صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۲۰ دی ۱۳۹۶
قائم مقام وزیرعلوم از جامعه دانشگاهی کشور درخواست کرد؛

اهتمام ویژه به نهضت درختکاری و تداوم جنبش دیرپای زیست محیطی

قائم مقام وزیر علوم، در ابلاغیه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور، اهتمام و توجه ویژه دانشگاهیان را به نهضت درختکاری و تداوم جنبش دیرپای زیست‌محیطی، خواستار شد.
کد خبر : 250191

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، دکتر عبدالرضا باقری در این ابلاغیه تاکید کرد: اکنون که طبیعت در آسایش زمستانی است و برای پوشش سبز بهاری و تابستانی آماده می‌شود، انتظار می‌رود جامعۀ دانشگاهی به شکلی نمادین و در نهضتی یکپارچه، به تأسی از نیاکان پرتلاش خود که در این ایام با جشن و سرور به درختکاری می‌پرداختند، در تداوم چنین جنبش دیرپای زیست‌محیطی اهتمام ورزد.


وی آورده است: در این فصل که زمین این مرز و بوم آمادۀ غرس نهال است، بیایید با برنامه‌ریزی مناسب در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری نهال بکاریم و با هماهنگی و همکاری با متولّیان در محله‌های شهری، میادین، معابر و سکونت‌گاه‌ها دم و بازدم محیط زیست خود را بهبود و آلام و زخم‌های پیکرۀ زیست‌بوم خود را التیام ببخشیم و غبار آلودگی را از دامن طبیعت بزداییم. درخت روح افسردۀ انسان را آرامش می‌بخشد و حیات را برای محیط به ارمغان می‌آورد.


در بخش دیگری از این ابلاغیه آمده است: در این برهه از زمان که به علت تخطّی انسان از اخلاق زیست‌محیطی و نیز رعایت نکردن اصول بوم‌شناختی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، کرۀ خاکی دچار آسیب و رخوت شده و آثار نامطلوب آن در گوشه و کنار زیست‌کره بروز کرده است، نیاز به همیاری و همکاری فرهیختگان و دانشمندان بیشتر احساس می‌شود. گرم‌تر شدن زمین و افزایش آلاینده‌ها، بروز خشکسالی، افزایش ریزگردها، فوران سیلاب‌های بنیان‌برانداز و آلودگی منابع اصلی حیات (آب، هوا و خاک) به شکل بحرانی بروز کرده و چالش اصلی انسان در قرن حاضر شده است.


قائم مقام وزیر علوم در ادامه تأکید کرد: در کشور ما، به علت موقعیت جغرافیایی خاص و غفلت‌های مدیریتی، این مسئله بیش از سایر مناطق جهان نمایان است و بی‌تردید، غفلت بیشتر آسیب‌های جبران‌ناپذیر زیست ‌محیطی در پی خواهد داشت. امروزه، جامعه برای حلّ بحران‌های زیست‌محیطی چشم به اقدام عاجل دانشگاهیان، به مثابۀ سرمایه‌های اندیشه‌ورز و خرد ملّی، برای حلّ بحران‌ها دوخته است و از آن‌ها انتظار دارد که هم راه نشان دهند و هم روهرو باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر