صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حالتی که باعث پیری زودرس می‌شود

در این مطلب به یکی از اصول بسیار مهم و ضروری در حفظ تندرستی و سلامت اشاره شده که عدم رعایت آن باعث بروز انواع بیماریها و ابتلا به "پیری زود‌رس" می‌شود.
کد خبر : 250259

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در منابع طب سنتی برای حفظ تندرستی و سلامتی، اصول 6‌گانه‌ای ارائه شده که به مبانی "حفظ الصحه" معروف است، این اصول 6‌گانه عبارتند از:


1ـ استفراغ و احتباس 2ـ اعراض نفسانی 3ـ هوا 4ـ حرکت و سکون 5ـ خواب و بیداری 6ـ خوردن و آشامیدن


اما یکی از این اصول ضروری سلامتی، "اعراض نفسانی" است که به معنی حالات روحی و روانی ما مانند خشم، نگرانی، غم، خجالت، ترس و ... می‌شود؛ افزایش و کاهش این حالات که مستقیم و غیرمستقیم روی متابولیسم، گردش خون، تنفس، ترشحات دستگاه گوارش و غدد داخلی و عضلات تاثیر دارند، می‌توانند معضلات و مشکلات پیچیده جسمی و روان را برای انسان به وجود بیاورند.


بنابراین در کنار سایر اصول ضروری برای حفظ سلامتی و همانگونه که مثلا باید بر روی تغذیه خود دقت زیادی داشته باشیم، حالات روحی و روانی ما نیز بسیار در حفظ سلامت موثر است کما اینکه دقت در منابع روایی شیعی نیز دقیقاً موید این حقیقت است به‌گونه‌ای که ائمه معصومین ما را به‌شدت از حالات روحی بدی مانند "غم و اندوه" پرهیز داده‌اند؛ برای حفظ سلامت باید از اندوه دوری کرد و اگر هم اندوهی بر ما غلبه کرد باید سعی بر رفع هرچه سریع‌تر آن داشته باشیم.


امیر‌المومنین(ع) در این باره فرموده‌اند‌: «اندوه نیمی از پیری است».


همچنین در روایتی دیگر فرمودند‌: اندوه بسیار موجب پیری می‌شود.


پیامبر(ص) نیز درباره مضرات اندوه فرمود‌: «هر که اندوهش بسیار شود، بدنش بیمار شود»


حضرت مسیح نیز فرمود: هر که اندوهش بسیار باشد، بدنش بیمار شود.


در فرمایشات اهل بیت علیهم السلام بر رفع غبار اندوه از چهره خویشان و نزدیکان ولو با یک سلام نیکو تأکید شده و اهل صله رحم در درگاه خداوند محبوب و عزیز معرفی شده‌اند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در این خصوص می‌فرمایند: صدقه بجا و نیکوکارى و نیکى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوشبختى تبدیل و عمر را زیاد و از مرگ بد جلوگیرى مى کند.


امام صادق (ع) فرمودند: مومنان، در نیکی کردن و مهربانی و دلسوزی نسبت به یکدیگر همچون تن واحدند، که اگر جایی از آن دردمند شود باقی جاها، در بیداری شب و تب و سوز آن همدردی می کنند. و نیز در روایتی دیگر فرمودند: هر که برای خدا برادرش را زیارت کند، خدای عزوجل می فرماید: به زیارت من آمدی و پاداش تو بر عهده من است و من غیر از بهشت برای تو، به پاداش دیگری راضی نمی‌شوم.


انتهای پیام/

ارسال نظر