تخصیص سلیقهای خوراک برای تولید قیر در تضاد با اهداف صادراتی است
عباسعلی اسلامی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا با انتقاد از تخصیص سلیقهای خوراک به واحدهای تولید قیر گفت: وضعیت تولید قیر در کشور با حاشیههایی همراه بوده چراکه تخصیص خوراک به این واحدها تابع هیچ مقرراتی نبوده و باعث کاهش صادرات این محصول کشور شده است.
وی با اشاره به دیگر دلیل افت صادرات قیر کشور، ادامه داد: واردات بیرویه ماده اولیه قیر از عراق به بازار ایران لطمههای زیادی را زده و از سوی دیگر نباید فراموش کرد که مرغوبترین قیر، ازآن تولیدکنندگان داخلی بود.
اسلامی نیاز به آمار و اطلاعات اقتصادی را لازمه تجارت دانست و تاکید کرد: تولید، صادرات و واردات نیازمند وجود آمارهای واقعی بوده و تا زمانی که این آمارها از سوی وزارتخانههای متولی صمت، نفت و امورخارجه در اختیار صادرکنندگان قرار نگیرد، نمیتوان برای صادرات برنامهریزی کرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی مسائل بانکی را در این حوزه تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: تاثیرگذار مسائل پولی و مالی در مجموع صنعت کتمانپذیر نیست و برای برطرف ساختن آن باید راهکار جدی در نظر گرفت؛ میزان صادرات طی 9 ماهه سال به نسبت سال گذشته چندان کاهشی را تجربه نکرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بخشهایی نظیر پتروشیمی با افزایش میزان صادرات روبهرو بودهایم اما در حوزههای مانند قیر، صادرات ایران با کاهش همراه بود.
اسلامی همچنین نیاز به رگولاتوری را مهم تلقی کرد و گفت: ایجاد نهاد تنظیم مقررات یا رگولاتوری میتواند نقش ارزندهای در تامین خوراک و تقسیم آن را میان واحدهای تولیدی ایفا کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پایان خاطرنشان کرد: با تحقق نظام رگولاتوری بر میزان صادرات افزوده میشود.
انتهای پیام/