صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خبرگزاری آنا عملکرد بهره‌وری سیمان آبیک را بررسی کرد؛

رکوردزنی در سال 93، سقوط بهره‌وری هزینه نیروی کار در سال 94

بررسی عملکرد کارخانه سیمان آبیک با کسب شاخص 201 درصدی میزان بهره‌وری هزینه نیروی کار در سال 93 نشان می‌دهد که این کارخانه عملکرد خود را نسبت به میانگین کل اهداف برنامه پنجم در صنعت سیمان 75درصد و نسبت به میانگین کل این صنعت در سال 93، حدود 80درصد افزایش شاخص را به ثبت رسانده‌است.
کد خبر : 250151

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،کارخانه سیمان آبیک در سال 1348 تاسیس و در سال 1352 واحد اول تولید سیمان پرتلند با ظرفیت اسمی 3500 تن در روز و در سال 1357 واحد دوم تولید این شرکت به ظرفیت اسمی 4000 تن در روز افتتاح شد.


در حال حاضر این کارخانه دارای توان تولید انواع محصولات شامل سیمان پرتلند تیپ 1و2، پرتلند پوزولانی معمولی و ویژه، پرتلند آهکی و پرتلند بلین زیاد متناسب با نیاز مشتریان، می‌باشد. این شرکت با تامین بیش از 80درصد نیاز بازار داخلی و وجود شبکه ریلی متصل به شبکه راه‌آهن سراسری، از بزرگترین تولیدکنندگان سیمان کشور بوده و در راستای اهداف استراتژیک خود و تامین نیاز طرح‌های عمرانی کشور، طرح بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت از 7500 تن در روز به 16500 تن در روز را برنامه‌ریزی نموده که این طرح در دست اجرا است.


بازار مصرف این کارخانه عمدتا تامین نیاز بازار داخل استان‌های تهران، قزوین، مازندران، گیلان بوده و سهامداران آن سیمان فارس و خوزستان 98درصد، سیمان بهبهان 0.5درصد، سیمان فارس 0.5درصد، سیمان فارس‌نو 0.5درصد، شرکت خدمات مهندسی فارس و خوزستان 0.5درصد می‌باشند.


این کارخانه مجموعا دارای 1140 کارشناس، تکنسین، کارگر ماهر و کارگر غیرماهر است.


جشنواره ملی بهره‌وری


داوران هشتمین جشنواره ملی بهره‌وری پس از ارزیابی عملکرد کارخانه‌های فعال در حوزه تولید سیمان و محاسبه «بهره‌وری هزینه نیروی کار» آنها بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه تصمیم گرفتند سال 88 را به عنوان سال پایه،‌ بر عدد 100 تعیین کنند.


بهره‌وری سرمایه از نسبت ارزش افزوده به روش درآمد، به هزینه استهلاک دارایی ثابت، به دست می‌آید؛این شاخص نشان دهنده آن است که در بنگاه اقتصادی به ازای هر ریال هزینه استهلاک دارایی‌ها چه میزان ارزش افزوده ایجاد شده و بالا بودن آن، نسبت کارایی در استفاده از دارایی‌ها و پایین بودن آن نسبت کارایی ضعیف استفاده از دارایی‌ها را نشان می‌دهد.


با توجه به جدول زیر، میانگین بهره‌وری هزینه نیروی کار در «شرکت سیمان آبیک» از سال 89 به نسبت سال پایه (88) توانست با رشد پله‌ای میزان بهره‌وری خود را، حتی بالاتر از اهداف برنامه پنجم توسعه و میانگین این صنعت رشد دهد اما در سال 92 همزمان با آغاز یازدهمین دوره ریاست جمهوری، مقدار بهره‌وری سرمایه کمی کاهش یافت اما باردیگر در سال 93 این گروه صنعتی توانست تا بالاترین رکورد خود به نسبت سال پایه (88=100) یعنی میانگین 201 درصدی را کسب کند.


بر اساس این آمار، در سال 93، درصد شاخص بهره‌وری اهداف برنامه پنجم توسعه برابر با 126 درصد بوده که این شرکت 75درصد بالای شاخص برنامه توسعه‌ای کشور و حدود 80درصد بالای میانگین صنعت سیمان، رکورد شاخص بهره‌وری را از آن خود کرده است.



اما متاسفانه گروه‌های سیمانی از جمله شرکت سیمان آبیک، از سال 94 به بعد با کاهش بهره‌وری هزینه نیروی کار شدیدی مواجه شدند و تقریبا میانگین این شاخص به یک‌سوم رسید؛ میانگین اهداف برنامه پنجم توسعه حدود 131درصد و میانگین کل صنعت بر 84درصد استوار شده بود که این عملکرد ضعیف ریشه در مسائل بسیاری داشت.


طبق آخرین آمارهای بین‌المللی، رتبه تولید سیمان ایران در سال 94 از رتبه 4 در سال 2012 به رتبه 9 در سال 2015 کاهش پیدا کرد که در نوع خود بی‌سابقه بود.


در منطقه هم با این که کشور ما چندین سال رتبه نخست تولید سیمان را در اختیار داشت، در سال 2015 جای خود را به عربستان سعودی داد، همچنین شکستن رکورد بیشترین میزان کاهش سالیانه تولید سیمان در طول 80 سال سابقه این صنعت در ایران در سال 2015 با 11.7 درصد کاهش از دیگر دستاوردهای رکود در صنعت سیمان طی سال‌های فعالیت دولت یازدهم بود.


در حال حاضر نرخ مصوب سیمان در ایران حدودا 32 دلار در هر تن بوده که از نصف قیمت جهانی هم رقم کمتری دارد. همچنین در سال 94 برخی کارخانجات قیمت فروش را تا تنی 17 دلار هم کاهش دادند، یعنی رکورد ارزانترین کالای استراتژیک جهان را هم شکستند.


همچنین طی سال 93-94، ایران با رکورد 14.4 میلیون تن موجودی انبار در سال 2015 و کسب رتبه نخست بیشترین موجودی کالای صنعتی دپو شده در انبار در جهان را در اختیار گرفت. همچنین سال گذشته مصرف سرانه سیمان در کشور 11 درصد و مصرف این محصول نسبت به سال 93، 10 درصد کاهش یافته است.


طبق آمار مصرف سیمان در سال قبل نسبت به سال 92، یعنی نخستن سال دولت یازدهم 12.6 درصد و نسبت به سال 91 یعنی آخرین سال دولت قبل 15.6 درصد کاهش یافت.



انتهای پیام/

ارسال نظر