگاه وجود خواهد داشت و بعد از ۶ ماه سال آینده سیستم استحقاق سنجی در این کارگاه مستقر خواهد شد.


وی افزود: همه بخش‌های دولتی و خصوصی مکلف‌اند از اطلاعات این پایگاه برای ارائه خدمات خود استفاده کنند زیرا قانونگذار، سازمان‌ها را مکلف به جایگزینی ابزارهای الکترونیکی به جای دفترچه بیمه هستند.



۳میلیون و ۷۰۰هزار نفر دودفترچه ای در کشور


موهبتی درباره احکام بیمه بحث همپوشانی نیز گفت: سازمان بیمه سلامت به رفع همپوشانی مکلف شده و شیوه‌نامه آن توسط سازمان بیمه سلامت تبیین و ابلاغ می‌شود زیرا براساس مطالعات صورت گرفته مشخص شد سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر همپوشانی داریم که نسبت به حذف همپوشانی از ابتدای سال آینده اقدام خواهیم کرد و ساز و کار ما این است که حداقل تبعات اجتماعی را داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت یادآور شد: سال ۹۶ اعتبار ما ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که با تخصیص ۱۱۰ درصدی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید اما در سال ۹۷ اعتبار مشخص شده ۱۰ هزار و ۸۱۰ میلیارد تومان است که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال قبل آن کم می‌شود. همچنین بخش دیگر اعتبارات مربوط به دو درصد حق بیمه، بیمه شده است که این اعتبار در سال ۹۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۷ به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر