صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۰۳ تير ۱۳۹۴
یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری:

دام‌ قاچاق، عامل اصلی بروز «تب کریمه کنگو» در کشور است/ تشریح راه‌های پیشگیری از بروز بیماری

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دام‌هایی که بدون نظارت سازمان دامپزشکی وارد کشور می‌شوند را عامل بروز «تب خونریزی دهنده کریمه کنگو» در کشور دانست و گفت: متاسفانه این بیماری در بیش از 50 درصد موارد موجب مرگ فرد مبتلا می‌شود.
کد خبر : 24934

دکتر مجتبی رستمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری است که از طریق ویروس «کریمه کنگو» به دام منتقل می‌شود. این بیماری اولین بار در کریمه روسیه و سپس کنگو مشاهده شد از این رو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث نام فعلی آن شد.


وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در بیش از 50 درصد موارد موجب مرگ فرد مبتلا می‌شود به همین دلیل رعایت نکات بهداشتی از قبیل استفاده از دستکش، ماسک، نقاب و ... در هنگام ذبح دام، تکه کردن گوشت در منزل و قصابی و تماس با دام الزامی است.


این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با توجه به راه‌های انتقال این بیماری از دام به انسان گفت: انسان می‌تواند از طریق تماس با گوشت و خون آلوده و تماس با لاشه حیوانات آلوده به این بیماری مبتلا شود و دچار علائمی مانند تب، یرقان و زردی و خونریزی در قسمت‌های مختلف بدن از جمله لا به لای عضلات و دستگاه گوارش شود.


رستمی با بیان اینکه فرد مبتلا به این بیماری می‌تواند اطرافیان خود را نیز درگیر این بیماری کند، عنوان کرد: به همین دلیل این دسته از بیماران به محض شناسایی باید در فضای بیمارستانی و محیطی ایزوله نگه‌داری شوند و داروهای مورد نیاز را دریافت کنند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه تصریح کرد: به افراد توصیه می‌شود در هنگام مواجه شدن با خونریزی دام یا انسان آلوده در ابتدا کمی مایع بلیچ (سفید کننده) روی محل آلوده بریزند تا مدتی بماند و سپس بعد از مشاهده تاثیر ماده بر روی خون با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از دستکش، ماسک و نقاب محل را به خوبی تمیز کنند.


وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه چگونه می‌توان دام آلوده به ویروس را شناسایی کرد، گفت: بروز این بیماری در دام با علائم خاصی همراه نیست بنابراین نمی‌توان بروز این بیماری را تشخیص داد تنها در برخی موارد دام دچار تب می‌شود که این موضوع نیز برای دامداران قابل تشخیص نیست.


رستمی در ادامه با بیان اینکه تب کریمه کنگو به عنوان یک بیماری بومی در کشور ما شناخته شده است، افزود: اما خوشبختانه با اقدامات انجام شده در سطح وزارت بهداشت این بیماری در کشور قابل کنترل است به گونه‌ای که آمار مرگ و میر ناشی از آن در کشور ما کم‌تر از سایر کشورهاست.


این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در بخش دیگری از سخنانش دام‌های وارداتی را عامل اصلی بروز این بیماری در کشور دانست و گفت: دام‌هایی که بدون نظارن سازمان دامپزشکی وارد کشور می‌شوند عامل بروز این بیماری در کشور هستند.


وی اضافه کرد: تاکنون این بیماری در استان‌های سیستان و بلوچستان، اصفهان، کردستان و اخیرا در شهرهای چالوس و نوشهر دیده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر