۴ پرونده پیچیده که بن سلمان را دچار چالش میکند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، به گفته عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور اواخر فوریه یا اوایل مارس آتی سفری به پاریس خواهد داشت.
محمد بن سلمان در شرایطی به پاریس میرود که رویکرد ژئوپلیتیک دو طرف درباره مسائل مختلف متفاوت است و عربستان سیاستهای تحریک کنندهتری را از زمان به قدرت رسیدن بن سلمان در پیش گرفته که این امر در افزایش تنشها در منطقه خاورمیانه تاثیر بسزایی داشته است.
*اختلاف نظر آشکار پاریس و ریاض درباره محاصره قطر
از جمله مسائلی که مطرح است، دخالت ریاض در محافل سیاسی لبنان و محاصره غیرکارآمد اعمال شده علیه قطر است، مسؤولان فرانسوی بر مخالفت خود با فشارهای اعمال شده از سوی کشورهای تحریم کننده جهت اتخاذ موضعگیری علیه دوحه تاکید دارند.
همچنین آنها در مورد افزایش شدید تنشها با ایران همین رویکرد را دارند. محافل نزدیک به کاخ الیزه تاکید دارند مذاکرات انجام شده میان ماکرون و بن سلمان در سفر شتابزده ماکرون به ریاض در تاریخ ۹ دسامبر گذشته، گاهی اوقات شاهد تنش شده بود.
روزنامه لاتریبین فرانسه در این خصوص افشا کرد: ولیعهد عربستان در این مذاکرات پیشنهاد داد با شرکتهای فرانسوی قراردادهای بزرگ امضا شود، اما به این شرط که فرانسه امضای هرگونه قرارداد تجاری با ایران را متوقف کند در مقابل ماکرون به بن سلمان گفت: نباید به این شکل با فرانسه صحبت کنی.
*جنگ یمن و فروش اسلحه
جنگ علیه یمن و محاصره این کشور از سوی کشورهای عضو ائتلاف عربی به رهبری عربستان باعث نگرانی نهادهای غیردولتی و سازمانهای جهانی امدادرسانی شده است، مسالهای که باعث افزایش فشارهای بینالمللی بر ریاض به دلیل نقض حقوق بشر از سوی ائتلاف عربی در یمن شد.
ناظران و منابع حقوقی در فرانسه بر این باروند که فشارها بر ماکرون پیش از سفر ولیعهد عربستان و در طول این سفر افزایش خواهد یافت و طرفهای مختلف رسما خواستار توقف فروش سلاح به کشورهای عضو ائتلاف عربی به دلیل جنایاتشان در یمن خواهند شد. به ویژه که آنها به تصمیم اتخاذ شده از سوی اتحادیه اروپا در فوریه ۲۰۱۶ پایبند نیستند. از جمله مورد دیگری که احتمالا فشارهای پاریس را افزایش میدهد، اعلام رسمی دولت نروژ برای توقف صادرات و فروش سلاح به امارات به عنوان همپیمان عربستان در جنگ یمن است.
*حقوق بشر و مشکل پاریس
علاوه بر مسائل خارجی، پروندههای داخلی نیز وجود دارند که احتمال میرود در برنامه سفر بن سلمان به پاریس قرار گیرند که این پروندهها در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در عربستان است. با وجود اصلاحاتی که در حوزههای آزادی و حقوق زنان اعلام شد، اما گزارشی که روز چهارشنبه از سوی اتحادیه بینالمللی حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه درباره حقوق زنان در عربستان منتشر شده، میتواند ولیعهد عربستانی را در تنگنا قرار دهد و از طرف دیگر نیز به ماکرون نسبت به بیتوجهی به مساله حقوق بشر در سوریه هشدار دهد همانند آنچه در جریان سفر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به پاریس رخ داد و ماکرون مورد انتقاد شدید نهادهای حقوقی از جمله عفو بینالملل و دیده بان حقوق بشر این سازمان قرار گرفت.
در گزارش جدید اتحادیه جهانی حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه تاکید شده زنان در عربستان همچنان با محدودیتهای شدیدی در احقاق حقوق خود مواجه هستند، در این گزارش قوانین عربستان برای مبارزه با تروریسم محکوم و تاکید شده که از این قوانین برای جرم تلقی کردن بیان آزادانه نظر مخالف استفاده میشود و دهها چهره حقوقی، وبلاگنویس، وکیل مدافع و تظاهرکننده در عربستان به دلیل نظراتشان با حبسهای طولانی به اتهام اهانت به دین، حمایت از تروریسم، برهم زدن امنیت کشور و تلاش برای تاثیرگذاری بر آرای مردم و دیگر موارد مواجهه هستند. این مسائل نسبت به شکلگیری تظاهراتی در پاریس علیه سفر بن سلمان به این کشور و اعتراض به وضعیت حقوق بشر در عربستان هشدار میدهد.
*ولید بن طلال
مساله دیگری که چهرههای سیاسی فرانسه معتقدند ماکرون در دیدار با بن سلمان مطرح خواهد کرد ادامه بازداشت شاهزادگان عربستانی و در راس آنها ولید بن طلال، شاهزاده میلیاردر عربستانی خواهد بود، بن طلال روابط خوبی با چهرههای سیاسی فرانسه داشته و سرمایهگذاریهای متعددی در شرکتهای مختلف فرانسوی دارد.
اخیرا روزنامه وال استریت ژورنال، از تماسهای تلفنی بن سلمان با فرانسوا اولاند و روسای جمهور پیشین فرانسه خبر داد و نوشت: آنها نسبت به اثرات و پیامدهای بازداشت بن طلال بر سرمایهگذاریهای خارجی این کشور ابراز نگرانی کردند.
بن طلال سپتامبر گذشته با ماکرون دیداری داشت و ائتلاف استراتژیک با فرانسه را مورد بحث و مناقشه قرار داد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/