صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۲۰ دی ۱۳۹۶
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

باید نگاه ملی در حوزه آموزش عالی شکل بگیرد

جلسه 310 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
کد خبر : 250037

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این جلسه که به بحث و بررسی پیرامون رتبه‌بندی دانشگاه‌های غیردولتی اختصاص داشت، گزارش تهیه‌شده توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شد.


در این گزارش با تشریح شاخص‌ها و معیارهای این رتبه‌بندی شامل نسبت دانشیار به اعضای هیات علمی، نسبت پذیرش دانشجویان فارغ‌التحصیل در مقاطع بالاتر، کاربری فضای آموزشی، فعالیت‌های فوق‌برنامه و مسائل رفاهی، دلایل در نظر گرفتن این شاخص‌ها و معیارها نیز تشریح شدند.


پس از ارائه این گزارش، دکتر شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری گفت: این رتبه‌بندی اساس و بنیان اعطای امتیازات مختلف مانند گسترش و... به دانشگاه‌ها خواهد بود.


وی افزود: بعد از ارائه نتایج این رتبه‌بندی به دانشگاه‌های غیردولتی، تحرک خوبی در مسیر بهبود و ارتقا کیفیت آموزشی، پژوهشی را شاهد هستیم.


در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به برخی از نهادهای بین‌المللی رتبه‌بندی علم و فناوری وگستره فعالیت این نهادها، معیارهای این نهادها و مشخصات عملکرد هر یک از این نهادها و تفاوت آنها با یکدیگر نیز مورد اشاره قرار گرفتند.


در ادامه با اشاره به لزوم تعریف روشن و مشخصی از معیارهای این بخش و رتبه‌بندی و در تشریح معیارهای پژوهشی معیارهایی مانند وجود قطب‌های علمی، مساحت آزمایشگاه از کل مساحت دانشگاه، میزان دسترسی به مجلات علمی و پژوهشی نیز تشریح شده‌اند.


بعد از ارائه این گزارش، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: لزوم تحلیل دقیق از وضعیت علمی و فرهنگی دانشگاه‌ها، تدوین پیوست فرهنگی برای طرح‌های پژوهشی و پیمایشی دانشگاه‌های کشور، در نظر گرفتن امتیاز برای فعالیت‌های میان‌رشته‌ای در هر دانشگاه، توجه به میزان درآمدهای پژوهشی ناشی از قرارداد با صنعت در هر دانشگاه،‌ تبیین چرایی و چگونگی رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، در نظر گرفتن اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری کشور و ایجاد یک نظام رتبه‌بندی برای سنجش کلیت آموزش عالی در کشور.


دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در پایان این جلسه گفت: باید نگاه ملی در حوزه آموزش عالی شکل بگیرد زیرا نگاه منطقه‌ای در این زمینه مفید نیست.


وی افزود: هماهنگی بین کلیت آموزش عالی کشور اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش پزشکی باید ایجاد شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر