صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۷ دی ۱۳۹۶

سازنده سوفیا به دنبال چیست؟

دیوید هنسن، سازنده ربات سوفیا، قصد دارد ماشین‌های نابغه و فوق هوشمندی بسازد که اعتماد انسان‌ها را جلب کنند.
کد خبر : 252291

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از DailyMail، دیوید هنسن در نظر دارد آینده‌ای بسازد که ربات‌های هوش مصنوعی تبدیل به ماشین‌های نابغه و فوق هوشمندی شده باشند و بتوانند برخی از مشکلات و چالش‌های بشر را حل کنند.


هنسن در تگزاس به دنیا آمده است و قبلا در کمپانی والت دیزنی به عنوان مجمسه‌ساز مشغول به کار بوده است. بعدها هنسن استارتاپ خود را در هنگ‌کنگ پایه گذاشت که با تلفیق هوش مصنوعی، طراحی اسباب‌بازی و الکترونیک، ربات‌های اجتماعی می‌سازد که چهره‌های انسانی دارند و مایلند اعتماد نسل بشر را جلب کنند تا بتوانند با آنها تعامل کنند.


هنسن 49 ساله با ساخت سوفیا، ربات هوش مصنوعی که اولین شهروند رباتیک جهان است، مشهور شد. وی سوفیا را شاهکار خود می‌داند و چهره آن را با الهام از آدری هیپبورن، بشردوست و هنرمند هالیوودی، ساخته است.


به نظر می‌رسد که هنسن برای ساخت سوفیا از پیشینه سینمایی خود کمک گرفته است چرا که سوفیا شباهت زیادی به یک مانکن متحرک دارد.



دیوید هنسن در حال کار روی سوفیا


کمپانی هنسن رباتیک چندین کپی از سوفیا تولید کرده است. تیمی بین‌المللی از دانشمندان و مهندسان روی ظاهر، پلک زدن، بازسازی درک، فهم و نحوه برقراری ارتباط این ربات هستند. همچنین این دانشمندان در حال کار روی الگوریتمی هستند که باعث می‌شود سوفیا قادر به لبخند زدن شود.


در حال حاضر سوفیا دست‌ها و بازوهایی دارد که با پرینتر سه‌بعدی تولید شده‌اند. همچنین به لطف یک کمپانی رباتیک کره‌ای سوفیا حالا می‌تواند از طریق یم جفت پای مکانیکی حرکت کند. سوفیا در نمایشگاه محصولات الکترونیک مصرفی برای اولین بار روی دو پای خود راه رفت.


پوست سوفیا با استفاده از مواد نانوتکنولوژی ساخته شده است که هنسن اختراع کرده است. این ماده بافتی کشسانی دارد و مانند گوشت است.


در چشم سوفیا دوربین‌ کار گذاشته شده و یک سنسور سه‌بعدی نیز در سینه او تعبیه شده است که در دیدن به او کمک می‌کند. همچنین پردازشگری دارد که به عنوان مغز سوفیا عمل می‌کند و تشخیص چهره، تشخیص گفتار و پردازش زبان طبیعی را کنترل می‌کند و سیستم کنترل حرکتی را نیز تحت نظارت دارد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر