جمعیت لاکپشتهای دریایی همگی ماده هستند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از NBCNews، دانشمندان با مطالعه روی لاکپشتهای دریایی سبز، که در امتداد تپههای دریایی بزرگ استرالیا زندگی میکنند، متوجه شدند که اکثرا جمعیت این لاکپشتها را مادهها تشکیل دادهاند. در واقع تنها یک درصد از جمعیت لاکپشتهای جوان نر هستند. متخصصان دلیل این پدیده را گرمایش زمین میدانند.
آب و هوای گرم باعث میشود که اکثر جنینهای لاکپشتهای دریایی تبدیل به ماده شوند، در حالی که آب و هوای سرد باعث میشود تعداد فرزندان نر بیشتر شود.
براساس یافتههای زیستی، گرمایش زمین باعث شده است که آب و هوای زمین گرمتر شود که در نتیجه هیچ لاکپشت نری در جمعیت لاکپشتهای دریایی سبر تولید نمیشود.
درموت اوگورمن، مدیر اجرایی حیات وحش استرالیا، دراین باره میگوید: «این پدیده زنگ خطری برای این منطقه است و در دراز مدت میتواند خسارتهای جبرانناپذیری را به ارمغان آورد».
نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که لاکپشتهای دریایی سبزی که در قسمتهای شمالی و گرمتر ساحل استرالیا زندگی میکنند، اکثر ماده هستند. درواقع 99/1 درصد از جمعیت لاکپشتهای تازه به دنیا آمده، 99/8 درصد از جمعیت لاکپشتهای جوان و 86/8 درصد از جمیعت لاکپشتهای بالغ را مادهها تشکیل میدهند.
قسمتهای شمالی تپههای دریایی استرالیا خانه بزرگترین جمعیت لاکپشتهای دریایی سبز است. تقریبا 25 سال طول میکشد تا لاکپشتهای دریایی سبز به بلوغ جنسی برسند.
البته لاکپشتهای دریایی تنها خزندگانی نیستند که تعادل جنسیتی آنها به دلیل تغییرات اقلیمی و گرم شدن محیط زندگیشان دستخوش تغییر و تحول شده است. بیشتر لاکپشتها، تمساحها و مارمولکها نیز مشکل مشابهی دارند.
دانشمندان در حال مطالعه تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن بر گونههای دیگر هستند تا از پیامدهای خطرناک آن مطلع شوند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/