صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۴

هیچ کشوری جز ایران پرونده ثبت جهانی کمانچه را به یونسکو ارسال نکرده است

معاونت میراث فرهنگی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد تاکنون کشور دیگری به تدوین یا ارسال پرونده‌ای با موضوع ثبت ساز کمانچه در فهرست جهانی میراث فرهنگی ناملموس مبادرت نورزیده و کشور جمهوری اسلامی ایران در این خصوص در جهان پیشگام است.
کد خبر : 24990

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اطلاعیه معاونت میراث فرهنگی آمده است:


«اخیراً اخباری مبنی بر اینکه کشورهای دیگر ساز کمانچه را برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به یونسکو پیشنهاد کرده و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در انجام این مهم تعلل کرده منتشر شده است.


ضمن تشکر از جامعه فرهنگی ایران و حساسیت‌های به موقع و به منظور تنویر افکار عمومی و پاسخ به دغدغه‌های مشفقانه اعلام می‌دارد ، پروندۀ «کمانچه: هنر ساختن و نواختن یک ساز آرشه‌ای فولکلوریک» سال گذشته به درخواست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و توسط خانۀ موسیقی ایران، به مدیریت جناب آقای دکتر داریوش پیرنیاکان تدوین شد.


این پرونده در موعد مقرر به یونسکو ارسال و توسط آن مرجع اعلام وصول شد و تاکنون کشور دیگری به تدوین یا ارسال پرونده‌ای با موضوع کمانچه مبادرت نورزیده و کشور جمهوری اسلامی ایران در ثبت این میراث فرهنگی ناملموس ارزشمند در جهان پیشگام خواهد بود.


خبر ارسال پرونده و دریافت آن توسط یونسکو در اوایل فروردین ماه سال جاری در خبرگزاری کشور به سمع و نظر مردم شریف ایران رسید.


طی دو سال گذشته علی رغم محدودیت سهمیه جهانی کشورها، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تغییر نگاه و رویکرد نسبت به روند ثبت جهانی ناملموس و با تلاش بی‌وقفه و سازماندهی مناسب توسط کارشناسان مربوطه، پرونده‌های مشترک و در خطر را در اولویت قرار داده و در این ارتباط پرونده‌های ثبت ناملموس فن آوری سنتی ساخت بادگیر و کمانچه همچنین پرونده مشترک مهارت پخت لواش و فرهنگ آن را به اتفاق چهار کشور منطقه، تهیه و تدوین نموده و به موقع به یونسکو ارسال و تحویل شده است که به ترتیب زمانی در نوبت ارزیابی قرار خواهد گرفت.»


انتهای پیام/

ارسال نظر