صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۲۷ دی ۱۳۹۶

جهان هستی در یک تصویر

اخیرا تصویری در مقیاس لگاریتمی مفهومی از جهان هستی منتشر شده است که منظومه شمسی در قلب آن قرار دارد.
کد خبر : 252215

به گزارش گروه علم و فناوی خبرگزاری آنا از ScienceAlert، در اطراف منظومه شمسی به جز سیاره‌های داخلی و خارجی اجرام نجومی دیگر هم وجود دارند، از جمله کمربند کویپر (کمربندی از اجرام دنباله دار)، ابر اورت (مکانی که خیلی از دنباله‌دار‌ها از آن سرچشمه می‌گیرند)، ستاره آلفا قنطورس (نام ستاره‌ای است در صورت فلکی قنطورس)، بازوی برساووش (یکی از دو بازوی مارپیچی بزرگ کهکشان راه شیری)، کهکشان راه شیری، کهکشان آندرومدا (کهکشان مارپیچی واقع در صورت فلکیِ آندرومدا)، کهکشان‌های دیگر، شبکه کیهانی، تابش مایکروویوی کیهانی و پلاسمای نامرئی که توسط انفجار بزرگ تولید شده است.


تصویری که اخیرا منتشر شده است، کار پابلو کارلوس بوداسی، موسیقیدان و هنرمند، است. وی این تصویر را براساس نقشه‌های لگاریتمی از جهان هستی در کنار هم قرار داده است. بوداسی به کمک دانمشندان دانشگاه پرینستون و با استفاده از تصاویر ناسا از رصدخانه‌ها، تلسکوپ‌ها، فضاپیماها و کاوشگرها این تصویر را ایجاد کرده است.


گروه تحقیقاتی پرینستون، به سرپرستی ریچارد گات و ماریو جوریک، نقشه لگاریتمی خود ازجهان هستی را با استفاده از اطلاعات سازمان هوایی «دیجیتال اسکای» تولید کرده‌اند.


این سازمان طی 15 سال گذشته از تلسکوپ 2/5 متری خود در رصدخانه نیومکزیکو استفاده کرده است تا دقیق‌ترین نقشه سه‌بعدی از جهان هستی را ایجاد کند.



نمایی از جهان هستی


نقشه‌های لگاریتمی بهترین راه برای تجسم اشیایی است که از نظر ابعاد به طور غیرقابل تصوری بزرگ هستند. نقشه لگاریتمی دانشگاه پرینستون از جهان هستی در سال 2005 منتشر شده است و شما می‌توانید آن را در سایت مشاهده یا دانلود کنید.


با وجود این که نقشه‌های لگاریتمی بسیار مفید هستند اما در نظر افراد غیرمتخصص زیاد قابل توجه نیستند. بنابراین بوداسی تصمیم گرفت آن را تبدیل به چیز خوشایندتری کند.


ایده این کار وقتی به ذهن بوداسی خطور کرد که در حال ساخت «هگزافلکساگون»، مدل‌های کاغذی چندوجهی که شکل و شمایل مختلفی روی آن کشیده می‌شود، برای تولد پسرش بود. وی با الهام از این کار تصمیم گرفت که نمای کلی جهان هستی را به شکل یک دایره درآورد.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر