صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۴ - ۲۷ دی ۱۳۹۶

نامه سرگشاده مددکاران بیمارستانی به وزیر بهداشت

مددکاران با توجه به نگرانی‌های جامعه مددکاری در خصوص انتقال اداره مددکاری معاونت درمان به معاونت اجتماعی نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت نامه‌ای نوشت.
کد خبر : 252437

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مددکاران اجتماعی در پی تصمیم اخیر وزارت بهداشت برای انتقالب اداره مددکاری به معاونت اجتماعی احساس نگرانی کرد و در این خصوص نامه‌ای به وزیر بهداشت نوشت.


متن نامه به شرح زیر است:


«جناب آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی


باسلام


احتراما به استحضار می‌رساند مورخ 96/10/25 در یک اقدام بحث برانگیز و شتاب‌زده، اداره مددکاری معاونت درمان طی تفاهم نامه دوجانبه بین معاون درمان و معاون اجتماعی به معاونت اجتماعی انتقال داده شده است.خبر انعقاد این تفاهم نامه جامعه مددکاری بیمارستانی را در شوک بزرگی فرو برد. متاسفانه طی سالیان اخیر، این اداره به طور مکرر بین ادارات، دفاتر و معاونت‌های مختلف از روابط عمومی تا معاونت دانشجویی و بهداشتی و در نهایت درمان جابه‌جا شده است. با توجه به ماهیت کار مددکاری بیمارستانی که به طور مشخص به ارائه خدمت به بیماران بستری و خانواده‌های ایشان در کنار سایر اعضای تیم درمان همچون پزشک و پرستار می‌پردازد، جایگاه تعیین شده در معاونت درمان مناسب‌ترین جایگاه برای استقرار این اداره بود و طی یک سال اخیر نیز با اتخاذ رویکرد علمی حرکت‌هایی در راستای تخصصی شدن این حرفه برای ارائه خدمت جامع به بیماران و خانواده‌های ایشان صورت گرفت و این امید را در دل مددکاران بیمارستانی زنده کرد که پس از سال‌ها فعالیت در بیمارستان‌ها، سرانجام نقش تخصصی خود را یافته‌اند و مددکاری اجتماعی بیمارستانی با پروسیجرهای شفاف و به دور از برخوردهای سلیقه‌ای، هویت خود را شناخته است. این انتظار در وزارتخانه‌ای که داعیه‌ای توجه به تمامی ابعاد سلامت دارد و بیماری را فراتر از مشکلات جسمی می‌بیند انتظار عبثی نبود. اما خبر انتقال مجدد این اداره به معاونت اجتماعی آب سردی بود بر پیکر تازه جان گرفته این حرفه.


جناب آقای دکتر هاشمی به راستی ما تا به کی باید شاهد این جابه‌جایی‌های مکرر و غیراصولی و کارشناسی نشده‌ای باشیم که بی شک باعث تخریب چهره این حرفه شده است؟ این جابه‌جایی‌های مکرر مانع به ثمر رسیدن برنامه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای مددکاری اجتماعی می‌شود که هدف نهایی تمامی آنها ارائه خدمت جامع به مردم این سرزمین است. سپردن این اداره به حوزه‌ای که درک درستی از مددکاری بیمارستانی ندارد خطر تقلیل گرایی حیطه فعالیت مددکاران بیمارستانی را به سطح فعالیت‌های خیریه‌ای افزایش می‌دهد. بیش از صد سال است که مددکاری اجتماعی در دنیا از شکل خیریه‌ای خود خارج و تبدیل به یک تخصص شده و در ایران نیز از شصت سال پیش تاکنون این رشته به صورت آکادمیک تدریس شده است و حال شاهد آنیم در وزارتی که خود متولی آموزش این رشته به عنوان یک تخصص است، تصمیمی اتخاذ می‌شود که بی‌شک به سنتی شدن این حرفه منجر خواهد شد.


آنچه مسلم است این است که جایگاه مددکاری بیمارستانی در تیم درمان قابل انکار نبوده و تضمین تعامل آن با تیم درمان نیازمند وحدت رویه فرماندهی در سطوح ستادی است. تفکیک مددکار بیمارستانی از تیم درمان منجر به عملکرد نادرست و به تدریج حذف از تیم درمان شده و مشخصا این به ضرر گروه هدف خواهد بود. ضمن اینکه این تغییر جایگاه می‌تواند باعث تغییر رسته مددکار بهداشتی و درمانی شده و مددکار اجتماعی را تبدیل به یک نیرو پشتیبانی خیریه‌ای سازد که مغایرت کامل با شرح وظایف این حرفه داشته و منجر به کاهش چشمگیر دستمزد و مزایا خواهد شد.


ما، مددکاران اجتماعی بیمارستانی، از شما به عنوان مقام عالی وزارت درخواست می کنیم مانع انجام این فرایند انتقال شده و حقوق صنفی ما و نیز حقوق مراجعان ما در برخورداری از خدمات باکیفیت روانی اجتماعی مددکاران اجتماعی محترم شمارید. از خاوند منان برای جنابعالی آرزوی موفقیت در ارائه خدمت به مردم داریم.»


انتهای پیام/

برچسب ها: وزیر بهداشت
ارسال نظر