صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۲۴ دی ۱۳۹۶

جلبک زنده برق تولید می‌کند

محققان موفق شده‌اند با کمک جلبک‌های زنده و مهندسی ژنتیک شده، سلول خورشیدی بسازند که نیروی مورد نیاز خود را تامین می‌کند.
کد خبر : 251213

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه کمبریج انگلیس سلول خورشیدی زیستی ساخته‌اند که به وسیله جلبک زنده نیروی خود را تامین می‌کند. البته برای این منظور جلبک‌ها تحت مهندسی ژنتیک قرار می‌گیرند.


پروفسور کریس‌ هاو، یکی از رهبران این پروژه، می‌گوید: «این یک واقعیت علمی شناخته شده است که جلبک‌های تک‌سلولی زیر نور مقدار کمی الکترون تولید می‌کنند. می‌توان به وسیله یک الکترود این الکترون‌ها را جمع‌آوری و برق تولید کرد. سیستمی که براین اساس ساخته شود، نسخه زیستی یک سلول خورشیدی فتوولتیک است. در حال حاضر مقدار برق تولید شده به ازای هر واحد در این سلول‌ها بسیار پایین است. به طوری که به ازای هر مترمربع 0/1 وات برق تولید می‌شود. با این وجود می‌توان از آنها برای به کار انداختن دستگاه‌های کوچک مانند حسگرهای محیطی استفاده کرد».


روش جدید با همکاری محققان دانشکده‌های بیوشیمی، شیمی و فیزیک ساخته شده و شامل سیستمی دو بخشی است که در آنها دو فرایند اصلی سلول‌های خورشیدی (تولید الکترون و تبدیل آنها به برق) اتفاق می‌افتد. این دو فرایند از یکدیگر جدا شده اند و به این ترتیب عملکرد تولید برق به وسیله کوچک‌سازی بهبود می‌یابد. این بستر به کارآمدتر شدن سلول‌های خورشیدی منجر می‌شود.


البته این سیستم نیاز به ارتقا دارد. زیرا با وجود آنکه این سیستم پنج برابر سلول‌های زیستی جلبکی کارآمد است اما تراکم برق تولیدی آن هنوز یک دهم سلول‌های معمولی است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر