صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۸ - ۲۶ دی ۱۳۹۶
وزیر بهداشت:

مرگ و میرهای روزانه ناشی از آلودگی هوا کمتر از جانباختگان سانچی نیست

وزیر بهداشت گفت: ما روزانه به اندازه سانچی در نزاع‌‌ها، افرادی را از دست می‌ دهیم، مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا هم کمتر از تعداد جانباختگان سانچی نیست.
کد خبر : 251959

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سیدحسن هاشمی در مراسم رونمایی از پروژه ایرانوم که امروز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را به دلیل تنوع موضوعاتی که دارد دوست دارم، گفت: این دانشگاه با سایر دانشگاه‌ها متفاوت است و در عین حال کشور می‌تواند از محصولات علمی این مجموعه استفاده کند، چراکه در این دانشگاه اساتید با ارزشی داریم و توجه به داشته‌هایمان در این مجموعه به رفع مشکلات کشور کمک می‌کند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه امیدواریم بتوانیم از افراد با استعدادی که شناخته شده‌‌اند یا نشده‌اند در اداره کشور استفاده کنیم، افزود: بزرگ‌ترین مشکل عدم رشد کشورها، جهل است و آنجایی انسان غصه دار می‌شود که می‌ببند بقیه تمام راه‌ها را رفته‌اند اما ما خودمان را از فرصت‌هایی که فراهم است، محروم کرده‌ایم.
هاشمی یادآور شد: مشخص است که ما به عنوان بشر، ناتوانی‌های زیادی داریم و هنوز علوم زیادی است که به آن دست پیدا نکرده‌ایم در حالیکه در بسیاری از کشورها برخی علوم و روش‌ها ٢٠ سال قبل آغاز شده است و افتتاح پروژه ایرانوم شروع راهی بسیار طولانی است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه آنجایی که نمی‌دانیم و برای دانستن آن تلاش می‌‌کنیم، نیکو است، ادامه داد: در زمان قاجار دانش آموزان چپ دست دبستانی را فلک می‌کردند، زیرا چپ دستی را لجبازی دانش آموز تلقی می‌کردند که بعدها متوجه شدند چپ دستی یک پدیده طبیعی است و مشابه این نوع برخوردهای جاهلانه برای ما زیاد است.
هاشمی گفت: می‌‌بینیم که بعد از 100 تا 150 سال همچنان اصرار داریم که برداشت‌‌های شخصی خود را اجرا کنیم، امروز در عرصه‌‌های مختلف مدیریتی از این سوء برداشت‌ها زیاد داریم و شاید یکی از دلایل عدم استفاده از استعدادها در کشورهای اسلامی همین برداشت‌‌ها باشد.
وزیر بهداشت در ادامه ضمن ابراز تاسف نسبت به درگذشت دریانوردان ایرانی در حادثه نفتکش سانچی گفت: مشابه اتفاقی که در حادثه سانچی اتفاق افتاد، هر روز در جاده‌ها رخ می‌دهد و یک و نیم برابر جان می‌گیرد که قابل پیشگیری است.
هاشمی با تاکید بر ضرورت توسعه بخش توانبخشی، ادامه داد: ما روزانه به اندازه سانچی در نزاع‌‌ها، افرادی را از دست می‌‌دهیم. مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا هم کمتر از تعداد جانباختگان سانچی نیست. بلاهای طبیعی هم زیاد است؛ یا زیر پایمان می‌لرزد یا از آسمان باران نمی‌بارد. اطراف کشور هم به صورت دائم تنش و جنگ و تروریست وجود دارد. به همین دلیل این ضرورت ایجاد شده است که در حوزه توانبخشی کار زیادی انجام شود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: توانبخشی حق همه به خصوص آنهایی است که برای دفاع از کشور دچار معلولیت شده‌‌اند. تاکنون کارهایی انجام شده اما هنوز با استانداردهای بین ‌المللی فاصله داریم. این ظلم است که نتوانیم از علم بشر در این بخش استفاده کنیم. وزارت رفاه و بهزیستی نیز می‌‌توانند از اقداماتی که در این حوزه انجام شده، کمک بگیرند. وزارت کشور نیز نیاز به انجام مطالعاتی گسترده و متقن در حوزه اجتماعی دارد. چون ما در کشور شاهد تناقضات و تعارضات زیادی هستیم. تنوع دینی، قومی، اختلافات طبقاتی و غیره در کشور وجود دارد و به همین دلیل لازم است که این وزارتخانه از دانشگاه‌‌های مختلف کمک گیرد.
هاشمی گفت: غصه ‌دار شدم که تمام هزینه‌‌ای که برای راه‌ اندازی این پروژه بزرگ صرف شده، یک میلیون یورو بیشتر نیست. کاش به گوش کسانی که باید، برسد که همین رقم، دل چه تعداد دانشجو و جوان علاقه‌ مند را شاد کرد. یک میلیون یورو پولی نیست، روزانه از این قبیل پول‌‌ها در کشور بی‌جا هزینه می‌‌شود. در حالی که می‌توان با استفاده از آنها از استعدادهای کشور استفاده کرد.
وزیر بهداشت گفت: پروژه ایرانوم درواقع دوران نوزادی خود را آغاز کرده است و راه زیادی در پیش دارد، زیرا بعداز آن باید سیستم ژن ادیتینگ یا اصلاح ژنتیکی را فراهم کنیم. تصور می‌‌کنم اگر این پروژه ملی باشد و به صورت جزیره‌ای ادامه پیدا نکند، می‌تواند به جای رقابت منفی، ثروت خلق کند و برای کشور رفتارسازی یکسانی انجام دهد، که خدمت بسیار ارزشمندی در تشخیص بیماری‌های ژنتیکی ارائه خواهد داد.


هاشمی در حاشیه مراسم افتتاح پروژه کشوری ایرانوم در خصوص اهمیت ایرانوم برای نسل‌های آینده گفت: بخشی از متولدین هر سال دارای معلولیت‌های متفاوت هستند و از مجموع یک و نیم میلیون نوزاد زنده متولد شده در سال، دو درصد آنها دچار معلولیت می‌شوند که این موضوع به ژن آنها بستگی دارد، در صورتی که اطلاعاتی درباره تغییرات ژنی آنها داشته باشیم می‌‌توان از تولدهای مکرر همراه با معلولیت در یک خانواده جلوگیری کرد، چراکه در بعضی خانواده‌ها چندنفر دارای یک معلولیت واحد هستند.
وزیربهداشت ادامه داد: علاوه بر تشخیص معلولیت‌ها، می‌‌توان بعضی از این معلولیت‌‌ها را در طول زمان درمان کرد.
هاشمی گفت: بلندپروازی‌‌هایی در حوزه علم پزشکی وجود دارد که می‌‌گوید باید برای هر فردی دارویی متناسب با ژن خودش تجویز شود و این موضوع بخشی از علم مدرن است و در دنیا نیز بسیار جدید است. این پروژه در ایران آغاز شده است و به زودی در شیراز و مشهد هم راه اندازی می‌شود و با توجه به اساتید برجسته‌ای که داریم، از دنیا عقب نخواهیم ماند.



انتهای پیام/

ارسال نظر